| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské dovolené pijí III

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 122 [Dalších 102 >>]
Bob 2 holky (4, 2 roky)
  • 
30.12.2010 10:46:16
To je dobrý nápad.

Já bych s ženskýma na mateřský neměnil.
Zkusil jsem si to na pár dnů, když manželka byla v nemocnici s druhou dcerou a byl to pořádný zápřah.
Bylo to na palici. Člověk musí být pořád ve střehu a za celý den si neodpočine.
A to jsem měl na starosti jen jedno dítě asi 4 dny.
Naštěstí mi manželka napsala takový seznam-v kolik hodin co dát k jídlu. Tak to mi první dva dny hodně pomohlo a bez toho jsem nedal ani ránu.
Každý večer jsem byl tak hotovej, že jsem si dal pivo a šel spát. A to jsem nemusel žehlit, vařit a ostatní domácí práce.
Pak už jsem si zvyknul na určitý harmonogram dne, ale i tak to byl každý den záhul.

Takže všechny ženský na mateřský, kór jestli nemají na blízku babičky a jiné pomocníky máte můj obdiv.

Lucyně držím palce.

Bob
30.12.2010 9:17:21
Ahojky,tve predesle clanky jsem necetla,jen tento.Nazev clanku me celkem zaskocil.Alkohol a materska ty dve slova mi k sobe nepasujou.Ale musim rict,ze po precteni tveho prispevku te v zadnem pripade nemuzu odsoudit,jen podporit.Muzes byt na sebe po vsem jeste pysna,na to,ze se dokazes otevrit,nezaviras se do sebe,i pres vsechny starosti se snazis venovat detem.Co ctu ohledne krouzku,cteni...Ruku na srdce,je mnoho rodicu,kteri nepiji,ale takove vymozenosti detem nedopreji,posadi je k televizi,ci nechaji ,,jen tak,, venku.Obdivuji Te,ze jsi byla ty sama iniciator toho,obejit se bez alkoholu,prestat s tim,zajit pro pomoc.Jsi urcite uvnitr moc silna zena a verim,ze vse dopadne pro tebe dobre.
A taky si myslim,ze te nemuze odsoudit nikdo,kdo si podobnou situaci aspon nezkusil.
ja jsem si tedy nic takoveho nezkusila,mam ve svem slova smyslu,,jednoduhsi zivot,, a nemam pocit si otevrit vino sama.Ale nekterym lidem staci vypoved v praci aby to u nich spustilo vlnu alkoholovych dychanku.Ale mit na svych bedrech jeste dalsi dva clovicky,postarat se o ne,chodit do prace a platit hypoteku,manzela pryc...To uz je uplne jina zatez na bedra.
Moc ti drzim palce.
Lucyna
  • 
30.12.2010 8:15:33
Děkuji moc za tento tip! Také mě to napadlo, avšak bojím se totálního nepochopení i zde ... bojím se, že mi přestane věřit a naše domácnost bude ještě ke všemu tichá, tichá ... zkusím překročit svůj stín a až bude v práci, daleko od nás - tzn. za tři dny, tak mu pošlu odkaz ... děkuji za dodání kuráže!
miniii
29.12.2010 23:36:20
Ahoj bojovnicka,

Tvoj clanok ma donutil prvykrat reagovat v diskusii. Skoro vsetky rady vravia, ze to treba prediskutovat s manzelom a ja si myslim to iste. Z Tvojich odpovedi mi ale vyplynulo, ze asi nie celkom dobre chape, kde je problem. Urcite tak, ako mnoho inych zien, rozpravas sa s manzelom inac, ako so skupinou anonymnych ludi tu. Preto ma napada jeden sposob, ako mu podat situaciu trosku inac. Co keby si mu dala precitat tento clanok (a aj tie predtym), aby ho pri citani mrazilo po celom tele od hrozy, ktora Vas moze postihnut, ako mnoho inych citatelov?

