| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 1 rok

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 83 [Dalších 43 >>]
  • 
3.7.2006 12:17:13
AHOJ, MÁM 12MĚSÍČNÍ HOLČIČKU, A UMÍ SE PŘETÁČETZE STRANY NA STRANU, ALE NEPLAZÍ SE A NA CHOZENÍ TO NEVYPADÁ UŽ VŮBEC.jSEM Z TOHO NEŠŤASTNÁ, JINAK ALE CHODÍ NA NOČNÍK UŽ OD 9 MĚSÍCE, JAK JI TAM POSADÍME, POKAŽDÉ SE VYČURÁ NEBO VYKAKÁ.mLUVÍ JEN NĚCO JAKO JAPONCI A SEM TAM, TÁTA, MÁMA,GOGO A BABA A PODOBNÉ.cHODÍME DO NEONATOLOGICKÉ PORADNY V uhERSKÉM HRADIŠTI A TAM NÁM ŘEKLI, ŽE JE VŠE CO SE TÝČE VÝVYNU VPOŘÁDKU, JEN S TÍM CHOZENÍM BUDEME MUSET ZAČÍT CHODIT NA REHABILITACE.tAK NEVÍM....
10.6.2006 22:12:25
Paní Jano, tak to vypadá, že váš vnuk je něco podobného jako naše Lucinka, holt mimo tabulky běhá od 11 měsíců sama od 6 měsíců lezla a tak holt nemůže být dokonalá ve všem. Kostky staví ráda i čtyři na sebe, mluví taky dobře a často, ale utřít si pusu nebo se najíst sama jí ani nenapadne, je dost chytrá na to aby věděla, že jí máma nakrmí. Ona prostě bude dělat to, co ona sma chce. A tak je to u každého batolátka které znám.
S pzdravem Iveta
10.6.2006 21:57:14
Milá Gábi, máš pravdu v tom, že neznám žádné roční dítě, které si samo utře pusu plenkou nebo samo jí, kromě rohlíku. Naše Lucinka už obrázky pozná a čáru taky zvládne, ale je to tím, že je dost živá a já se snažím vymýšlet cokoliv, co jí zabaví, když dostanu nějakou inspiraci, tak to zkoušíme. Ale všechno se musí trénovat. Ani nepochybuji o tom, že tvůj klučík nebo kterékoliv jiné dítě to časem zvládne. Na děti se totiž tabulky dělat nemohou!
5.6.2006 23:12:51
Musím uznat, že mi mluvíš z duše, každé dítě je jiné, a jak říká moje mamka, oni si kolikrát i samy maminky vymýšlí co jejich dítka umí, jen aby dokázaly jaké jsou super matky. Tvoje Natálka je s mluvením dost napřed a co se týče chození, čím později tím lépe, my jsme chodily už v 11 měsících dneska je Lucce 13 m a je k neuhlídání. Každé děcko holt umí něco jiného co neumí ostatní a to je dobře. Jinak by byla všechna stejná, ne?
Dadule,Natálie 11 měsíců
  • 
18.5.2006 8:21:06
Taky kolikrát koukám kde berou ty činnosti,které by dítě mělo (nebo mohlo) dělat v určitém věku.Vždy porovnávám a pokaždé jsem našla co naše dcera neuměla,ale zase mne potěšilo,když už uměla něco jiného,co se jiné děti učí třeba za měsíc.Natálie už umí všechny členy rodiny jako Táta,máma,teta děda,bába.Umí řikat Dádo,Jája.A plno lehkých slov.Ví jak dělají určité zvuky zvířat.Ale plenkou pusu si utírat neumí.Chodí za jednu ruku a sama udělá nanejvíš dva kroky a pak spadne.Ale na ten papír psát umí.A to jí hrozně baví.Pořád by jen čmárala.Nikdy jsem se něděsila toho,že jiné dítě už tohle dávno umí a my ne.Každé dítě je jiné a jinak se vyvíjí.Tak ať vám rostou. :-))
lubomira+3deticky
  • 
19.4.2006 12:55:09
Tiez som toho nazoru,ze kazde dieta je ine-mam podla coho porovnavat.Momentalne mam 13mesacnu dcerku a ked ju porovnavam s uvedenymi tabulkami zda sa mi,ze je az velmi genialna.Chodi uz od 8 mesiacoch za ruku,sama od 10m,predmety medzi dva prsteky chyta uz od 5m,kresli si od 10m,vie vyliezt,zliezt na postel,kreslo od 12m,vie doniest predmet ktory ziadame od 10m,z hrnceka pije od 5m,vie si rozbalit sladkost od 12m,ked chce spat povie haji,od 11m vie ukazat kde ma ocka,vlasy,usta,nozicky,rucicky,brusko,kde ma tatino fuzy,vie zapnut vezu,televizor,rozozna 3 pismena (A,C,X),ale ani za svet nepovie ako robia zvieratka,aj ked ich ukaze ked sa spytame kde je macicka a pod.,a nocnik??Len moj sen-vzdialeny,aj ked vie,ze sa pocikala,ked je po tom,pride a povie ,,csssc".Za to syn,bol zas oproti tabulkam veeeelmi oneskoreny,rozpravat zacal az ked mal skoro 3 roky-odvtedy neprestal,kocky nestaval,ceruzku zobral do ruk az z donutenia v 5 rokoch,zato do plienky sa mi nepokakal od 8m!!a nepocikal od 1,5 roka.A ja porovnavajuc ho s inymi detmi a na odporucanie ucitelky v MS som s nim skoncila u psychologicky,ktora len zalamovala nad nim rukami a jej ortiel?Nikdy sa nenauci pisat,citat,nezvladne normalnu ZS,je hyperaktivny,jeho IQ je na hranici debility atd.Samozrejme,ze sme navstivili inu psychologicku,ktora zas tvrdila,ze nie je hyperaktivny,ale pomaly,ale v ostatnom sa tiez zhodla s tou predchadzajucou.No aby som to tolko nerozpisovala,syn ma momentalne 11rokov,cita najlepsie z triedy,nie je sice jednotkar,na vysvedceni mava pravidelne dvojky,trojky,samozrejme sem-tam aj stvorky-tie len v ziackej knizke,ale chodi do normalnej ZS,akurat nim trieska puberta,je zamilovany a ja mam sto chuti zajst za dotycnymi psychologickami a spytat sa,ako je to mozne??!!Aj ked dolezitejsie je,ze je v poriadku-teda aspon si myslim lebo potom som s nim uz k ziadnej nesla,ale to trapenie,co som zazila po tych ich ,,diagnozach"!Takze moj nazor-kazde dieta je ine,netreba vobec porovnavat.
Vendula,2 synové-4 a půl,1 a půl
  • 
16.3.2006 19:51:35
Zdravím všechny, mám také problém s naším 1 a půl roku starým synem.Zatím ještě nezačal sám chodit.Od jednoho roku chodí u nábytku,ale za ruku nechce vůbec a sám udělá max.4 kroky a to až během posledního měsíce, vždy tak 1x za 14 dní.Nevím, jak na něj.Máte nekdo podobnou zkušenost?
Andy, Jiřík 1 rok
  • 
30.1.2006 4:41:59
Milá Jani,

