| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 1 rok

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 83 [Dalších 63 >>]
Markéta
  • 
1.2.2008 23:42:34
prosim vas, mate nektera dite, ktere se v jednom roce SAMO nakrmi??? tj. nabere na lzicku, strefi se do pusy, vynda lzicku atd az je talir prazdny? a to vse aniz by se musela malovat kuchyn?
to je prece naprosty nesmysl!!!!!!! nikdy jsem o tak zazracnem diteti neslysela.
nase mala je na tom v roce pohybove opravdu velmi dobre, chodi uz vic nez mesic, dokaze zvedat ze zeme opravdu malilinkata smitecka a umi je davat do pusinky :-) , ale opravdu si ji nedovedu predstavit, jak se sama krmi a to dokonce tak, ze kolem sebe nenadela (!), jak se to v clanku popisuje.
Markéta
  • 
14.12.2007 0:53:04
moudry postreh. moc za nej dekuji i kdyz si to asi neprectes.
Eva,syn 15, dcera 1
  • 
27.9.2007 21:40:23
:-).........Po přečtení článku, jsem se musela smát. Při srovnání syna, kterému je dnes už skoro 16 let a studuje na střední škole by nevyhověl v ničem. Byla bych z toho asi špatná. Při srovnání s dcerou, které bude zanedlouho 1 rok by vyhověla ve všem a ještě umí něco navíc. Přitom je to stejná výchova. Každý člověk, byť malého vzrůstu je originál. A to je dobře. Nedovedu si představit, že bychom byli všichni stejně krásní, chytří ... To by byla ale nuda. Nejdůležitější je ZDRAVÍ, to ostatní už nějak dopadne...........Takže maminy nepropadejte panice..........
Martina , Adámek 1rok.
  • 
18.9.2007 14:44:14
Po přečtení článku , jsem propadla panice:), že Adámek je prostě strašně zaostálý.Ale pak jsem si řekla , že každé dítě je prostě jiné.Jediné co z těchto bodů umí ,je chodit.Na houpacím koni se bojí a nedošáhne nožičkama na zem,o stavění komínů ani nemluvím, max. ho zbourá.Namalavat tužkou čáru.... max.se do ní zahryznout a papír zmuchlat a sníst :).Samozdřejmě že okolí je straně chytré a neustále komentují, že já jsem to uměla všechno už dávno atd.Takže nějakými tabulkami se prostě neřídím.Tabulka mě pobavila, vím , že je orientační.Ale máme teda co dohánět.
  • 
27.8.2007 0:24:21
Tak jak tak koukám tak nemám taky dítko jako z naučné knížky. Za 14 dní ji bude rok a když ji dám tužku do ruky tak ji jen žužlá a neudělá ani tečku na tož nějakou čaru. A penízek do pokladničky skončí taky v puse. A jediné co řekne a má to smysl je TÁTA. Ale jak už tady někdo řekl to chce čas a každé dítě je jiné....Já si z toho hlavu nedělá, je krásna je zdravá a to je důležité. Má život předsebou tak že dost času ......
Jolana
  • 
6.10.2006 21:06:36
Ahojda zdravím všechny, tak naší malé bude za pár dnů rok a já jsem se podívala, co vše "by měla umět". Pak jsem si přečetla pár vašich článečků a pak mi to docvaklo....
CO MY TU VŠECHNY VLASTNĚ DĚLÁME? PROČ SE NĚKTERÉ "TRÁPÍME", ŽE NAŠE DÍTĚ JEŠTĚ SAMO NECHODÍ, NEDÁVÁ PENÍZKY DO POKLADNIČKY, NEOTŘE SI PUSINKU..... VŽDYŤ MÁME TO ŠTĚSTÍ, ŽE NAŠE DĚTI TO JEDNOU URČITĚ DĚLAT BUDOU, ALE CO TY MAMINKY, KTERÉ MAJÍ OPRAVDU NEMOCNĚ DĚTI, CO VĚDÍ, ŽE JEJICH DĚTI NIKDY NEBUDOU CHODIT, MLUVIT..... CO VĚDÍ, ŽE JEJICH DÍTĚ BUDE CELÝ ŽIVOT NA NĚKOHO ODKÁZÁNO?