Prajem Vam, aby ste nasli spolu spravnu cestu, po ktorej sa SPOLU vyberiete za riesenim problemu. ~;(( ~x~
Lucyna
  • 
29.12.2010 19:36:13
Děkuji - vážím si toho! Zvlášť proto, že Ty jsi svůj boj vyhrála. Člověk vidí, že to jde, když se chce .... že to bude bolet? Jsem připravená, ale hlavně, že to bude mít výsledek. Šťastný nový rok!
29.12.2010 19:06:27
Milá Lucyno,
jako bys popsala můj život před třemi lety.
Potřebovala jsem nabrat sílu. Moc síly, protože můj život na rodičovské navíc s polovičním úvazkem byl vyčerpávající. Můj inteligentní a vzdělaný manžel vesele popíjel po večerech tak 3-4 krát týdně s kolegy z práce tak, že se nebyl schopen vrátit domů a bloudil v MHD nocí, já doma trnula hrůzou, co se mu může přihodit a kdy konečně dorazí. Mé dítě (tehdy jsem nevěděla, že je autistické), nechtělo a nechtělo spinkat a mořilo mě a mořilo, do půl jedenácté, dvanácté, a já nevěděla, kde dělám chybu. Nemohla jsem spát, připadala jsem si na vše tak sama, tak strašně unavená, nemožná, plná zoufalství a vzteku.
Jak snadné bylo unikat do svých snových světů, kde jsem byla silná, všemocná, vyrovnaná, krásná. Jak snadné bylo nalít si sklenku (a pak celkem flašku za večer) výborného vína (krabicáky nepiju), pustit si do sluchátek Stinga, Seala, nebo jinou hudbu, co miluju, a odletět. Pryč od muže, ve kterého jsem ztratila důvěru, a který se stal jen břemenem, pryč od dítěte, které mě nepřijímalo.
Nechci nikoho dojímat, jen chci říci, že Tvá cesta k alkoholu je pro mne naprosto pochopitelná.
Život mi zachránila psychiatrická péče, antidepresiva, osudové setkání s lékařkou, co pochopila, co je mému dítěti, a, ač se to mnohým nemusí líbit, musím říci, že i rozvod s tátou a partnerem, který nebyl tehdy ani jedno z toho (což byla cesta pro mě, ne cesta pro všechny, aby to někdo nepochopil špatně, nejsem propagátor rozvodů!).

Držím Ti palce a pamatuj, hlavní je pochopit, co chceš v životě Ty, co opravdu chceš, a to se odvážit udělat a navždy v tom pokračovat. Máš právo na zdravé sobectví, nikdo nemá právo očekávat od Tebe jen stoprocentní oběť, aniž by také plnil přiměřeně něco za sebe (zde trochu mířím na Tvého partnera). Nenech se jen vléci proudem, byť ten proud je tvořen potřebami těch, které miluješ nejvíc. Největší dar, který můžeš dát dětem i sama sobě, je máma pohodová a fungující, znající svou cenu, ne utahaný taxikář a plátce na kroužky, o které kdo ví, zdali děti opravdu stojí, předčítač pohádek, které, kdo ví, zdali děti opravdu poslouchají, trenér všemožných dovedností, snad ze strachu, aby ty naše děti v tom krutém světě měly vzdělanostní náskok, který my jsme tak postrádaly. Žádné drilování, ani dětí ani Tebe. Buď jen máma, obyčejná, chybující, nedokonalá, někdy i líná, ale milující. Vzpomeň si na své sny v patnácti, osmnácti, cos ráda dělala, jaké jsi měla koníčky. Zkus se, pokud možno, k něčemu z toho vrátit a tím si naplnit chvíle, které si urveš pro sebe.
Tato změna je strašně těžká, trvá to hrozně dlouho a budeš potřebovat mnoho síly.
Všimni si však, že tu mezi lidmi v diskuzi máš mnoho podpory. Nevzdávej to. Bolest si vždycky musíš prožít sama, ale tam, kde Ti lze pomoci, nestyď se o pomoc požádat.Budeš překvapená, kdo se najednou zaktivizuje. Moc Ti fandím.
Bob 2 holky (4, 2 roky)
  • 
29.12.2010 11:21:57
Ahoj.
Už to tady bylo taky řečeno.
Bude se to muset vyřešit s manželem.
V ideálním případě jsou manželé nejbližší lidi, kteří by se měli svěřovat a umět si naslouchat.
Asi to teď nechceš řešit, možná kvůli hypotéce a dalším věcem, které by byly složité. Byl by to dlouhodobější stres. Ještě zvaž jestli by nestálo za to vyřešit to co nejdříve. Třeba by to bylo potom lepší než za 5 let.
Potřebuješ někoho kdo tě podpoří a vyslechne a hlavně i pomůže.

Časem to třeba může vyřešit i nějaký přítel, kvůli kterému ti bude hloupé pít.
Jinak u ženských asi úplně normální, že chtějí být nejlepší mámy, manželky a chtějí to doma mít pěkné (chtějí prostě všechno stihnout).
Chlapi to mají podobné v něčem jiném.
Já když něco neumím doma opravit, tak mi to taky přijde blbé, a tak podobně.

Měj se a drž se.

