| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 1 rok

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 83 [Dalších 53 >>]
Lída+2
16.7.2006 15:53:40
kluci běhali bosky. Jen měli protiskluzové ponoštičky froté.
Ale chce na nich nešetřit,aby se ten protiskluz po pár praních nesloupal....


Jo a ve školce má syn zdravotní sandálku(korkovou klasiku) místo bačkorek.
15.7.2006 22:01:55
i já se kloním k běhání bosky- hlavně venku na nerovném povrchu- to je pro nožičku nejlepší- a nedejte na řeči, že je to nebezpečné- že by dítko mohla píchnout včelička- přeci kvůli jedné včeličce nebude celé léto v botkách... :-) Jinak pokud jsou botky třeba, měly by být kotníkové a s rovným vnitřkem, aby se nožka mohla formovat podle sebe a ne podle výrobce obuvi...jo, a hlavně prosím- maminky- sundávejte prďolkům botky na spaní- ten pohled nemůžu snést- spinkající miminko stžené v botkách :-(
15.7.2006 13:11:20
Tak já se kloním k tomu chodit na boso, je to určitě zdravější, víc si posiluje svaly na nožce a taky na rodince nedávno byl článek o dětské obuvi a i o tom , zda boso nebo botičky, tady je výňatek z toho článku : Nejmenší děti by měly zůstat naboso co nejdéle, aby jejich nožky měly dostatek volnosti pro procvičování svalstva a možnost získávat hmatové stimulační podněty nezbytné pro nácvik chůze a dobrý vývoj jejich pohybové soustavy. Nebraňme dětem v chůzi a v létě běhání po písku, trávě nebo lesní půdě naboso, je to pro zdravý vývoj pohybové soustavy dítěte to nejlepší, co můžeme udělat. Také doma dětem umožníme pohyb naboso, nebo v punčocháčcích či ponožkách po měkkém koberci. V žádném případě nedovolme dětem běhat po tvrdých, byť i vyhřívaných, podlahách.
Anik,Jiřík 11 měsíců
  • 
15.7.2006 10:24:59
Zdravim všechny maminky a jejich malé drobečky.Potřebovala bych poradit.Můj syn začal před týdnem chodit a s kamarádkou se dohadujeme jestli mu mám na chození doma dávat bačkůrky,nebo ne.Kamarádka někde četla,že je lepší,když děti chodí co nejvíce na boso a moje máma mi zase tvrdí,že bude mít plochou nožku,když bude chodit bosý.Tak co,dávat či nedávat papučky?
13.7.2006 11:35:40
ahoj,měla jsem ten samý
problém,ale s kočárkem,vůbec nemohl zabrat,přitom bylo vidět že je ospinkanej,Vyřešila jsem to tak že ho uspávám v klokánce a pak ho položím a spinká,Uspávám ho v klokánce tak 10min,ale ted už zacíná spinkat i bez klokánky.
Kejdule,Tomášek
  • 
12.7.2006 20:04:15
Ahojky,mám 16 měs.chlapečka a právě začal chodit,takže bych to taky neřešila,ono až do přijde,tak to přijde.Mám problémy se spaním,jenže mi nikdo nedokáže poradit.Zrovna ječí jako šílenej.To je každej večer-jak se od něj odejde tak spustí a jede a jede.V noci se furt kroutí a knučí.Když spí v kuse aspon 3 hodiny,věšín vlajku.U sestřenice už vše v pořádku????Držím palce.Kajina
  • 
11.7.2006 16:48:01
Souhlasim stím co píšete,každé miminko je jiné.Sestřenice má dvě děti,2 4 roky a každá je jiná.Ta starší ve dvouch krásně mluvila,uměla už první říkanky a ta mladší se teprve učí pomalu mluvit ve větách a aby jí bylo rozumnět.Já má doma skoro 4.měsíčního kluka a ten se už když se může za něco chytit tak se posadí a ze sedu se i postaví,už i ví jak se dělaj krůčky.Vím že je brzo,ale do ničeho jsme ho nenutili,vše udělal sám od sebe,V tomto může být rychlý,ale zase mu třeba bude dělat problémi něco jiného.Přesně jak píšete miminko samo pozná co zvládne a co ne.
Kamila
  • 
10.7.2006 20:14:59
Chtěla bych uklidnit všechny maminky mrňat NA TÉTO DIKSUSI. mŮJ SYN SE POSTAVIL V OSMI MĚSÍCÍCH, ale ještě ani neseděl, jen se trošičku plazil. Začal lézt v deseti měsících a to i sedět. Chodit začal sám až ve čtrnácti měsících a úplně to stačilo. Pokud by s vaším dítětem nebylo něco v pořádku, dětský lékař si toho jistě všimne! Tak jak to je u mé sestřenky, kdy si všimla lékařka, že u jejího syna v sedmi měsících nesrůstá fontanela a už to jelo! Vyšetřen stíhá další vyšetření! Takřže klid a nerouhat se!
  • 
10.7.2006 9:45:58
Milí rodiče,
tabulky jsou tabulky a děti jsou děti. Jak napsala jedna z maminek, dítě nejlíp pozná, kdy už má na to postavit se, běhat... Skutečně nemá cenu se z jakýchsi odborných statistik a odhadů, někdy podobajících se spíše zbožným přáním stresovat. Mám tři dcery, každá naprosto jiná, každá si objevovala svět po svém, svým tempem. Vždyť každý člověk je individualita sama o sobě a lidstvo si na tom zakládá. Tak proč chtít po těch nejmenších předpisový vývoj? To odporuje logice. Zkušenosti příbuzných, sousedek atd. jsou zkušenostmi s právě jejich jedinečnými dětmi, stejně tak jako ty Vaše. Nikdo si nemůže dovolit tvrdit, že právě ty jeho jsou ty, podle kterých se mají ostatní řídit.
Takže KLID, POHODU, POCHOPENÍ A LÁSKU, to je to, co Vaše děti potřebují. Přeji Vám toho všeho vrchovatě, užívejte si ty úžasné dny, nidky se už nevrátí a utečnou moc rychle. Nenechte si je zkazit zbytečným stresováním Milena
  • 
9.7.2006 17:10:14
Ahoj maminy.Z tabulek a chytrých řečí si nic nedělejte.Já mám tři holčičky 7let,3roky a 10měs.Každá byla úplně jiná.Každá byla na něco šikovnější než druhá a každá má svojí slabší stránku.Podle tabulek by jedna byla nadprůměrně šikovná a další by zase zaostávala.Já nechala všemu volný průběh.Oni sami vycítí kdy se mají postavit,mluvit atd.Do něčeho je nutit,že neodpovídají tabulkám nebo rady a řeči sousedek,že oni svým dětem nedávaly pleny už v roce vypouštím a směju se jim.Mé pusinky jsou spokojené a šťastné a to je hlavní.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 83 [Dalších 53 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.