| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme zvítězili nad příkrmy

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 76 [Dalších 46 >>]
2.8.2010 3:14:04
No vidíš, a mě někdo výše napsal, že kojit 6x za den necelých 24 měsíců staré dítě mu nepřijde normální~t~. To nechci vidět reakce na plné kojení 21 měsíců starého dítěte~b~. Divím se, že to ustálo příbuzenstvo - na mě se jeho část dívá malinko divně, že ještě vůbec kojím~q~. Důležité je najít řešení, které vyhovuje matce i dítěti. S tím, že žádné zdravé dítě hlady dobrovolně neumře, taky souhlasím. Další, co mi v řadě věcí pomáhá, je nedělat z ničeho moc vědu. Moje děti jedí rády a celkem dobře, i když taky mívají období, že jim něco nechutná, obvykle to po čase přejde. Osvědčilo se mi od věku, kdy mohly samy sedět v židličce (tj. cca od 9 - 10 měsíců) jíst s nimi společně a povídat si u toho. Tedy ne zabavování ve smyslu odvádění pozornosti od jídla, ale spíš navození pohody a dobré nálady u stolu. Když chtějí, pustím jim u jídla i televizi (jí tak často manžel, takže jim to těžko můžu zcela zakazovat), ale dožadují se toho jen výjimečně. Trvám na tom, aby u hlavních jídel seděly u stolu, jakmile se začnou zvedat od stolu, ujistím se, že už opravdu nechtějí, a konec. Připadá mi šílené honit po bytě dítě se lžičkou, jak to občas někdo praktikuje, pak se z toho podle mě pro dítě nutně musí stát hra kdo z koho.
2.8.2010 2:57:42
A z čeho vzniká třeba potřeba sexu? Z hladu, žízně ani nedostatku fyzického kontaktu to taky není~j~. Viz moje reakce níže. Sice tohle přirovnání zní možná pro někoho divně, ale potřeba sát je podle mě stejná pudová potřeba. A přiznám, jsem radši, když se ke mně přisaje a usne, než když se "šoupuje" (uspokojuje se třením genitálií; mimochodem, u toho taky někdy usne...). To, že většina dětí je jiná, pro mě není dostatečný důvod, abych se synem běhala po doktorech a hledala nějakého, který mi konečně řekne, že můj syn není normální ~e~(2 dětští lékaři, se kterými jsem to konzultovala - tedy to šoupování, ne časté kojení - mi řekli, že to nemám řešit, že to odezní samo).
2.8.2010 2:48:17
Synek jí i pije úplně normálně (i kojení klidně proložíme čajíkem, když má větší žízeň), mazlíme se přes den docela dost. Ke konci miminkovského věku rád usínal při šimrání, hlazení apod. má velmi rád. Normální - nenormální neřeším, starší syn si dělá legraci, že až bude mladší chodit do školky, budu ho muset rychle odsát od prsa , strčit do školky a zavřít dveře. Nekojím ho už tak od 1 - 1,5 roku na veřejnosti (jelikož by mi vadil odmítavý postoj značné části naší populace ke kojení tak velkého dítěte) a syn s tím nemá problém, v "šoupování" (to jsem řešila v jiné diskusi, to mi vadí víc~2~) ho taky omezuju na soukromí a patří to podle mě do téhož soudku (uspokojování pudových potřeb). Nemá s tím problém. Mlíčka se dožaduje, když je unavený (což bývá nejen odpoledne a večer, ale často i dopoledne, pokud je vzhůru už brzy ráno, což je docela často). U staršího jsme na tom ještě asi 3-4 dny před odstavením byli podobně, akorát že ráno už spával déle, takže to bylo kojení jen cca 4x za den. Omezovat počet kojení mi nedává smysl - nevím, jak bych to synovi vysvětlila, že ráno a večer ano, ale jindy ne - o částech dne podle mě nemá ještě moc ponětí (tím spíš, že by mi po obědě doma mnohem hůř usínal - zatímco večer usíná obvykle až po nakojení bez problémů sám, odpoledne mi usne jedině v jedoucím kočárku nebo při kojení; starší syn po odstavení doma odpoledne přestal spát, ještě nějaký čas usínal v kočárku, ale po "odstavení" od kočárku přestal úplně~2~). To už bych mu spíš byla schopná vysvětlit (a on pochopit), že je na kojení velký, a odstavit ho, ale to se mi prostě teď nechce, ať si myslí kdo chce co chce~j~
  • 
1.8.2010 22:07:27
Nemyslím si,že by nekojené dítě přibývalo více na váze než kojené...Má první dcera Anetka příbývala na váze každý měsíc skoro kilo a to jsem ji půl roku jen kojila a od 6.měsíce jsme začali s příkrmy.Ale ona papala pěkně,takže jsem problém jako Markétka neměla....Což má můj veliký obdiv za trpělivost :o)) A 2.dceru Lucinku,které budou 2 měsíce taky jen kojím,přestože je na mě vyvíjen tlak abych jí dávala čajíčky, a přibývá 800g za měsíc.Takže je to individuální a záleží na apetitu miminka a ty moje jsou s prominulím "žravá".