Bob
Lucyna
  • 
28.12.2010 18:27:29
Omlouvám se všem, komu jsem nestihla odpovědět, ale ta diskuse je tak rozsáhlá a já zde dva dny nebyla, že není v mých silách reagovat na vše. Je přečetla jsem jí celou!
V hlavě mi zůstalo několik věcí, na které chci reagovat.
Manžel za námi přijíždí jednou za čtrnáct dní na víkend. Nejsme v rozvodovém řízení, není mezi námi dusno, jen se cítí vykořeněn, což je pochopitelné. Taky je mu možná trochu hloupé, kolik toho stihnu. Sotva on se vypotácí z postele, děti jsou umyté, nasnídané, pere se druhá pračka a já škrábu brambory k obědu. Když mu něco řeknu, reaguje slovy: "ty jsi ale generál, co," na což už nemám chuť reagovat. Musela bych se rozčílit a to pak zvyšuji hlas, což nechci.
Kontrolované pití u mě není možné. Jak píše paní Eva, kupuje si láhev v pátek. Tohle zavést nemohu jednoduše proto, že jakmile si ji koupím, je naprosto neoddiskutovatelný fakt, že druhý den si ji koupím opět, další opět a pak možná den pauza, protože když piju, tak i kouřím a za tři dny mě bolí plíce. (Nekouřím před dětmi, ale až usnou, kouřím před domem nebo v garáži).
Antidepresiva jsou v tuto chvíli pro mě fajn, jsem ráda v jistém uvolnění a ony mi to umožňují. Nejsou napořád, to ani nechci.
Vztahy s rodiči: bydlí poblíž, ale nechci jim děti svěřovat, neb jsou nemocní a máti je navíc dominantní a chce všechno řídit. Což nedávám. Oba pili jednu dobu první ligu, ale jinak, než já. Otec pil na kuráž, aby mohl fungovat v práci, přestal v pětatřiceti. Máti je kvartální alkoholik, takže když začla v pondělí, skončila v pátek, pila jen tvrdý alkohol. Skončila až kvůli vážnému onemocnění.
To je tedy myslím všechno, na co si vzpomínám, že jsem chtěla odpovědět.
Děkuji Vám všem!

28.12.2010 16:02:35
Milá Lucy, sice to tady už několikrát bylo ale i já se přidávám k těm co ti chtějí poděkovat za tvůj předchozí článek. I mě jsi svým příběhem asi zachránila od alkoholismu. V té době už jsem si dávala dvojku tak 3-4x do týdne a začínala jsem se na ni těšit. Tvůj příběh mě vystrašil a já pít okamžitě přestala.
A proč jsem pila je jasné. Dvě děti 3 roky od sebe, takže 6 let v kuse nevyspání, neschopnost udržet takový pořádek v bytě jaký bych si představovala, konec s žehlením (asi jsem divná, ale fakt mi vadilo že nemůžu mít vyžehleno :-) a k tomu po nocích moje práce (jsem OSVČ účetní pro asi 35 malých firem). Když děti odrostly sice se 2x týdně "hlídaly", ale v té době jsem pracovala, takže absolutně žádný čas pro sebe. Starala jsem se o děti a o to aby rodina "fungovala". Navíc samozřejmě 2x týdně děcka na plavání a SO+NE hokejový trénink na 7:30 hod. Takže ani o víkendu žádný spaní.... Minulý rok v lednu jsem se šprajcla a dost !!!! Dvakrát týdně chodím cvičit a je mi absolutně jedno co v té době dělá manžel a děti. Sice jsou to celkem 3 hodiny týdně, ale je mi líp. Akorát z té absolutní únavy organismu se nejspíš dostanu až časem. Teď v lednu nastoupí mladší do školky na celý den, tak doufám že už bude líp.... Prostě perfektní matka to vždycky odskáče na svém zdraví, ale radu jak to nedělat nemám, já k nim taky patřím ~:-D~:-D~:-D
Bob 2 holky (4, 2 roky)
  • 
28.12.2010 12:07:56
Ahoj.
Chci ti vyjádřit podporu a přál bych si abys to zvládla.
Pravděpodobně to bude boj na celý život.
Alkohol jak se zdá a hlavně víno ti chutná a navozuje ti hodně příjemně v hlavě a pravděpodobně se na něj těšíš někdy celý den.
Asi by bylo dobrý kdyby pochopil i manžel, že to už je velký problém.
Pravděpodobně neexistuje nic co byx ti mohlo nahradit alkohol.
Ani nevím kolikaprocentí je úspěšnost v léčbě alkoholiků.
Je to hlavně o velké vůli.
Asi jsi už na tom tak, že když tě tvé 2-hé já přemluví na 1 skleničku, tak už jich pravděpodobně bude víc.
Možná jsem trochu zaujatý z vlastní zkušenosti, ale k psychiatrům a psychologům moc důvěry nechovám. Záleželo by jak kdo by se naladil na tvojí vlnu a jak byste si sedli. Ale když je člověk ve srabu, tak by měl vyzkoušet všechno, asi bych je taky zkusil.

Ale je hodně dobrý, že si to uvědomuješ, víš že je to problém a chceš ho řešit.
To je hodně důležitý první krok.
Budeš muset přijít jak tomu odolat. Asi to musí každému nějak docvaknout. najít nějakou činnost kterou máš hodně ráda a která tě uspokojuje a trošku se u ní uvolníš.

Měj se držím ti palce.

Bob
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 122 [Dalších 102 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.