| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Amniocentéza - popis (ne)jednoho dne v jednom těhotenství

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 94 [Dalších 74 >>]
15.8.2010 3:06:55
V tvém případě bych si trvala na svém (klidně proti všem) a na amnio nešla. Pokud víš, že by sis dítě stejně nechala. ~;)
15.8.2010 3:05:24
Amnio neslouží k odhalení rozštěpových vad (i když se ve výsledku gen. testů může projevit). Na to slouží především ultrazvuk.
14.8.2010 22:44:11
Docela zajímavé, celé internetové stránky~;((
Jitulda1
14.8.2010 22:10:34
Zřejmě jsem byla na amniocentéze jinde.Všichni byli milí a vštřícní.Jen bohužel chtěli amnio za každou cenu.Odmítla jsem to podstoupit, protože moje dítě bylo po letech vymodlené a já konečně byla po spoustě problémů těhotná.Výsledky z krve byly úžasné dítě podle nich nemělo žádnou vadu.Tak proč amnio?Ptala jsem se.Nakonec tak moc argumentovali a přítel stál při nich.Byla jsem tam tak nervní, že se mi i spustila krev z nosu a nakonec jsem to stejně musela podstoupit i přes to, že jsem jim tvrdila, že bych na potrat nikdy nešla i kdyby to dítě mělo mít nějakou vadu.Naštěstí to dobře dopadlo a máme zdravou dceru.Akorát si možná na svět přinesla trauma z toho mého strachu a boje o její záchranu.Půl roku po narození 20 hodin denně brečela.Nikdo nám nedokázal říct proč.
14.8.2010 20:41:06
Ahoj holky,

mám 2 letého zdravého kluka, vyšel mi s ním taky špatný triple test a byla mi doporučena amnio, ale odmítla jsem jí. Zaplatila jsem si genetický UZ u předního odborníka a pro můj klid to stačilo. Určitě jsem byla jedna z mála, protože to jak na mě na genetice tlačili bylo dost nepříjemné, ale nepolevila jsem. Když zjistili, že se mnou nehnou, stáhli se a najednou všechno šlo i po mém. Moje kamarádka přišla po amnio o holčičku a i když to pro mudry je jen půl procento pro mě to byl skutečný příběh. Každopádně je to individuální rozhodnutí každé ženy, ale měla by k němu mít své důvody, ne jen jak ovce poslechnout vše, co jí doktor řekne.

Všem přeji zdravé dětičky a minimum důvodů pro absolvování amnia.

Kamča
14.8.2010 17:47:06
Tak to je děsný. Každý má právo na soukromí. ~a~
14.8.2010 12:40:07
Já bych se chtěla podělit o zprostředkovaný zážitek s odběrem plodové vody. Určitě se najdou tací, kteří mě můžou považovat za blázna, ale prožila jsem to a popsala zde. Zkuste se na amnioncentézu podívat z pohledu děťátka:
http://www.domus-solaris.cz/Zdravotnictvi

Ten zážitek najdete popsaný v části Prenatální testování. Když už jsem si tím prošla, tak cítím, že je dobré to předat dál, jiný smysl v tom nehledám...

Chtěla bych dodat že nyní je děťátko již na světě a zdá se být zdravé. Jen mu nestačilo mléko od maminky a museli přejít na umělou výživu, možná také proto, aby se dítě cítilo bezpečněji. Možná mohlo dojít k narušení důvěry a s tím spojeným narušením kojením ( nedostatečnou tvorbou hormonu oxytocinu)...
~s~~s~~s~
Evka
  • 
14.8.2010 0:32:41
Myslím, že i když se rozhodneš na potrat nejít, je fajn vědět, že dítě není v pořádku. Dozvědět se až v den porodu o genetickém postižení mi přijde horší.
13.8.2010 2:02:16
Jo a mimochodem, tu hlavičku si prvorozený schovával pořád (měl ji skoro od začátku napasovanou v mé pánvi, asi věděl, jak má být správně dítě uložené; on je pořád takový pečlivka~:-D), takže mi díky tomu lékař odmítl udělat fotečku, protože bez hlavičky by to prý nevypadalo pěkně... A aby to bylo spravedlivé, nepořídila jsem si záměrně ani fotečku druhého synka, přestože ten byl téměř do poslední chvíle obráceně, než měl být, uličník jeden (a to uličnictví mu, zdá se, taky nějak vydrželo~d~). Nakonec, to je jako kdyby mě někdo fotil třeba klíčkovou dírkou nahou v koupelně a pak ty fotky dával a posílal kamarádům, že~y~ Už samotným ultrazvukem jsme zasáhli do přirozeného práva nenarozených dětí na soukromí až až~;)
13.8.2010 1:48:27
Vybavuju si, jak při mém 1. těhotenství lékař (prý nejjlepší "ultrazvukař" na dané gyn-por klinice) při 2. UTZ vyhodnotil, že má mé dítě hlavičku tuším o 14 dní velikostí napřed a nožky zas asi o týden menší, než by měly být. S ohledem na to, jak probíhal 1. UTZ, jsem už toto vyšetření brala trochu s rezervou, tak jsem si z toho odnesla informaci, že moje dítě má hlavičku i nožičky (i tělíčko a ručičky, to tam doktor viděl taky) a je tedy O.K. (a velká hlava že bude asi po mně a krátké nožky po manželovi~t~). A pokud jde o zmíněný 1. UTZ, ten probíhal tak, že můj gynekolog (pravda, jeho přístroj je poněkud předpotopní~2~) nemohl hlavičku vůbec najít a na mou poznámku, že tam přece být musí, reagoval tak, že i to by se mohlo stát, i když to je velmi vzácné. Ale nerozhodil mě, už delší dobu doktorům zas až tak nevěřím - jsou to taky jen lidi~;) Poslal mě na gyn-por kliniku a tam našli hlavičku (což mě nepřekvapilo~k~) a rozměry jsem se vyvést z klidu taky nenechala. Ale díky tomu si mě lékař provádějící 2. UTZ zapsal do rizikové poradny, za což jsem byla ráda, protože mi jednak byl sympatický a jednak byl jedním za mála, kteří na tamní klinice fandí přirozeným porodům. Jinak mimochodem, dítko (a druhé taky) má opravdu docela velkou hlavičku, máme problém s některými tričky. A je to fakt po mně~t~. Ale nožičky mělo a má dlouhé celkem normálně.
Zajímavé je, že u 2. dítěte byly rozměry patrně v normě, přestože je to hlavounek taky. Ale možná se za ty tři roky změnila norma pro normálně velké dítě~;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 94 [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.