| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když jde do tuhého: Dospívající a domácí nepořádek

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]
11.2.2010 14:34:38
Taky bojujem. Jenom si vždycky říkam "moje máma o mě říkala že jsem drzá a mam bordel, co by řekla kdyby měla moje holčičky"
Zkoušim všechno možné, pravidelně kontrolovat a "buzerovat", nešímat si a doufat, zavádět různé body za úklid, dělala jsem jim rozvrh prací a lepila na nástěnky, házela na stoly či postely (zdravím Mili).. a zatím nic moc

Nejvíc trpim, když někam příjdeme, holky jsou po bitvě, tedy: vykoupané, vyspravené, čistě oblečené a uslyším takové ty klasické chvály a řeči o tom jak se mam když mam takové hezké holčičky - bych těm pochlebovačum přála aby si přišly čuchnout ke skříny mé 15leté slečny - byl padly do mdlob.
Martina, 2 kluci
9.2.2010 9:14:48
Nám hodně pomohla uklízecí paní, chodí v úterý dopoledne, kdo si nechá bordel na zemi, na posteli, v pokoji kdekoliv, neuklízí mu (setřít podlahu, vyluxovat, otřít prach) a ten dotyčný si "její" činnosti s mým stálým dohledem pak koná celé úterní odpoledne - jsou to kluci a fakt to vyluxování, vytření a prach vydrží dělat klidně 3-4 hodiny. Stalo se tak asi 3x, pak už vždycky předem "uklidí" pokoj na úklid.
Jiná věc je tatínek - dodnes mručí, že uklízí PŘED příchodem uklízecí paní, ale uklízí (poté co párkrát nrnašel papíry, roznošená trička, GPS navigaci, které paní uklidila dle svého názoru~:-D)
8.2.2010 9:49:39
Jo, přesně tak. Jednou jsem nevydržela a byl ten tzv. letecký den. Pak nevydržel manžel a šel ven uklidit naši "výzdobu". Ani to s ní nehlo. Vlastně jo, rozzuřilo ji to k nepříčetnosti. Nejlépe fungovalo, že si mohla vodit návštěvy opačného pohlaví - ale zásadně jen a pouze do svého pokoje. Uklizeno bylo 100%. Jenže než jsem na to přišla, protože se mi příčilo jí něco takového dovolit do takového bordelu.
A nejhorší na pubertě mé dcery bylo, že pořád zkoušela, jak se zachovám při tom, co vyvede. A že vyváděla a kolikrát jsem žasla, jak to, že ona - taková chytrá a inteligentní, dokáže vymyslet takové hrůzy.
Tyto její "testy" mě fakt ničily a mockrát jsem se bála, že to třeba přežene a neukočíruje. A potom bylo taky děsný to vytyčování a následné dodržování hranic - neustále se je snažila pošoupnout o kousek dál ve svůj prospěch a o každý centimetr bojovala jako lev - jenže to já taky.
No a teď začíná syn - bohužel bordel ho nechává v klidu a klidně si tam přivede kamarády /on to vůbec nevidí/, kvůli úklidu nádobí je hodinová debata, zda je to ode mne morální tento úkon po něm chtít a zda by nebylo lepší, aby to udělal mladší brácha a šmahem mi vyjmenuje, co v posledním roce udělal navíc než brácha a že ho tudíž vykořisťujeme. Když řeknu - ukliď si prosím ten stůl, tak se na něj podívá a řekne - a jakej?
Ach jo a to je začátek.
Ecim
7.2.2010 21:48:14
S bráchou jsme měli (velký) pokoj dohromady přes 20 let, brácha je sice o dost méně pořádný než já, ale šlo to. Mám ale několik příbuzných, kteří jsou hrozně fajn, ale kdybychom spolu měli bydlet v jednom pokoji, tak se zaručeně zabijeme. ~t~
Taodvedle
7.2.2010 14:11:52
Muj exemlar bude mit letos na podzim 10 let, a myslim ze uz je opravdu v puberte, zacina se i vyvijet, myslenim a chovanim puboska jak vysita, ale nastesti jsou tam jeste svetle okamziky holcicky. Neporadek ma sileny, musim ji porad honit, ale hodne pomohlo kdyz jsme ji udelali novy pokoj, hodne hracek dali sestricce, Obleceni je hruza, vytahne svetr, a i po 2 hodinach noseni jde do kose na pradlo, takze uz mesic si musi sama skladat obleceni at vi co to je za praci. od te doby si rozmysli, jestli je to spinave, nebo je jen zhnila to dat zpatky do skrine misto do kose
7.2.2010 12:33:44
Tak naši maj naštěstí každý svůj....jinak si to faaakt nedovedu představit:-)
Jája
  • 
7.2.2010 10:35:11
A přidal ti za to na platu nebo jsi byla "jen ta blbá z Východu"?
Ecim
6.2.2010 22:06:20
Je velmi dramatické, pokud jeden pokoj sdílejí osoby s diametrálně odlišným vztahem k pořádku. ~;)
Ecim
6.2.2010 22:01:46
Když mi bylo asi 12, tak jsem někde pohodila blůzičku, kterou mi maminka vyžehlila. Maminka se naštvala a řekla mi, že od teď si tu blůzičku budu žehlit sama, abych viděla, kolik je s tím práce. Bylo to určitě to nejlepší, co mohla udělat.
Ecim
6.2.2010 21:57:32
Jeden můj kamarád byl velký bordelář a dost výrazně "zpořádněl" poté, co v cizině sdílel pronajatý byt s několika ještě mnohem většími bordeláři. ~t~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.