| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezplenková komunikační metoda je i pro nevidomé

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 48 [Dalších 28 >>]
Diskomfortem ke komfortu :-)
31.3.2010 21:15:55
Ahoj, můžu mít prosbičku ... Mám 8,5 měsíční holčičku, v šátku jsme docela úspěšní, v noci jak kdy, ale jak se Vám dařilo BKM, když dítko lezlo? Jinak je to super a my jsme nic neočekávali, ale o to víc se radujeme, když jsme úspěšní, mokrý plínky (látkové) se naší holčičce už od prvních dnů moc nelíbily. Díky za odpověď.
juicy
  • 
31.3.2010 19:54:39
Úsměv dítěte je jeho reakce na náš podnět - to se vůbec nedá srovnávat s tím, že se dítě vyčurá - to je totiž případ opačný - reakce naše na podnět dítěte. Kdo to nezažil, nepochopí, jak je pro rodiče radostné, když rozpoznají žádost třeba týdenního miminka a podaří se mu ji uspokojit.
Přála bych to zažít všem rodičům - uvědomění si, že jejich miminko není jen bezmocný raneček odkázaný na to, kdy ho nakrmíme a odstraníme z něj jeho výkaly, ale plnohodná bytost, která má jediný handicap - malou škálu výrazových prostředků. Pokud mu ale osud nadělí rodiče vnímavé, dá se to s malým úsilím překonat!
juicy
  • 
31.3.2010 19:41:10
..je to týrání. Akorát nechápu, proč se toho, abychom ho dali vyčurat, můj syn dožaduje hlasitým nářkem, a když ho držíme v klubíčku nad nádobou, hlasitě se směje.. Fakt divný! ~d~
Natáluš
  • 
31.3.2010 16:35:22
...protože nekojím,mimčo vozím v kočárku a používám jednorázovky...a přiznám se,že mi to takto vyhovuje,ono při třech dětech na experimenty není moc času,obě starší dítka jsou bez plen od cca 14-16 měsíců a to jsem své dny netrávila tím,že jsem za nimi běhala s mističkou.taky se ani ony netvářily nějak nespokojeně,pokud náhodou zůstaly v počůrané plence,moje nejmenší kaká zásadně při krmení a rozhodně mu to nevadí,láhev z pusy nepustí a nedokážu si představit,že chvilku krmení přeruším tím,že ho budu svlékat a dávat vyčurat či vykakat...tak jako mě je vcelku jedno,co si o mě lidi myslí,je mi jedno,jaký si kdo zvolí životní styl,takže nemám nic proti bezplenkové metodě,jen mě trošku zaráží výroky typu :"jsem šťastná,že se miminko vyčuralo...", no já jsem kupříkladu šťastná,že se začalo smát,že si spokojeně brouká,že se naučilo sedět,lézt,apod.,ale jestli u toho zrovna čůrá či kaká vážně neřeším.A pokud je bezplenková metoda to,že plínku po vykonání potřeby vyměním,tak to vlastně praktikuju já i spousta jiných maminek,je to snad normální a není potřeba o tom psát jako o s prominutím zázračné metodě...to je prostě věc zdravého rozumu...
31.3.2010 15:52:06
Tak my též pácháme BKM a jsem ráda, že jsem tuto metodu objevila. Edoucha jsme díky ní zbavili exému na prdce a že ho měl jak z učebnice.
Nedaří se nám sice 100%, ale každý úspěch je super.Mám pocit, že hodně tomu pomáhá šátkování, kdyby byl Edík kočárkovej, asi by se nám to souznění tolik nevedlo.Ale to je subjektivní pocit.
A proč by článek neměl býti agitkou? Každá informace o "nových" metodách je dobrá:)A pokud to někomu pomůže rozhoupat se, tak proč neagitovat :)
Jinak, taky jde o to, co kdo od BKM očekává. Já jsem doufala v růžovej zadeček a dočkala jsem se. Pokud to pomůže s nočníkem, budu ráda, ale v mém případě se o prioritu nejedná.

LenkaKT
31.3.2010 15:10:42
Mám dvě děti, mladšího syna (rok a 10 měsíců) jsem tak vychovávala a nyní jsme přes den bez plen. Je to srovnatelné s "normálními" dětmi, ale z vlastní zkušenosti vidím ten rozdíl. Mně osobně to moc dalo, synovi asi taky. Stihli jsme i spoustu jiných věcí, akční jsme hodně. Odplenění proběhlo velmi příjemně, pozvolna, prostě najednou (asi před měsícem) mi došlo, že plíny vlastně už nepoužíváme.
Jíťa
  • 
31.3.2010 14:51:37
Já myslím, že v souvislosti mimino-vyměšování lze slovo týrání použít na kteroukoliv metodu. Záleží na úhlu pohledu. A na tom, jak to vnímá konkrétní dítě.

Co třeba používání nevhodných plen, z nichž má dítě bolestivé opruzeniny? Nebo ponechání dítěte ve vlastních výkalech, či v mokrém-pročuraném oblečení?
31.3.2010 13:30:46
Milá Libeno, nebo jak se to jmenujete,
jestli máte chuť, zvu Vás, ať se kouknete na naše utýrané dítě. Víte, jak je šťastný, když může cvrknout do nečníku a ještě si zatleská?
A věřte, že je to nejmilovanější mičmo, teda už batolátko.
A asi na bezplenkovce něco bude.
Doma teď dávám boxerky a do nich plínu. A když se počůrá, tak mi ji donese do ruky.
Včera nesl v jedné ruce plínu a v druhé bobek. Tak vidíte, že někdy se i nedaří. A co, je to úspěch, že když se počurne, že mi to donese a není v mokrém. A nemyslíte, že třeba týrání je něco jiného? Když rodiče pálí dítě cigaretou atd?
Važte svých slov, protože opravdu nevíte a neznáte, jen hloupě soudíte.
Tyranka Romana a spinkající Venoušek
Diskomfortem ke komfortu :-)
30.3.2010 22:27:08
Ahoj ajiku?, mám 8,5 měsíční dcerku a zkoušíme bezplenkovat a musím se přiznam, že pracovat se dá, ba dokonce v práci se nám to dařilo líp než doma (pracuji na PC), ale je to o velké trpělivosti a nevzdávat si při prvních neúspěších. :-)
ajjiiikkkk
29.3.2010 15:38:58
V první řadě Vám Romčo přeju dále hodně štěstí s bezplenkováním. Také jsme to chtěli zkusit. Bohužel finanční krize znamenala moje částečné zařazení se do pracovního procesu a i když jsem pracovala z domova, nebyl prostě čas pozorovat miminko a vycítit jeho potřebu čůrat. Raději jsem ušetřila čas s lítáním na nočníček a věnovala ho pak mazlení :-) Ale četla jsem o tom a zaujmulo mě to. Bohužel s druhým prckem to bude to samé a navíc už mi tu teď běhá 2letý rušivý element :-D mimichodem bez plen přes den od 16 měsíců na noc ještě má ;-) Tak hodně zdaru ~g~~g~~g~:-):-):-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 48 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.