| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské dovolené pijí III

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 122 [Dalších 92 >>]
Pevina, dva synové 4 a 9 let
  • 
28.12.2010 9:48:29
Smekám před hlubokou sebereflexí, kterou máte, Lucyno...
Alkohol prochází našimi životy naprosto běžně, ve vysokém procentu lidí vlastně "bez povšimnutí", které zastaví až ošklivá kocovina. Je všude...

Už jen ten fakt si přiznat, že není v mé moci ukočírovat chuť se napít, je v mých očích hrdinství...vždyť se vlastně stále "nic neděje"....žádnou ze svých rolí jste neopustila, nic zatím nezvorala, stále držíte jak židovská víra, ba naopak, ještě si nakládáte více. Mám dva syny, zaměstnání, koníčky, hodné hlídací babičky a manžela, který se stará, přesto je náš denní rytmus jaksi permanentní, také znám situace, kdy spím vstoje....věřím, že v této situaci může sklenička vína udělat "dobře"...

Chci Vám vyjádřit velkou podporu, ve Vaší situaci se totiž může ocitnout kdokoliv (i ti zdejší mravokárci, kteří si jsou tak jistí v kramflecích, třeba stačí, aby třeba jeden z rodičů onemocněl a vyžadoval neustálou péči (má kamarádka z tohoto nasazení sama začala pít)....

Držte se, jste určitě na dobré cestě.

Eva + 2 dospělé děti a jedno desetileté
  • 
27.12.2010 21:44:52
Díky za důvěru.

Nechci, aby to vyznělo nějak namyšleně, ale ... chystám se studovat psychologii a jednou být tou protivnou babou v manželské a nebo alkoholní poradně. Myslela jsem si, že dcera půjde tímto směrem, ale zvolila si něco jistějšího a tím je ekonomie. Je to na mně. A jen já vím, kdy nadejde ten správný okamžik. A než nadejde ... začala jsem psát knihu, o sobě, o svém životě. Možná jednou, kdoví, z ní bude ukázková učebnice, jak se dá zvládnout všechno, když je alespoň náznak snahy a cíle a chuti.

A pak, lidi je třeba trochu nasírat, jinak by někteří ani nemohli žít.
Ronga
27.12.2010 17:57:42
Sama říkala, že pro ni bylo zlomové uvědomit si, že nesmí pít vůbec. Že prostě alkohol musí vytěsnit úplně ze svého života - stačí se napít malinko a mozek to chce zas a se vším všudy. Nepije už skoro 7 let a každý den je pro mě, moji sestru a našeho tátu jako zázrak.....naprosty souhlas


Lucyno, drzim moc moc palce! Mas velmi dobrou schopnost sebereflexe a snahu stav zmenit, coz stoji na Tve strane.

Myslim, ze je dulezite NEPIT vubec, nejspis mas fest genetickou zatez a piti alkoholu jako silny vnitrni odmenovac, ktery se jen tak necim nahradit neda a tudiz budes mit na alkohol STALE CHUT.

