| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cesta za šťastným úsměvem II

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]
Pawlla
11.8.2010 9:37:36
Mě nevadí,že se někdo rozhodne pro potrat,má na to právo,je to jeho volba.Nikdo se za nás starat nebude.Ale vadí mi takové alibistické řeči,že to dělá pro dítě,ne,dělá to pro sebe.Když tady napíše ženská,nemám na to abych se starala o postižené dítě nebo i nechci žádné dítě o.k,neřeknu ani popel,ale nechte si ty kecy o nesobeckosti.
Pawlla
11.8.2010 9:26:09
A někdo psal,že je to happy?Nehledě k tomu,že v DD je plno zdravých dětí a znamená to snad,že je špatné mít děti?
Binturongg
11.8.2010 8:48:32
Markéto - ano, ale pokud se s tím nenaučí žít ti rodiče, je zle, že jo? A kdo to odskáče? To dítě ~d~ ~:(

Opakuji, že rozštěp nebo nevyvinutou končetinu (tak pěkně eufemisticky nazvanou "kratší ručička" ~a~ ~:-D ) bych zřejmě nepovažovala za důvod k potratu, ale přivést na svět dítě, které čekají jen špitály, doktoři, bolest a negativní podněty z okolí, negativní reakce okolí atp., to fakt ne.
Na tohle nemá sílu každý a nikdo, kdo to neprožívá nebo neprožil, nemůže tvrdit, že by to zvládnul či nikoli, mateřská láska je nevypočitatelná, ale od postiženého dítěte odchází v 80% případů otec a ještě by mě zajímalo, proč je tolik dětí v ústavech a děcácích a žijí tam ten spokojený a plnohodnotný život ~2~ , když je to tak happy mít dítě s postižením...???? ~d~
Pawlla
11.8.2010 7:19:24
Ty nevíš jaký život žijí postižení lidé,nejsi v jejich kůži,tvrdit,že by jim bylo líp kdyby nežili je hloupé.Tvoje dítě zdravé dítě může skončit na drogách a může žít méně plnohodnotný život než to postižené.A vůbec takovou debatu nebudu vést u rozštěpu,to není žádný důvod k potratu.
Baba Jaga
11.8.2010 4:18:09
To jsou takový alibistický kecy - šla jsem na potrat, protože by nebylo fér porodit postižený dítě. No jasně. Přečti si celou diskuzi, jak tam někdo píše, měla rozštěp a i když občas někdo měl poznámky, ona to nesla v pohodě, její rodiče hůř. Postižené dítě, pokud je takové od malička, se s tím naučí žít.
Etraska
  • 
11.8.2010 1:01:59
A neni spíš sobecký přivíst na svět postižený dítě a nechat ho žít tenhle hnusnej život?~a~
ADRIEN
10.8.2010 23:20:01
Rozštěp páteře je něco jiného, tady se píše o obličejovém.
ADRIEN
10.8.2010 23:19:18
Čtu to tu, právě coby majitelka tohoto "postižení" rozsáhlejšího charakteru a nic to se mnou nedělá. Bude to asi tím, že už jsem otrlá a život mě ledacos naučil. Není to banální záležitost, ale zároveň - jsou mnohem horší věci.
Od malinka jsem prošla několika operacemi, rovnátka nosila snad pořád a s lékaři (tohoto oboru) se rozloučila až v dospělosti. Co by dítě jsem z toho i těžila - užívala jsem si jednodenního ulévání ze školy, když jsem musela na kontroly (zhruba jednou za tři měsíce), nebo semtam ulévání se v rámci nějakého pobytu v nemocnici. Nejhorší na tomto obličejovém postižení jsou reakce okolí. Jako malá jsem si často stěžovala rodičům, že ten nebo ta se mi posmívali, až jsem byla větší, došlo mi, že to rodičům ubližuje víc, než mě. A tak bych to shrnula - ač postižení nepříjemné, hůř to prožívají rodiče, dítko to bere, že to tak prostě je a rodiče si říkají, proč zrovna jejich dítě... Všem maminkám přeji hodně síly!~;((
PS: V těhotenstvích jsem se také bála, aby to mé děti nezdědily, poprosila jsem svého gynekologa o podrobné genetické vyšetření (uzv) a moc mě potěšila jeho slova: "Ale paní, i když na něco přijdou, je vám jasné, že s tím nejde nic dělat, až po porodu?" - tím jako by mi řekl - "kvůli tomu se na potrat neposílá". Já bych nešla, nedokázala bych to, já jen chtěla vědět dopředu, abych se mohla na to připravit - psychicky a také informačně a domluvit se s lékaři předem. Naštěstí se děti narodily v pořádku.
kreditka
10.8.2010 23:06:18
Já si to představit dovedu, kámoška na potratu byla dítě mělo rozštěp páteře měla na výběr a rozhodla se, asi bych se rozhodla stejně
kreditka
10.8.2010 23:04:30
~R^ To jo teda ~;)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.