| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Amniocentéza - popis (ne)jednoho dne v jednom těhotenství

 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]
6.10.2010 14:40:21
To co tu ctu, je strasne...
Me ted ceka amniocenteza a mam z toho strasny strach, protoze uz to mam jednou za sebou. Ackoli se vsude pise, ze je to NAPROSTO BEZPROBLEMOVY ZAKROK, procento potratu 0,5 - 1% potratu, vidím to jinak!
Jsem uz v 19tt, prvni screening se nestihl, Triple pozitivni a ted mi bude 35. Takze zitra genetika a nasledne Amnio.

Poprvé se naštěstí narodil celkem zdravý syn (mimochodem s ADHD a LMD - at mi NIKDO NA CELYM SVETE nevyklada, ze to nesouvisi s tim stresem v tehotenstvi!!!!!), ale po amniocentéze mi bylo dva dny tak strašně moc zle, silné křeče, myslela jsem, že potratím. Dva dny a dvě noci jsem bolestí brečela a modlila se, ať je moje miminko v pořádku...

Skutečně je to TAK BEZPROBLĚMOVÝ zákrok???? Nic necítíte, vpich taky, všechno je v pořádku a nic nebolí??? Připadala jsem si jako blázen, protože vpich mě bolel, ale o to nešlo, při odběru jsem měla pocit šíleného tlaku a miminko se celý den tak strašně mlelo, že jsem měla pocit, že je tam na sucho...A po Amnio jsem omdlela, sebrali me a posadili, ale behem deseti munut jsem byla vykazana z odrinace! a pritom byli vsichni mili, prijemni....ale jen o tom to neni, ze?

Skutečně je to tak bezproblemove????? Zacinam uvazovat, ze Amnio odmitnu, nevim, zda na tohle podruhe mam...
Nechci mit postizene dite, strasne se toho bojim, ale skutecne bych dokazala jit na potrat ve 20tt a vice, kdyz mam bricho jako v 7mesici, citim, jak miminko kope? kdyz samo pije, vylucuje, cuca si prstiky....kdyz ho na 3D ultrazvuku clovek vidi, jako by lezelo pred nim? Tohle je PLOD????? Ne, je to clovek. Me dite.

Dokazala bych mu vzit zivot? Kladu si tu otazku stale dokola....

Lucie
17.9.2010 10:57:50
Souhlasím, měli jsme to obdobně, ustáli to a jsem šťastná. Narodil se nám kluk jak buk. Co my řešíme jsou prdíky ~;)
Binturongg
6.9.2010 0:18:19
Hanko, díky moc a přeju hodně radostí a pohody s dceruškou ~3~
kili
  • 
24.8.2010 2:43:14
jana (IP adresa 83.208.60.73)
Re: Nejak mi to nesedlo
(Názor k článku Amniocentéza - popis (ne)jednoho dne v jednom těhotenství)
24.8.2010 0:54:44

"Jo jo, zdravotníi - bozi - nesmí si z nich utahovat, dělat si z nich legaci, dávat jim zodpovědnost, něco po nich chtít... Lid je tu od toho, aby jim sloužil, asi jako Židi Mengelemu, aby si mohl brát vzorky pro své výzkumy a vydělávat těžké peníze."

Chudoba ducha, možná i předávkování halucinogeny.
jana
  • 
24.8.2010 0:54:44
Jo jo, zdravotníi - bozi - nesmí si z nich utahovat, dělat si z nich legaci, dávat jim zodpovědnost, něco po nich chtít... Lid je tu od toho, aby jim sloužil, asi jako Židi Mengelemu, aby si mohl brát vzorky pro své výzkumy a vydělávat těžké peníze.
O Tvé vzdělanosti a rozhledu svědčí skutečnost, že si myslíš, že zdravotnictví v ČR je zdarma: Ty neplatíš daně? Tvůj manžel neplatí daně? VZpmatuj se, děvč!
Že neví, do čeho jdeš na AMC - neměli jim to náhddou ti Tví skvělí zdravontíci vysvětlit? A to tak, aby to i - ten debil (dle citace výše :)) pochopil, a mohl se rozhodnout? A jestli to nedělají, proč asi? Možná kdyby to debilové pochopili, nechodili by na to. A to není žádoucí, důležité - pro zdravotníky - je, aby si debilové mysleli, že je to za všech okolností nezbytné, jediné správné... A mudři si ivýzkum nebo shrábli peníze nebo obojí.
Evidentně netušíš, o čem je rozhodování pod tlakem, ve stresu, nečekaná situace - a to může jít jen o zlomený prst, vytržení zubu - lidi si to nechají udělat, a pak se diví, jak to vlastně připustili. Natož těhotné ženy!! Víš o tom stavu houbelec.
jana
  • 
24.8.2010 0:47:50
To je asi věc logiky: když vím, že nejdu na potrat, je naprosto zbytečné riskovat, že mi - třeba zdravé dítě - u AMC poškodí, nebo o něj přijdu!!!
Riziko, že dítě bude vskutku postižené, je mnohem menší.
Plus skutečnost: přijmu postižené dítě (co mám dělat, když mi pětileté slítne z kola, taky ho nenechám zavraždit), ale žít s tím, že to dítě zemřelo nebo má těžkou vadu (třeba po infekci) po AMC, tak s tím bych se teda asi nikdy nevyrovnala. S postižením dítěte ano.

