| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když schází chuť na milování

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]
M.
  • 
10.9.2002 15:47:44
Milá Heleno, píšeš, že už máš své nálady plně pod kontrolou. Nevím, jestli jsi ukončila terapii, zda tím míníš pouze návštěvy psychiatra a farmakoterapii (tj. léky) nebo zda jsi absolvovala či absolvuješ i třeba psychoterapii. To vše souvisí. Každopádně bych se nestyděla a o svém problému pohovořila s psychiatrem. Třeba změní léky, různé druhy farmak působí na individuum různě a u deprese je opravdu snížená pohlavní žádostivost jedním ze symptomů, tedy příznaků. Neměj averzi k "lékům" na hlavu, pokud jsi pacientkou dobrého psychiatra, kterému důvěřuješ. Představ si, že bys měla třeba zánět průdušek. Asi bys nepřemýšlela nad tím, zda je správné brát antibiotika, když by ten zánět nešel jen "vyležet s čajem s medem". A mozek je holt stejně tak orgán jako třeba plíce, játra a ledviny. Jen kolem duševních poruch a onemocnění je větší aura záhadnosti, výlučnosti, bláznivosti (proč se vlastně používá tento termín, že jo?). Zkus se na souvislosti chuti na sex a deprese opravdu pozeptat doktora. Vím, že je to intimní a možná pro někoho ryze osobní téma, ale jinak se budeš dál užírat a zbytečně si kazit to, co by mělo život spíš zpříjemňovat. Hodně štěstí.
M.
  • 
10.9.2002 15:35:43
A co zkušenost z 11 letého sexuálního soužití s jedinou používanou ochranou, jíž byl kondom? Syn se narodil tehdy, když došlo k domluvě a kondom záměrně použit nebyl. Jinak OK, sex byl po většinu času velmi živý a četný (a to s jedním partnerem, z kterého byl posléze a je i v současnosti manžel). Celkem bezpečná metoda ochrany před otěhotněním. Jen se musí "správně" používat.
Helena
  • 
10.9.2002 11:16:44
A nebojíš se? Co když se nezadaří, resp. co když se ZADAŘÍ a otěhotníš? Asi jsem divná, nějak si nedovedu představit, že bych šla na potrat. Nejsem věřící, ani pro zákaz potratů, jenom si to nedovedu představit sama u sebe. Jen jednou jsem (už je to dávno) spala se svým tehdejším klukem bez prášků, jen s kondomem a měla jsem z toho noční můry celé tři týdny, než jsem "to" dostala. prožívat takové nery měsíc co měsíc, no nevím, jestli to není horší, než muset se opít, abych mohla mít sex... :-(
Evelyn1968,2děti
8.9.2002 22:11:29
V tom Ti bohužel neporadím, já teď ze zdravotních důvodů nesmím mít další děti ( mám dvě, tak ani nechci ) a ani antikoncepci, tak to nechávám na manželovi. Třeba se dohodneš na něčem jiném s lékařem ?
Hodně štěstí. E.
Helena
  • 
8.9.2002 19:24:49
Hmm ale CO jiného? Tělísko nesnáším a kondomy nejsou spolehlivé. Nemůžu mít děti, je to složitější, ale prostě v současné době nepřichází těhotenství do úvahy.
Helena
  • 
8.9.2002 19:22:44
Depresi mám a nejen kvůli tomuhle. Taky mě napadlo, že to může být příčina, i když depresemi trpím už o hodně déle, než se objevil tenhle problém. Ale rozhodla jsme se tedy léčit, jakkoli mám proti lékům "na hlavu" docela averzi. Poctivě jsem je užívala, chodila na terapie a v současné době mám svoje nálady pod kontrolou (jedná se o dědičnou poruchu, nikoli reakci na problémy). Leč chuť na milování se mi nevrátila :-(
Ivča/Lenka/Emily
8.9.2002 17:50:33
test2
Ivča/Lenka/Emily
8.9.2002 12:40:03
test
Evelyn1968,2děti
7.9.2002 21:44:22
Heleno,
z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to může být tou antikoncepcí. Už ji nechci ani vidět :o))). Co zkusit něco jiného?
E.
  • 
7.9.2002 13:58:45
Milá Heleno, co v jiných oblastech života? Nemáš starosti někde jinde? V zaměstnání, s rodiči, s tchýní? Nebo problémy zdravotní, i když negynekologického typu? Podle mého všechno souvisí se vším...Snížená pohlavní žádostivost bývá uváděna jako jeden z řady dalších příznaků deprese (tím nechci pochopitelně říct, že trpíš depresí:-). Jenom mám dojem, že nelze věci a jevy hodnotit a řešit jednotlivě a vytrženě z kontextu celého života...
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.