| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 1 rok

 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]
12.11.2010 20:12:22
Zítra bude mít naše druhé dítko jeden rok! Chodí od desátého měsíce,mluví "táta,bába,teta",málo kdy "máma",řekne "ták" "tik-tak" Někdy i opačně:"tak-tik" :-)) A už ani nevím co to žvatlá.Na kočičky volá "cicíííí" a "afííí" je na psa.
Dělá pápá,paci-paci a malá malá.Umí ukázat jak je veliký a na slovo HAM ví,co ho čeká:-)) Pažravec maličký:-)) Baští vše.mámu ale i masíčko,brambory..mrkev,ovoce i zeleninku.
Rozumí na slovíčko :"zavři to" a Postaví i kostky takové ty od největší po nejmenší.Rád pomáhá při míchání čehokoli a kdykoli:-)) Jen párkrát za den odchytneme čůrání do nořníku i když posedí na něm dlouho.Pokud se vyčůrá,okamžitě se zvedá,je tedy vidět,že chápe,co po něm chceme.S kakáním je to horší.Tak 2x do týdně,jinak vše do plín. ALE!! Spává jedině se mnou,dost často se kojí,hlavně v noci.Třeba i po hodině :-( Ale zvykla jsem si.Je to tak od miminečka a tak člověk uvykne. Pije,necicmá se stím.Prý má v tomto měsíci už dítko spát celou noc s jedním buzením.Ha hááá!! U nás to rozhodně neplatí. Mudr řekla,že je typické učebnicové dítko co se týká váhy i míry: 75cm a váha 9,80kg. První syn chodil v 9ti měsících,zato věty se naučil mluvit až šel do školky.Každý má něco,nezoufejte,však se všechno jednou naučí.
mcxxx
7.4.2010 13:58:25
Dobrý deň!
Moja Deniska bude mať o necelé 2 týždne 1 rok a tiež nechodí. Čo nechodí? Ani si sama nesadne, o lezení sa nedá hovoriť pretože malá sa plazí, kolienka vobec nepoužíva. Ale inak je to veselé, šťastné a pohyblivé dieťa, dostane sa kam potrebuje. Tiež začínam mať depku z toho, či je s ňou všetko v poriadku... Ticho začínam závidieť mamičkám, ktorých detičky už zvládnu všetky aktivity, ktoré podľa štatistík ročné dieťa zvládnuť má...
watanay
7.9.2009 23:35:00
Ahoj rodičové,
podělím se s Vámi o to, co naš synek v 11 měsících zvládá: chodit neumí, ale rychlostí blesku se po bytě pohybuje po 4, tu si stoupne, vyleze 4 schody, ale hlavne se v nem nezapre maly technik. Knizky ma taky rad, ale spise u nich zkouma, jak se obraci stranky, jak se knizka lame v ohybu...Nejradeji ma ruzne cudliky a tlacitka, hlavne proto, ze neco ovladaji, takze umi zapinat televizi, radio, pracku, dalkovym ovladacem ventilator a ted nove ovlada i blikacku od kola (nechapu jak muze tak maly cudlik zapninat a vypinat). Strasne rad otvira a zavira vsechny skrinky a boucha dvirky. Zpiva-teda spise pohybuje jazyckem ze strany na stranu, kdyz slysi hudbu a pohybuje pri tom hlavickou a telickem-tancuje.Stavi vez z kelimku a vklada tvary do vkladacky, navleka male krouzky na drevenou tycku a pridelava magnety na lednici. A nejvic legracni je, ze na nas umi "bafnout". Prikrci se za posteli a pak jakoby poskoci s vitezoslavnym "EEEE" a nejvetsi radost ma, kdyz se jakoby desne lekneme. Penizky strka do pokladnicky. Nikdy nic nedaval do pusy, jen ty krupky umi naramne. Na nocniku ho ale neudrzim a z pitka na flasticce se zalyka. Momentalne resim uspavani, protoze je zvykly na kojeni a ja bych chtela uz pomalu prestavat. Tak takoveho mame sikulu. Co Vy?
23.3.2009 11:22:18
Opravdu jsem ráda,že tady čtu problémy jiných dětí a vidím,že každé se vyvíjí jinak.I můj 17 měsíční syn zatím teprve začíná sám chodit,ale je velice opatrný a udělá opravdu jen pár kroků.Větší problém ale je to,že vůbec nelozí,ani se sám nepostaví a pokud ho nedonutím,ani si sám nesedne.Ale knížky ho hodně baví a tvary už skládá bravurně.Tak všechny maminky zdravím.~z~~b~~p~
Radka,dcera 1 rok
  • 
8.7.2008 20:20:46
Musím se vším souhlasit, ikdyž dcera chodí nebo spíš už běhá od 11 měsíců, za ruku chodí od 8 měsíců, umí přes 20 znaků miminkovštiny, kerou jsem ji neučila učí se to sama, ale každé dítě je jiné například bych ji nedovolila jíst sama myslím lžičkou-nemyslím kousek pečiva nebo ovoce,to bychom asi museli vymalovat.
22.3.2008 11:51:53
Ahoj Terko,moje malá v 8.měsících se plazila dozadu, pak si z ničeho nic sedla..ale to bylo tak všechno, takže myslím, že s nemáš proč znervozňovat...malá si udělá jak chce a jak potřebuje...ne každé dítě stojí na vlastních nohách v 9měsích...tak nebuď smutná...ona to dožene..naše malá je zdechlouš, poprvé se na bříško obrátila v půl roce...taky jsem z toho měla nervy...teď je jí 11 měsíců a chodí kolem nábytku z ničeho nic...je to ze dne na den...tak vydrž...malá si řekne, kdy je její čas...:-D
21.3.2008 14:56:52
čauky smutná mamko, to asi fakt bude průměr, syn totiž chodí sám od 9,5 měsíce, jídlo si dá lžičkou občas do pusiny samo, kostky na sebe postaví a jí bez ukápnutí. ... Nebudu mluvit o těch věcech, které má dělat a nedělá, jen srovnávám informace. Tak neboj a nebuď smutná, děti jsou rozdílné, tak to ber fakt s nadhledem :-)
21.3.2008 12:08:24
hezký den, třeba se najde někdo s podobnou zkušeností, tak to jen zkouším.. moje osmiměsíční dcerka se nádherně plazí jako partyzán:-) Krásně střídá nožičky a je rychlá jako čertík. Občas už se staví i na všechny čtyři a pohupuje se. To dělá už asi měsíc.. Nicméně mám pocit, že jí to moc nebaví o náznaku šikmého sedu nemůže být ani řeč, radši prozkoumává svět z bříška. Vím, že má času dost, o to mi nejde.. Jen jsem se chtěla zeptat, zdá se mi, že se zasekla na tom plazení, které jí jde dobře. Když jí motivuji, aby si jen natáhla na všech čtyřech pro hračku, jde okamžitě na bříško a vystřelí zase tím svým způsobem..Lze jí nějak účinně navést?
21.3.2008 10:35:33
nevím nevím, já mám ročního syna a jeho víc než malování čar tužkou zajímá jak ta tužka chutná a kde provést nějakou lumpárnu. Chodí zatím jen podél nábytku a za obě ruce.
Monika
  • 
13.2.2008 5:40:30
Ja si nemyslim, ze tym je myslene, ze sa same nakrmi lyzickou, ale ze sa same krmi kuskami jedla, napr. kusok jablka, syra, uvarenej mrkvy ... Radsej to beriem z tohto pohladu a mozem povedat, ze moje dieta sa krasne naje same, bez toho, ze by nejak natrusilo :-)
 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.