| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme zvítězili nad příkrmy

 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]
19.9.2011 21:35:09
Andrejko, jenom me zaujala jmena Vasich holcicek. Ja se jmenuji Lucie(28 let) a moje sestra se jmenuje Anetka, a ve stredu oslavila 30 let. Take nam rodice ve stejnem poradi dali tyto krasna jmena:-)Hodne zdravi a stesti, Lucie
petra
  • 
9.8.2010 22:21:54
Krásný článek.Je nám 6 měsíců a 14 dní a ještě jen kojíme.Jsem zvědavá jak nám to půjde s příkrmy.Moc děkuji moc poučné.
Gedzitka, Renda *20.3.2005
8.8.2010 11:26:10
meli jsme to podobne. Dcera mela standardni porodni vahu, ale uz pri kojeni byla spis na dolni urovni, coz jsem prikladala genetickym dispozicim. Se zacatkem prikrmu, se vsak vsechno zhorsilo. Kojeni uz nedostacovalo a jist nechtela. V roce mela 6,6kg (jine deti alespon kolem 9kg). Trosku zacala jist az v roce a ctvrt, kdy jsme jeli do Chorvatska a s velkou slavou dosahli 7kg. (v 3letech 11kg, v 5letech 13,6kg). Dcera (5,5roku) ji stale malo ale uz se tim odmitam zatezovat. Mnohdy ji dokrmuji, prijde mi, ze kdyz ji to jidlo nudi, tak se nenaji a po pul hodine ma zase hlad, je protivna, vztekla a loudi vsechno mozne. A ja nemam cas neustale vymyslet, co ji nabidnout. Nejlepe se naji ve spolecnosti jinych deti, ve skolce, na dovolene u ciste detskeho stolu, kdy pri jidle delaji opicky a bavi se o buhvicem.
Petra
  • 
5.8.2010 21:26:35
No prave ochable svaly. Svaly jsou i papaci, mimicke,okolo jicnu, vsechny sverace az ke strevum, a to myu mame ochable, vcetne jazyka.....a mame take reflux tretiho stupne, to diky ochable zaklopce jicnove a dale mame torzi zaludku, protoze zavesy, na kterych zaludek visi, jsou svaly a ty ten zaludek neudrzi z jidlem a po zatizeni se pretoci...takze to spoulu souvisi docela dost. Teda nektere deti to nepostihne na papani, ale zas nekde jinde. My mame nejhorsi papani, jinak uz chodime od 11 mesicu, ale dle pani dkotorky na neurologii jsme hypotonici...dcerka je sokovna. Bohuzel na neurologii jsme se dostali az v roce, dcerku nidko neurologicky neresil....vyvijela se spis rychleji.
Petra
  • 
5.8.2010 21:05:36
No my jsme skoncili na sonde, protoze dcerka nejedla vubec. Meli jsme posunut, opozdeny polykaci reflex, tzn. obcas jito zabehlo jinam a bolelo ji to. No nase straoace pres nemocnice byly hrozne a vsechno jsme si museli najit sami, jinak by nas asi PEG neminul.
Ted papame, pomaloucku, mame vsechno dost ochable, pani doktorka z SLovenska nam rozhybala pusinku, ted jsmeobjednani i pani doktoce MAtejickove, tak uvidime, potrebujeme posilnit svaly. Je fakt, ze tady se o tom fakt moc skoro vubec nic nevi, a je to skoda. Jinak je dcerak dost sikovna.
Jarča
  • 
4.8.2010 1:06:54
Souhlasím, hlavně klid a pokud vás doktor ujistí, že je dě´tátko zdravé a nic mu nechybí, není důvod k panice. Moje dcerka téměř do dvou let nechtěla nejen jíst, ale ani pít něco jiného, než mateřské mléko.Měla v roce něco přes 7 kilo, ale byla a je zdravá. U lékaře jsme byli jen jednou s rýmou ve 2 měsících.Ve dvou letech již jednou nebo dvakrát za den nšco málo snědla.To papání po pár lžičkách jí zůstalo do tří let,pak jedla jen vařený od maminky, později babičky.V pěti šla do školky, první měsíc jídlu nedala, ale teď už žádný problém.Odstavovala jsem ji až v 5 letech,měla jsem moc mléka, druhá dcerka nestačila pít a když Pája chtěla, tak byla kojená také.Kojení ukončilo vlastně až třetí těhotenství.Teď šestiletá občas smlouvá, že chce prso, po pravdě občas dostane, protože mám opravdu hodně mléka , ale s jídlem potíže nejsou. Opravdu, každý doroste do toho, že mu jídlo chutná.Ovšem každý z nás jindy.Hlavně ať jsou drobci zdraví a kojení a krmení by neměl být stresující zážitek pro zůčastněné.těch si zažijem i tak dost.
