| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cesta za šťastným úsměvem II

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 58 [Dalších 38 >>]
Ronja
  • 
13.8.2010 19:45:14
To samozřejmě nepopírám.
Ronja
  • 
13.8.2010 19:42:54
Mě se zdá sobečtější automaticky předpokládat, že na základě postižení bude mít moje dítě "hnusnej život"... pár desítek lidí s postižením znám a nemám z nich takovej pocit... A spoustě zdravejch lidí se z nějakejch důvodů nechce žít, takže?
matka
  • 
13.8.2010 11:52:38
Mám postižené dítě,vím co to je vychovávat postižené,znám pohled pohled okolí dítě,vím,co jsem si protrpěla já,ale i vím,co protrpěla má dcera..........a to jen maličké zlomky toho,co ona vytrpěla,v dětství,dospívání,když si hledala lásku......Nedala bych jí,přišlo by mi to hloupé,zabít,kdybych tenkrát měla tu možnost to vědět dřív...............ale je to mnohdy sobeckost,větší než potrat.Já,jednou umřu,ale má dcera se bude bát o své děti a vnoučata.
12.8.2010 23:03:07
Milé maminky,
s velkým zaujetím jsem si přečetla všechny Vaše komentáře.Jsem za ně moc ráda, vždyť i to bylo účelem zveřejnění našich příběhů.Většinou se s informacemi o rozštěpech nesetkáme do chvíle, než se nás osobně dotknou a tak pokud se maminka očekávaného rozštěpáčka musí rozhodnout, zda těhotenství přerušit, rozhoduje se zpravidla svým srdcem.Proto jsou informace tak důležité a proto jsou tu naše příběhy - aby dodaly odvahu a řekly všem, jak moc naše děti milujeme a jak moc jsme za ně šťastní.Ač je cesta za šťastným úsměvem dlouhá, provází nás velká vnitřní síla a pokora, kterou bychom jinak nepoznali.Záleží pouze na nás - na rodičích rozštěpáčka, jestli vyroste jako sebevědomý a dobrý člověk, protože krása vychází v první řadě ze srdce.Dokonalý úsměv, rovné zuby nebo třeba štíhlé nohy nikomu krásu a štěstí nezaručí.Každá maminka má plné právo na rozhodnutí aniž by byla souzena.Musí však své rozhodnutí umět obhájit v první řadě před sebou a musí být objektivně informována.Proto jsou tu naše příběhy. Děkuji za Vaše komentáře,Hana Broulíková.
12.8.2010 21:25:38
ahojky,taky jsem se narodila s tímto problémem.Pamatuji si,že ve školce jsem plakala,že mám sešívanou pusu,ve škole mi říkali:"že mi matka dala přes čumák.."podotýkám,že mně maminka v životě nebila ale křičet uměla a umí do dnes,ale to je jiná kapitola.na střední jsem měla jen kamarádky,kluci se mi vyhýbali a taky přede mnou zvraceli,plivali,smáli se tomu,že by si kolo o mne neopřeli,jak ráda bych měla i klučičí kamarády...uvnitř jsem rozuměla klukům víc než holkám,ale oni to netušili a netuší dodnes.Když mi bylo 26,seznámila mě matka se sousedkou se svým budoucím manželem,možná je to k smíchu,ale i on měl vadu v obličeji,tak jsem byla ráda,že jsem vůbec někoho našla..Slovo dalo slovo,uplynul rok,dva roky a čekali jsme Vašíka.Byli jsme pozváni na genetiku,kvůli mému rozštěpu a ejhle,paní doktorka zjistila u manžela chorobu,která z 80% končí smrtí u každého dalšího dítěte,a můj rozštěp oproti tom měl jen POUHÝCH 5%,v ten moment ten můj rozštěp nebyl vůbec podstatný.Měla jsem se rozhodnout,buˇpůjdu na potrat//v den mých narozenin// nebo riskuju život svého dítěte.A protože jsem viděla manžela živého a zdravého ve věku 35 let,nechápala jsem proč by mělo naše dítě umírat když manžel se má k světu..byla jsem naivní a doufala jsem,že se nic nestane..a stalo se,malý Vašík zdědil jak můj rozštěp,který mu krásně spravili a nebylo vidět téměř nic tak i manželovu nemoc a žil pouhých 7 měsíců...proč to vlastně všechno píšu,protože kvůli rozštěpu bych nikdy na potrat nešla.díky
11.8.2010 20:37:15
Aninko přesně moje slova. jsem maminka rozštěpáčka a ani nachvilku jsme nezaváhali, ale neodsuzuji nikoho kdo to vzdá.
11.8.2010 20:22:20
Přesně tak. jsem maminka rozštěpáčka.já osobně bych na potrat nešla. ale neosuzuji maminky které se tak rozhodnou. s rozštěpem mohou přijít daleko větší vady atd. každopádně jsem si jistá že dítě s rozštěpem má žít(pokud se tedy jedná o rozštěp v obličejové části) např. rozštěp páteře je úplně něco jiného, mnohem závažnějšího.
mnoho lidí vidí "jen" tu jizvičku na rtu, ale je pravda že stím je mnohem více starostí než se zdá. přesně jak již někdo psal. náš syn se narodil s oboustraným celkovým rozštěpem. na podzim nás čeká operace patra-uzavření. kolem 3 roku srovnávání čelistí. kolem 8 roku syna čeká spojení čelisti - při této operaci je pacientovi odebrán štěp z lopaty kyčelní, a tím jsou vyplněny mezery v čelisti. a o jídle a mluvení ani nemluvím. proto bych rozštěp neoznačovala jako banální, ale žít se sním dá plnohodnotný život, jsou samozřejm ě horší nemoci, o kterých rodiče dopředu ani neví....
Baba Jaga
11.8.2010 17:23:03
Já jsem poznala několik lidí s DS, což se za důvod k potratu v ČR považuje a společnost to toleruje. A všichni byli šťastní. Nebyli otrávení kvůli ekonomické situaci nebo programu v televizi. Oni jsou prostě ve svém světě spokojení a ke štěstí jim stačí mít někoho, kdo je má rád. Tak jak může mít někdo právo vzít někomu takovému život a ještě to omlouvat tím, jaké by to dítě vedlo život? Proč je normální honit se za prachama a kariérou a nenormální nic nechtít, být šťastný jen proto, že jsi?
ADRIEN
11.8.2010 14:25:19
Já vím, že nejsi natvrdlá, ale je rozdíl jít na potrat kvůli izolovanému rozštěpu v obličeji a rozštěpu páteře (to je vada málokdy slučitelná se životem).
kreditka
11.8.2010 13:39:36
To je mi jasný tak natvrdlá nejsem, bavím se tu teď o tom zda je právem ženy jít na potrat či ne
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 58 [Dalších 38 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.