A tak mi najednou dochází, jaké velké máme štěstí, je mi dobře, ale je mi smutno, za ty ostatní a moc je obdivuju a držím jim všem pěsti....
zuzky
  • 
26.9.2006 21:36:59
ahoj Renatka a Anetka,po precitani tvojho prispevku som mala pocit,ze citam o svojej dcere,tiez sma sa dali na styri az v 11 mes. a teraz v nedelu sme mali 15 mes.ale sama este nechodi,boji sa a nechce sa pustit,chce len za ruky,bola som mierne frustrovana z toho vecneho porovnavania deti co uz dokazu,ale nejak som sa s tym zmierili a cakam kedy z nas opadne strach a urobime prve kroky,tak vam budeme drzat palce,papa
Petra(Kačka7,5let,Jirka 10měs)
  • 
24.9.2006 15:56:20
Zdravím všechny mamky, nevěště hlavu,
po přečtení tabulek, které má dítko v různých fázích života splňovat si už opravdu nic nedělám. Jako matka druhého dítka si vše s mým mužem i dcerkou plnými doušky vychutnáváme a vše maximálně prožíváme. Každý den je přece jen jednou a už se nikdy nebude opakovat!!!!!!!!!!! A že se náš 10-ti měsíční syn jen v uvozovkách plazí zatím co by měl chodit ..... Zvládá to naprosto bravurně. Pod stolem to má nejradši na zádech a se zvednutými nožkami ho nadzvedává. Rozumí když má jít baštit,kde má autíčko, knížky miluje od 4 měsíců. Usíná sám a v naprosté pohodě. Protože ani nesedí jezdíme v kočáře na "tankystu" tj. na břiše obličejem ke mně. Možná se to někomu bude zdát divné, ale jeho výška je na jeho věk trošku větší. 82cm a cca 10kg. Dle tabulek naprosto dítě mimo. Stále si z toho nic nedělám. Mám pocit, že je naprosto spokojený a až bude cítit potřebu udělat další krůček tak ho bezpochyby udělá. Větší tělíčko má horší koordinaci.
Můj názor je ten, pokud vaše dítko nestagnuje ve svém vývoji a stále se učí něco nového tak to není opožděné dítko. Všichni chodíme, jíme, ........!!!! Každý má své tempo a toho se drží.
Užívejme si svě děti. Za chvíli odletí z hnízda a nám zbudou jen vzpomínky.
Renata, Anetka 15m
  • 
23.9.2006 8:26:37
Ahoj Lenko,
jen pro uklidnění - naše Anetka začala lézt po kolínkách až kolem 11 měsíce, to si taky sedla. Stoupat si začala až kolem 13 měsíce, ve 14 měsíci začala chodit za ručičky, což trvá dodnes, nechce se pustit a ani zatím nemá tu správnou stabilitu. Na první samostatné krůčky si asi ještě počkáme.
Některým dětem to prostě trvá déle než na to přijdou, zase jsou lepší v něčem jiném.
Takže určitě vyčkej, ono to přijde. Taky kolem nás i mladší děti chodí, to je fuk, hlavně, že jsou naši drobečci jinak zdraví, to je nejdůležitější. Kdyby se něco dělo, tak by jsi to asi poznala, vždyť sama píšeš, že jinak je klučík moc šikovnej. Jestli se do roku nerozleze, tak vás možná z roční prohlídky na rehabilitaci pošlou, ale neboj, znám spoustu dětí, který z rehabky zase rychle vyškrtli:)
Přeji zdraví všem dětem i maminkám.
lenka410
22.9.2006 21:30:57

Mymu synovi Kubickovi bude za dva tydny rok Nejenze nechodi ale ani si nestoupa a ani neleze Sedi pouze v kocaru kdyz se chyti po stranach a pritahne se do sedu Na zemi se prevraci vali sudy plazi se po brise a to hlavne dozadu Jinak je sikovny umi sluvka baba tata kyti haf ham Umi ukazat a podat hracky Vi jak dela ovecka husa Ucese si vlasky Trefi se lzickou s jidlem do pusinky a plno jinych veci Ale ta chuze mi dela starosti Zacinam byt trochu nervozni protoze vsechna miminka z okoli uz zacinaji chodit nebo si aspon stoupat Jen ten nas chlapecek si spokojene sedi v kocaru a netusi k cemu ma nohy CHtela bych vedet jestli je na tom naka maminka se svym miminkem podobne?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 83 [Dalších 63 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.