| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Obézním dětem jen dieta a pohyb nepomáhá

 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]
  • 
10.1.2011 22:36:02
Leli přesně tak to je i u nás. Já i manžel jsme hubený, syn je hubený až moc a dcera by jedla celý den :-( Už dvakrát jse mjí na vlastní žádost poslala do lázní na hubnutí. O zdravém jídelníčku jsem si přečetla tolik, že bych mohla vydat knížku - zdravý životní styl a přesto mě to je k ničemu :-(
Jak píšeš - ruce i nohy má hubené, ale všechno se jí to vráží do břicha a do boků. I přesto byla v lázních nejhubenější a jako jediný rodiče jsme tam byly hubené. Ale když ani po roce neustálého upravování jídleníčku a odříkání různých pochoutek to nemá v hlavě srovnané, tak nám opravdu jen dieta nepomůže. Mám vyzkoušené, že pokud sní víc jak 5000Kj za den, tak má klidně i 1kg nahoře a to je fakt znát.
Tento článek je fajn a na onu ozdravovnu se jdu hned podívat....
hveru
7.12.2010 21:11:42
dobry den, super clanek, tedka ctu tuhle zajimavou debatu a jedna vec je ovlivneni geny a druha vec je, napriklad kolik ktery telo potrebuje energie k zabezpeceni zivotnich funkci, nebo zastoupeni zivin ve strave. I kdyz se jedna o dvojcata, muzou mit tyhle hodnoty naprosto odlisne, a pak pokud se stravuji stejne, jednomu to vyhovuje a druhy strada nebo ma az moc prijmu a pak pribyva na vaze. Otazka je taky procentuelni zastoupeni osvaleni v tele, zastoupeni zivin ve strave atd atd, je toho na posouzeni opravdu hodne a nezalezi jenom na jedne veci, ze bychom si rekli, taaak a jsme tlusti protoze geny. Tezke kosti toho na vaze zase tolik neudelaji, takze zbyva proste dat pryc ten tuk a nahradit svaly, kdyz je malo tuku a hodne svalu, pak nezalezi na vaze a clovek vypada dobre. Naopak lidi, kteri maji malo svalu a ani nemuseji mit hodne tuku, nevypadaji dobre a muze se i jednat o skrytou obezitu.
Timto jsem jenom chtela rict, ze je fajn, ze se detskou obezitou/nadvahou nekdo zabyva a nekdo to resi na odborne urovni, protoze vsechny "zarucene" diety jsou vetsinou hodne nezdrave (nizkosacharidove diety, tukozroutske polivky, tvzeni ze ryze je na hubnuti atd atd) a vedou ke zhorseni stavu jak co se tyka telesne hmotnosti tak i z hlediska zdravotnich komplikaci, takze at si to dospeli zkousi na sobe, kdyz mysli, ze to sami zvladnou, ale ne na detech, ty patri do pece tem, kdo tomu rozumeji.
štěpánkaa
5.12.2010 20:41:35
není to 100%, ale asi ano. liší se od sebe minimálně...~d~~d~
  • 
5.12.2010 11:51:56
Každý má (prý) svůj minimální kalorický příjem. Změří ho třeba InBody, Bodystat apod. Když člověk jí méně, než je toto kalorické minimum, tak paradoxně tloustne, protože tělo hladoví a vše ukládá na horší časy. Když se jí dost, pravidelně a sportuje se, tělo si zvykne, naučí se, že hlad není a nic si neuloží a vše spálí. Tak ať zkusí (paradoxně) víc jíst. U mě se to potvrdilo, vážil jsem při 182cm téměř 100kg a shodil jsem na 89kg. Pak jsem ale polevil, začal jíst méně a jsem na 95kg. Nechte se změřit a vyzkoušejte.
mandelinka
4.12.2010 20:33:00
Maw~R^ přesně tak.

Ono na tom, že se říká že má někdo "těžký kosti" je dost pravdy - záleží na typu postavy. Jsou holky které mají 50 kilo při 160cm a vypadají divně a i takové které mají 60 a vypadají super.
mandelinka
4.12.2010 20:30:47
Štěpánko, dvojčata jsou dvojvaječná?
4.12.2010 10:52:10
- vzdor genetice a různému spalování
- vzdor i matabolickým poruchám (při léčbě vhodné vyloučit)
jedno je jisté: v ŽÁDNÉM lágru nikdy žádný tlustý nebyl.
Neříkám, že je na tom něco zdravého, jen že nížší kalorický příjem + více pohybu = přiměřená hmotnost.


Ještě douška k té debatě, co tu je: odlišujte somatotypy: pokud je někdo útlý až rachitický typ (klidně borec 1,85 m, ale vlající končetiny, úzká záda, ramena, hrudníček z boku útlý, často programátoři ap.), tak pochopitelně bude vážít výrazně méně než šestnáctiletý kluk, který má stejné výšky, robustní kostry, který má velkž široký a mohutný hurdník, silné nohy, ale když se na něj podíváte, tak vás nenapadne, kde by měl hubnout, ploché bříško... Přitom téměř překračuje BMI. Ale toto se nezohledňuje, což je chyba. Samotná váha a její poměr k výšce není ukazatelem ničeho.
3.12.2010 12:53:20
~t~ Tak u nás ty dvě z dětí, co při narození vážily víc, jsou hubeňouři a neuvěřitelně se cpou. To dítě, které se narodilo jako hubená žížala, má asi od 12 let nadváhu. ~d~
Hilly.
2.12.2010 8:27:47
Já mám miminka vždycky obézní, starší je teď jak lunt
2.12.2010 5:12:50
To je zajímavé. U nás dcera 2,53 při narození teď hubená (7 let), syn 3,78 při narození, teď hubený (4,5). ~t~ A pak se v tom vyznej. ~t~ Snad oba chytli ty dobré geny. ~;)
 Příspěvky 110 z 26 [Dalších 16 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.