DIKY za KAZDY den, kdy NEPIJES!~g~

Moc drzim palce~6~
Ananta
27.12.2010 17:25:11
Taky žiju sama, už hodně let a o chlapech si myslím něco podobného jako ty, ale spíš při představě manželství, nejsem manželka, jsem příliš nepoddajná a celkově komplikovaná na normální vztah. Ale nemám dítě, možná to jediné chybí... alkohol jsem zabalila někdy kolem 27 let, protože mě doběhl docela slušně, stálo mě to hodně sil, ale ty zkušenosti teď zúročuju v práci, takže toho zas tak nelituju. Hodně v tom co píšeš vidím tu orientaci na okolí a na to co si kdo myslí a to musí být taky dost vysilující. Jinak jsi moc sympatická a vcelku bych ti i věřila, že máš dost vůle si věci osedlat až bude čas ... :-) ovšem nedá mi to nenapsat, že tančíš s démony :-)
27.12.2010 15:00:38
to je let,kdoví,co bude!Určitě Tě čeká ještě plno radostí,neboj!
Eva + 2 dospělé děti a jedno desetileté
  • 
27.12.2010 14:37:53
Jj, taky to slýchám ... uvidím, co bude dál. Zítra tu nemusíme být nikdo. Jako problémovou dobu před sebou vidím tu, až mi odejde z domu i ta malá. Mám devět let na to, abych vymyslela, co se mnou bude dál.
Eva + 2 dospělé děti a jedno desetileté
  • 
27.12.2010 14:36:23
Nehraje ... každý je v něčem nespokojený. Já v tom, jak mne odjakživa vidí rodiče. Pro ně jsem zklamáním a důvodem k pomluvám po celé rodině. Rozvedená, rozejítá, nemanželské dítě, chlap mi umřel v posteli ... a to mám IQ 131 - zjištěno u Menzy, když mi pořád předhazovali, jak blbá jsem. Sice s něčím pomohli, ale o té pomoci se zmíní pokaždé, když mají pocit, že ZASE dělám něco jinak a nebo se dozví (nestýkáme se), že jsem prostě v životě udělala nějakou změnu. Jo a vědět, že mi chlast pomáhá tady všechno přežít? Pak už se mnou nebudou chtít mít společného snad nic. Máme alkoholismus v rodině, ale ten, kdy příbuzní spadli na samé dno lidské důstojnosti a několikrát se léčili a ztratili všechno, co jen mohli. A to by se jim hodilo do karet, proto to musím zvládnout s grácií. A chlapi? Jednoduše mi není dáno a jsem ráda, že mne čím dál tím míň trápí, že chodím všude sama a že chlap je dobrý jen do postele a to ještě ne každý. Desítky let jsem se snažila dávat ... k čemu mi to bylo? Zůstala jsem sama a pár let byla považována za blbce, když jsem žila, s kým jsem žila. To je za mnou, já se v tom nehrabu, jen okolí bývá "milé", když mi to někdo rád připomíná.
Uvažovala jsem o přestěhování, jenže mám malou, která nechce nic měnit, protože ona mne zná deset let a pro ni jsem ta nej máma. Nemohla mít lepší. I když i ona vnímá vztah mých rodičů ke mně a vlastně celé mé rodiny. Naštěstí je velice inteligentní, žádná ovce k ochočení a má svůj pohled na všechno kolem a ona je tím hnacím motorem a sluníčkem, když je mi zle. A pak ... před ní nenadávám, nechlastám, nepomlouvám ... to za mě udělají jiní. Ona mne vnímá něco přes deset let a já sebesamu vlastně taky. Poslední 4 roky si nenadávám, netrýzním, i když si občas pobrečím. Žiju teď a chyby opakovat nebudu, i když na to někdo čeká.
Zní to hnusně, ale jsem tu v druhé řadě proto, abych štvala všechny ty pomlouvače a dokázala jim, že nemají pravdu, když mě při každém zaškobrtnutí, chtějí vidět se válet co nejdýl v bahně. Pokaždé, když potkám někoho, kdo si mne někdy bral do h..y, usmívám se, chválím sebe, děti, práci, všechno je přeci fajn. A že jsem sama? Jejda, to ti je ale výhoda.
Neudělám nikomu radost. A proto se z toho všeho a z té přetvářky musím občas vypít, vytančit, vyzpívat. Ale tajně, nechci, aby někdo věděl a nedej bože viděl, jak mi je, když mi je zle.

Jája
  • 
27.12.2010 14:25:31
Bohužel mi tato slova připomínají to, co nám neustále tvrdil náš táta - alkoholik. Do určité doby takto žil a pak ho alkohol převálcoval. Doufám, že se to nestane tobě.S autorkou článku souhlasím s tím, že na alkohol se musí dávat pozor a a doporučuji se snažit objevovat v životě nové věci.
Ananta
27.12.2010 13:37:39
Hodně zajímavý příspěvek... působivý... směsice hrdosti, osobní sily, ale i slabosti najednou, kdybys byla fakt spokojená, tak bych řekla, že je to v pořádku, ale já v tom cítím hluboký smutek, něco mi tam nehraje.
27.12.2010 10:56:22
Evi,nejdůležitější na světě je,aby byl člověk šťastný.Pokud jste takto šťastná,je to ok.Naučila jsem se tak brát i svou matku.Prostě i kdyby zítra umřela,nemusela si nic odříkat,kouřila a chlastala s chutí..no halt..pro ni možná lepší,než si život prodloužit o deset let,kdy by se trápila s odvykáním.A tak jsem ji k Váncům koupila karton Marllborek,aby kouřila aspoň kvalitní cigarety a ne ten šílený tabák,kterým plní papírky.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 122 [Dalších 92 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.