tak jsme na tom podobně. Jiřík taky běhá od 11 měsíců, na nočník chodí, žvatlá toho taky dost, ale s tím jídlem máme velké problémy. Sám papat moc neumí, kousek chleba nebo rohlíku radši rozpatlá a rozdrobí než aby ho snědl. A sám pít z hrnečku, ani nápad - máme hrneček s pítkem a to mu jde. Flašku už nemáme od šesti měsíců, zato dudu musí mít, naštěstí jen na spaní. Ať si nechaj tabulky tabulkama, každý dítě je jiný a vy se maminy nestresujte, Vaše dítě je to nejlepší na světě, ať umí to nebo ono.
Andy, Jiřík 1 rok
  • 
30.1.2006 4:41:19
Milá Jani,

tak jsme na tom podobně. Jiřík taky běhá od 11 měsíců, na nočník chodí, žvatlá toho taky dost, ale s tím jídlem máme velké problémy. Sám papat moc neumí, kousek chleba nebo rohlíku radši rozpatlá a rozdrobí než aby ho snědl. A sám pít z hrnečku, ani nápad - máme hrneček s pítkem a to mu jde. Flašku už nemáme od šesti měsíců, zato dudu musí mít, naštěstí jen na spaní. Ať si nechaj tabulky tabulkama, každý dítě je jiný a vy se maminy nestresujte, Vaše dítě je to nejlepší na světě, ať umí to nebo ono.
Erik
  • 
17.1.2006 12:53:03
Milá jani, gratuluji ti k povedenému vnukovi. I náš Erik je podobný. Chodí už od 10ti měsíců sám, umí vydávat zvuky různých zvířat, když mu řeknu, aby mi něco donesl, tak donese správnou věc a začíná rozumět i tomo o čem se my dospělí případně bavíme, protože se pak dívá na tu věc atd. prostě je to šikulka a máme z něj ohromnou radost. Ale protože jsme měli oslavu 1 roku s dětmi plus mínus týden starými, ehm, mladými, tak vím, že to je asi spíš výjimka - byl jediný, který chodil (a tahal ostatní děti za vlasy :-) a vydával nějaké smysluplné zvuky. Proto bych řekla, že ti, jejichž děti tyto věci neumí by měli být úplně vpohodě. Prtože podle mně se jedná o přehled toho, co takové dítě "může" umět, ale nemusí ...
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 83 [Dalších 43 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.