17.8.2010 13:02:05
Ahoj mamko,
tvůj článek je strašně mile a vtipně napsaný a necítím z něj ani zesměšňování ani nemístnou kritiku zdravotnictví.(a že v něm bude jistá míra nadsázky - na to jsi všechny upozornila.)Také jsem toto vyšetření podstoupila a i když dopadlo dobře, na jiném dcerce lékaři diagnostikovali rozštěp v obličeji.Aniž bych dostala jakoukoli jinou informaci, ihned se mě zeptali, jestli si přeji těhotenství ukončit, tlačil je čas.Nevěděla jsem o rozštěpu nic, jen jsem vnímala ta slova TOTÁLNÍ a UKONČIT.Chtěla jsem, aby dcerka žila - takže do konce těhotenství měla v papírech, že "i přes zjištěnou VVV plodu si matka přeje v graviditě pokračovat".Asi nemusím psát, že se dcerka narodila, rozštěp má, ale po dvou operacích nemá jedinou viditelnou jizvu.Je to nádherné dítě, které nemít by byl strašný hřích.Souhlasím s tím, že je potřeba o těchto věcech psát a mluvit a je třeba přemýšlet nad tím, kam až ta lékařská péče, kterou nezatracuji, jistě ne, ale kam až může zajít.Kde je hranice, kterou bychom překročit neměli, kde je pokora a úcta k životu.Snad se v budoucnu nedočkáme toho, že lékaři budou umět zjistit, že se dítě bude špatně učit, bude drzé, nebo nosit brýle...přeháním?Snad.Přeji autorce i jejímu chlapečkovi hodně štěstí, děkuju za příležitost napsat svůj komentář a už se těším na další články. Hezký den Hanka.
2vivi
17.8.2010 12:26:52
Já byla na amnio a vubec to tak hrozně nevypadalo, přístup byl skvělý,byla jsem v ordinaci jen já,manžel a doktor se sestrou a všechno mi vysvětlili do podrobna už při prvním návrhu na amnio, pak to se mnou znovu probral gynekolog,amnio mi doporučili poté, co mi 2krát vyšel špatně kombinovaný test(UZ+odběry) a pak mi gynekolog pro jistotu,něž kývnu na amnio, udělal i tripltest, všechno vyšlo špatně na dawn syndrom i na ještě jeden, který už nepamatuju jak se jmenoval...tak jsem šla, tu nejistotu bych nevydržela i když riziko to nepochybně bylo...ale byli opravdu skvělí,moc hodní, nechali mě tam ležet ještě dvě hodiny,abych odpočívala a manžel byl samozř.celou dobu se mnou... co dodat, vše je o.k. :-))~3~
Lionka
16.8.2010 15:20:30
z důvodů-stejně nepůjdu na potrat- jsem AMC striktně odmítla-ve Vašem případě byla AMC naprosto zbytečný stress(tzn.,že byste na potrat nešla)
16.8.2010 12:21:20
Zdravím všechny,
článek je skutečně varující a všem bych doporučil, aby si vážili zdraví svého a svých dětí. Jsem z jiného oboru (ICT) a v něm narážím na tak brutální amaterizmus a drzost některých vydávat se za odborníky, že si říkám, proč by to v medicíně mělo být jinak? Takže pokud Vás nějaké pracoviště šokuje nelidským a neprofesionálním přístupem tak z něj rychle uprchněte. Ono se říká, že vrána k vráně sedá a tak ani ten ostatní personál nebude lepší.
A ještě k vlastní aminocentéze. Je to relativně rizikový úkon a téměř 0,5% končí špatně. Navíc vím o mnoha případech, kdy bylo sděleno, že dítě není v pořádku a matka strávila ve stresu zbytek těhotenství a pak se narodilo krásné a zdravé dítě. Takže otázkou je, kolik dětí je zbytečně zavražděno jen proto, že dle testu by to mohl být downík. Takže to co již napsala jiná pisatelka – pokud nejste odhodláni dát děťátko při špatných výsledcích zabít a spíše si jej ponecháte, pak jej nevystavujte ani riziku aminocentézy. Slyšel jsem námitku, že přeci všechny těhotné ženy nad 35 let na toto vyšetření musí – odpovídám NEMUSÍ – o svém zdraví, si každá může rozhodnout sama a jakákoliv vyšetření a léčbu (pokud není soudně nařízená) můžete odmítnout.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amniocent%C3%A9za

 Příspěvky 110 z 94 [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.