Šárka Janková, 10, 8 a 17měs.
  • 
1.8.2010 21:46:38
Mám tutéž zkušenost, jen mi zůstala ta vybíravost dítěte při poledním jídle, kdy chce už za chvíli spát, ale dožene to odpoledním jídlem.
Lenka, 7m dcera
  • 
1.8.2010 18:54:53
Marki,
děkuji moc za doporučení. Také zkouším maskovat příkrmy do kašičky, kt. jí vyloženě chutná.Zkusím začít dávat i mléčné kaše, jeslti po nich půjde s váhou trošku nahoru...
děkuji za povzbuzení :-)
Jíťa
  • 
1.8.2010 11:50:16
Mě to nevadí, že za ním chodím s jídlem. Každý si vychovává jak uzná za vhodné.
Někdo vypustí neřízené střely v supermarketu. Někdo chodí s milospánem 4 hodiny v dešti po venku, protože se pánovi nechce domů. Pokud mě s tím neobtěžuje, je to každýho věc.
marketako
1.8.2010 8:42:24
Asi je hlavní, aby malá nehubla. To už by bylo horší. Ameli má 7 kg teď v roce:-) Ale její porodní váha byla podstatně menší. Taky mezi 8. a 10. měsícem přibrala jen 160g (za 2 měsíce!). Dr říkala, že se miminko začíná více hýbat, plazí se, to je oproti ležení mnohem větší výdej energie. Ameli začala později, ale možná se Vaše holčička už plazí nebo válí sudy a spaluje už víc.
Ještě mě napadá zkusit ji do Sinlacu postupně po maličkých dávkách přimíchávat něco jiného, aby si toho ani nevšimla. Třeba jen po lžičce ovocné přesnídávky. Takhle jsem to Ameli taky zkoušela přidávat, vždy do něčeho, co ji chutnalo. Nechce moc zeleninu, když ji tam přidám trochu jablečného pyré, jede jí to mnohem víc:-) A taky Sinlac je nemléčná kaše, tak zkuste už třeba nějakou mléčnou kaši. Nevím, jestli už zkoušíte lepek, ale Ameli chutnala nejvíc Hami mléčná hrušková, je teda vícezrná, ale je jemňounká, hrušky nealergizují. My ji zkoušeli od 8.měsíce. Dnes lékaři doporučují začít s lepkem v době kojení, co jsem četla, někteří dokonce doporučují od půl roku. To je samozřejmě na Vás.
A ještě můžete zkusit kukuřičné nebo rýžové krupky. Třeba dceru zaujme to křoupání:-) Ameli je asi 14 dní jen žužlala a plivala, po akci byly nalepené všude, ale pak je začala s chutí jíst.
Víc rad už mě nenapadá:-(
31.7.2010 23:46:49
dítě je pán a maminka je sluha který běhá a krmí během doby kdy si pán hraje. Pokud ho neumíš usadit ty, tak jsem zvědavá jak se mu bude líbit až ho budou usazovat třeba ve školce.
31.7.2010 23:08:32
a co má společného hypotonie s polykáním? myslela jsem že to je jen nějaké ochablé svalstvo.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 76 [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.