| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč ženy na mateřské dovolené pijí III

 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]
sosina
13.4.2011 22:10:43
Lucyno,
nevím,jestli Vám to něco neřekne (a výše uvedené příspěvky jsem bohužel neměla čas pročítat;)- mmt.čtu knížku Vladimíra Vogeltanze "Co s doktorem" - je o etikoterapii, o příčinách nejrůznějších nemocí a potažmo i závislostí... Kdo hledá, může najít odpověd i na svoji otázku.
Vy zjevně víte, PROČ.....,jen mám pocit, že hledáte cestu PROČ NE. Taky hledám svoji vlastní cestu (sice v něčem jiném), někdy mám pocit, že trochu začínám chápat, ale největší kus práce je jen na nás samotných....a je jedno, kdo nám ty oči otevře!
Svým způsobem chápu o čem píšete, ale já nemám zoufale ráda nálepky - ty JSI alkoholik, ty JSi workoholik...., nemělo by se to paušalizovat, hodit lidi do nějaké skupiny "...holiků", každý přece máme míru vlastního odrovnání někde jinde. Podle mě to může lidem jen ublížit-řeknou si, ANO, mám to potvrzené, doktor to říkal, že JSEM "xxx..holik" a jde to se mnou z kopce! Podle mého názoru to dokáže s lidskou psychikou zatočit a dostat ještě níž. Jestli Vám můžu něco poradit, přečtěte si výše zmíněnou knížku. Věřím, že etikoterapie má budoucnost, už jsem dokonce viděla pár pořadů v TV..., osvěta začíná!
Přeji Vám hodně štěstí a lásky~6~
  • 
16.1.2011 17:16:19
Ahoj luci,právě jsem dočetla tvůj článek...
Jsi silná žena zvládáš spoustu věcí naráz,děti,práce,stres z hypotéky,každý měsíc se třepat jestli vyjdu... Kdo si to nezažil,neví...Celkem to chápu,že jsi utekla k alkoholu.Je kdykoliv po ruce,dá se u něj zapomenout-vypnout...Máš u mne obdiv,že o tom dokážeš mluvit a hlavně to řešit s odborníky.
Drží pěsti,zvládneš to!!!!!
Katjan
10.1.2011 12:25:09
Jémine - Esme, tohle je geniální návod na život, skvělá hlavologie, děkuji, kupodivu se mi po něm začalo chtít do šíleného odhnojování části domu, abychom jí mohli obsadit (je to fakt hrůza) - protože co chci a do čeho se mi nechce se náhle snáz rozlišuje :-)
MiladaL - 2 děti, 3. na cestě
  • 
6.1.2011 22:24:19
Určitě to dobře dopadne, autorka je silná žena.

Nadja111
3.1.2011 19:21:44
Milá Lucyno, musím říct že jsem si Tvůj článek přečetla s velkým potěšením. Na začátku spomínáš že bys ráda napsala něco pozitivního, na mně tak zapůsobil celý text. Piješ protože šíleně žiješ bez každodenní podpory partnera a uvědomuješ si to a řešíš to. Tím překonáváš většinu pijících žen a mužů v našem úžasném středním produktivním věku.. Myslím a cítím že z pití máš obrovskou šanci se dostat a posílám Ti k tomu hodně energie a držím palce..
Prožila jsem něco hodně podobnýho (obrovská krize v partnerství od půl roku dcerky, rozchod a odstěhování když jí byl rok, vlastní firma, práce, těžká autonehoda) a musím říct že mě pití provázelo celou touto nemilosrdnou cestou. Celý čas jsem si přitom /jako psycholožka :) s nadhledem uvědomovala, že se jedná o závislost na alkohole. Teď jsem podruhé těhotná, všechno včetně nového partnera a vyrovnaného pracovního a osobního života se krásně upravilo, z mého milovaného červeného se mi zvedá žaludek, ale kdoví jestli když bude miminu půl roku celý kolotoč pití, hubnutí a workoholismu nezačne znovu ..
Co dodat? Zůstat pozitivní, se zdravou sebereflexí, zdokonalovat se v harmonizaci práce, vztahu, rodiny a nás samých a přežít bez sklenky.
Držím palce!
~;((
MartinaNov (dva rošťáci
1.1.2011 17:19:41
taky nežehlím. Můj milovaný manžel (v tomto ohledu prosím 100% bez ironie~t~) mi koupil sušičku. Nejlepší kamarádka. Spolu s myčkou.
Vyperu, šoupnu do sušičky a pak pouze skládám. Žehlím jedině, když se ze sušičky nestihne vyndat včas a prádlo vychladne - pak je pomačkané. Jedině tehdy žehlím, trpím a nadávám si.