4.8.2010 0:03:59
Záleží na mé náladě - fakt je, že někdy mi to i vadí, většinou ale ne. A pokud mi to zrovna vadí, tak se obvykle nakonec domluvíme, že teď ne, že teď si dá jen čaj. Nebo kravské mléko. Tím povzdechem jsem měla na mysli to, že jsem u mladšího synka, který jinak v psychomotorickém vývoji docela dlouho šel ve stopách staršího brášky (až v mluvení ho výrazně předběhl), tak trochu čekala, že to bude podobné i s kojením. Můj vztah ke kojení je trochu rozporuplný - i u staršího mi to někdy už vadilo (aby bylo jasno, pokud mě náhodou dítě nehryzne nebo se nedožaduje kojení po 2 hodinách nebo ještě dřív, nevadí mi samotné kojení, ale v noci kojím v posteli v polosedu - jinou polohu se už asi nenaučím, v leže mi to nešlo - a často tak i s dítětem v náruči usnu, což odnášejí moje záda i kvalita mého spánku), ale přesto jsem konec kojení obrečela (ne ze smutku, ale spíš z dojetí, že syn už opravdu není miminko).
Ale tu závislost - vzájemnou - rozhodně přiznávám. Ano, jsem na svých dětech citově závislá a ony na mě. A taky jsem citově závislá na manželovi a předpokládám, že i on na mě. Asi fakt nejsme normální rodina~t~
nanai
3.8.2010 14:49:29
Podobně jsme na tom i my..na sonde jsme nastesti neskoncili, protoze to jsem zasadne odmitla, i kdyz mi to v nemocnici vnucovali. Z prsa se pit dcerka nenaucila, odstrikavane mlicko z flasky pila blbe, ale aspon trochu do cca 3 mesice, jakmile zacal slabnout saci reflex, po 3 mesici, uz pila jen spici. Dcerka diky Bohu pila z flasky alespon ve spani, to se aktivovaly ty reflexni mechanismy piti, za bdeleho stavu to neslo vubec. Nasli jsme si orofacialni terapeutku/jezdi do Prahy, Bratislavy a Brna/ a jist jsme dcerku zacali ucit. Z flasky se pit nenaucila, maximalne si jednou az 3x lokne vody, kdyz ma opravdu strasnou zizen, mlicko davame jen v kasich ci zahustene Nutritonem lzickou ci strikackou, zabavovani u jidla je vetsinou nutnoost. Ale velkou ulevou je ze uz nemusime cekat na krmeni az usne. Dr. Matejickova nam vysvetlila ze dcerka ma spatnou koordinaci pohybu jazyka, rtu, neumi take zkoordinovat dychani a polykani. Hypotonici jsme taky, od 2 mesicu veku cvicime Vojtovku. Smutne je ze o tehle problematice se malo vi a rada lekaru pouze konstatuje, ze mame dite nejedlika, ale ze za tim je treba neco, co lze ovlivnit, vubec neresi. Doufam ze se orofacialni regulacni terapii tady v CR nauci delat vioce lidi, aby se podobne deti jako mame my dockali pomoci. Sonda ci PEG je nejkrajnejsi reseni, a tezko se od toho vraci zpatky k normalnimu krmeni.
P+B
  • 
2.8.2010 17:24:15
Taky máme stejný problém.Malá se narodila ve 41.týdnu, měla 51cm 3,690kg a kojila jsem do 1 roku a krásně přibírala ale po zavedení příkrmu od 6měsíců se vše zlomila. Teď má 19 měsíců a je hubeňour´, ještě nemá ano 10kg.Od roku měla období kdy jedla všchno, pak si vybírala a nakonec nechtěla nic (jen třeba 3 lžičky) a to jsem byla fakt neštastná protože nepomáhalo nic (pěkně, škaredě, násilím, hrou ani vyhladověním) prostě nejí ale zobe. A tak se s tím pokouším smířit což mi teda fakt nejde....kdyby aspoň nebyla tak aktivní!
2.8.2010 17:17:58
děti se umí za prohřešky královsky odměnit. komu není rady, tomu není pomoci
 Příspěvky 110 z 76 [Dalších 66 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.