Samozřejmě, 80% mého okolí kritizuje mou lenost a vykládá, jak si práci vhodně zorganizovat a jak se dobře žehlí večer u televize. Já nevím jak vy, ale já raději film sleduji celý, nikoliv po očku, mezi žehlením a skládáním prádla.

Obecně jsem toho názoru, že spokojená matka/manželka, je taky výkonná matka. Frustrovaná nic nestíhá, je protivná, řve na děti i manžela... ano i tohle znám. Můj muž se snaží mi ulehčit, problém není ani tak v domácích pracech, jako v tom, že jsem stále s dětmi sama. Manžel chodí až večer a pak sedne k počítači a pokračuje v práci, abychom se měli lépe. Taky to nemá snadné, zvláště se mnou ~;).

Můj problém je, že si jaksi pořád nemůžu najít takový relax, který by mě dostal do nálady. Já nepiju, protože mi to prostě nechutná. Letos v létě jsem si párkrát dala mojito, pila jsem poprvé po osmi letech. Nemám žádný relaxans, manžel si dá kafčo a cígo, zavře se na balkoně a je v poho, protože aspoň chvilku neslyší ty naše lumpíky, jak řádí. Já nepiji, nekouřím, kafe si vychutnám jenom v klidu, takže zase nic.

Ale dovedu si představit, jak by to se mnou vypadalo, kdyby mi taky chutnalo vínečko nebo pivo. Těch situací za den, kdy si sahám až na dno psychických rezerv, přibývá. Fakt mě, abstinenta, často napadne, že teď bych si dala skleničku a nohy na stůl.... i když vím, že by mi ta sklenička nechutnala.... Normálně to úplně bolestně vnímám, tu potřebu něco si dát.

Mi nejvíc pomáhá se vypovídat. Vyloženě si postěžovat na celičký svět, jak mě nikdo nemá rád, jak se nic nedaří.... vysypat to ze sebe a pak je líp. Aspoň na chvilku. Až si kolikrát říkám, že už musím být pro své kamarádky děsně otravná, jak si pořád stěžuji. Naštěstí jsou ve stejné situaci, jako já a chápou. Navzájem si nabízíme ramena na vyplakání. Zatím to stačí.

Už se těším/netěším do práce. Vypadnu z toho stereotypu, ale na druhou stranu se hrozím, jak to bude vypadat potom....

Napište někdo zkušenosti, jaké jsou první měsíce po návratu do zaměstnání z několikanásobné rodičovské dovolené
1.1.2011 0:16:15
Lucino, před 20 lety jsem se dostala do takového stavu (nikoli kvůli alkoholu,ale z jiné příčiny) že nepomohly ani antidepresiva a já skončila v léčebně. Ani tam léčba nezabrala a já se vrátila domů v ještě horším stavu. Pak jsem se dostala mezi lidi, kteří mi ukázali, co je smyslem života a já se velmi rychle z problémů dostala ven. Budeš - li mít zájem, napiš na mojí mailovku, ozvu se Ti a povím Ti víc. Míla~x~
miniii
30.12.2010 22:20:30
Budem na Vas vsetkych mysliet...

~6~
Sisi
  • 
30.12.2010 12:23:19
Chtělo by to víc takových mužů :-)
Bob 2 holky (4, 2 roky)
  • 
30.12.2010 11:12:23
Ještě jsem chtěl napsat jednu věc.
Přemož se a vyříkej si to s manželem.

Můj pohled z chlapské strany:
Mě by to mrzelo (bylo by mi to hodně líto), kdyby manželka měla takové problémy a nesvěřila se mi (nebo málo důrazně).

Aby ti až bude pozdě neřekl: Já myslel, že si děláš legraci, když jsi mi to říkala.
Nevím možná je to ten typ co chce slyšet co nejmíň problémů (jako naši šéfové v práci).

Já když mám nějaký problém hrozně o něm přemýšlím a probírám všechny varianty řešení a reakcí člověka s kterým se musí problém vyřešit. Často i problém oddaluji co jen to jde. Kolikrát jsem zadumanej a není se mnou řeč. Až prostě už není vyhnutí.
Nakonec se to nějak vyřeší-buď to dopadne líp nebo hůř.

Ale vždycky je to pro mě velká úleva. Už na to nemusím myslet, nejsem z toho ve stresu atd.
Prostě mi spadne větší či menší kámen ze srdce.

To jsou takový ty rady, který každý stejně zná sám.

Ať ti to dobře dopadne.

Bob
 Příspěvky 110 z 122 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.