| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příběh jednoho kluka

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 161 [Dalších 131 >>]
Jíťa
  • 
11.1.2010 0:16:01
Ano, může si to dovolit i v normální fungující rodině. Myslím vykašlat se v 18 na školu.

Pokud máš nějaký nápad, jak mu v tom zabránit, tak sem s ním.
Marie Novotná,střední generace
  • 
11.1.2010 0:05:39
Ano,takových příběhů jsem přečetla desítky.O osudech dětí,bohužel většinou smutných,které mi nejsou lhostejné,jako asi mnohým z vás.Chtěla bych položit otázku,asi trochu z jiného soudku.Vezmu to stručně-děcko je odebráno z rodiny z důvodu nevyhovujících podmínek a je umístěno do DD.Tam vyrůstá X let.Snahou pracovníků DD je vychovat z dítěte slušného člověka,připravit ho na budoucí povolání|musí se přeci nějak v životě živit|.Tři roky stráví dítě v učebním poměru,padne 18 rok jeho života-tím má právo si o všem rozhodovat samo a děcko 3 měsíce před závěreč.zk.opustí SOU s tím,že ho to nebaví,že to potřebovat nebude.Ćí je to vina?Jsou v tom geny?Může si toto dovolit v rodině?Kdo to financuje?Skončí na úřadu prace a soc.dávkách.A jsme zase na začátku.
10.1.2010 23:38:42
Ano, domlouvají. Nebo se taky (ne už instituce, ale prosté osoby je zastupující) mají nebo nemají rády. Díky tomu například naše děti zůstaly v DD o více než ROK déle, než bývaly mohly - a to jsme byli prověření žadatelé o NRP, v době kdy jsme o ně projevili zájem. Protože se kdosi domlouval a kdosi si dělal naschvály a kdosi v tom měl své želízko v ohni. Ale to tu nechci rozebírat, to jen na dokreslení reality.
To, co popisuje Maceška, bohužel JE realita, a nikoli vyjímečná.
maja
  • 
10.1.2010 20:12:01
Výchova "cizího" dítěte, obzvlášť pokud ho do rodiny přijmeš jako starší , může být hodně náročná. Nic tě na ní nepřipraví. Mnohdy mohou být problémy opravdu veliké, děti se léčí na psychiarii, mají problémy s chováním, s okolím, v rodině, mohou třeba i sexuálně otěžovat své sourozence ( fakt) ...rodinu může některé dítě úplně rozložit a rodiče a sourozence přivést na pokraj zhroucení. Myslím, že kdo nemá doma přijaté dítě, nemůže nikdy, ale opravdu nikdy pochopit a neměl by kritizovat a říkaz: jak mohou vrátit dítě, takového chudáčka. ...já to chápu. Mám doma 3 přijaté děti, znám plno rodin s přijatými dětmi a opravdu to chápu....může to být v zájmu zachování rodiny pro ostatní členy, v zájmu základního "přežití" a v duchu hesla nezbláznit se. Pro náhradní rodičovství neplatí: chudáček maličký, pomůžeme mu, vezmem si ho domů , budeme ho milovat a všechno bude ok a normální ...ono to prostě někdy nejde....nechci se zastávat nějakého "poslance" nebo koho, pokud vrátil dítě "jen tak"...což pochybuji...ale ráda bych , aby to bylo pochopeno tak, že nic není černobílé.
10.1.2010 20:08:39
Ahoj,
postup OSPODu mně vůůbec neudivuje, už příliš dlouho narážím na absolutní ignoraci většiny(!) jejich pracovnic vůči např. rozvádějícím se otcům, i těm, kteří si onu ignoraci absolutně nezasloužili (patřili k hlavním oporám dítěte v rodině apodobně).
Proto věřím Macešce VŠE a posílám článek na vyšší místa,tam,kde je možno ho případně trochu zmedializovat.
S pozdravem,
Bára
maja
  • 
10.1.2010 19:41:03
Zavřít DD? ...kolik opuštěných dětí si domů vezmeš? KOlik si jich vezmu tví známí a rodina? Třeba 10-15 leté děti , romy. ...než hodíš smeč...já mám doma 3
maja
  • 
10.1.2010 19:32:29
všechno je o lidech...
rae
  • 
10.1.2010 18:20:02
dobrý den maceško,
napadá mě jedna možnost - soudní žaloba na zneužítí pravomoci veřejného činitele - teď by jí mohlo podat za klučinu nějaká nadace. V osumnácti on sám.
10.1.2010 17:50:30
Děkuji všem za reakce.
Příběh kluka je o tom, jak necitlivě se v našem státě zachází s dětmi s nařízenou ústavní výchovou - není podstatné, KDO o tom rozhodl, ale jaký je "posvěcený" úřední postup. Mnozí ve svých příspěvcích a v dopisech,které jste mi poslali, potvrzujete, že není ojedinělý. Ráda bych věděla, jestli ti, kdo tento úřední postup schvalují, vysvětlují a omlouvají, by své dítě poslali před Vánocemi na místo, kde nikoho nezná, kde nemá navázané žádné citové vazby, a zakázali mu kontakt s těmi, které má rád.

Ti, kteří chtějí pomoci: děkuji vám, pomáháte tím, že vyjadřujete svůj názor. Jen s podporou veřejnosti je možné pracovat na změně myšlení těch, kdo mají moc. Souhlasím s tím, kdo mluvil o obecné neúctě k člověku - taky to tak cítím. Všude tam, kde mají lidé ve svých rukou osudy jiných - zdravonictví, školství, sociální práce - máme velké rezervy.
10.1.2010 14:54:34
Taky mně to při čtení článku napadlo, co nějaká petice, třeba tady na Rodině, co informovat média? Pokud jsi do toho nějak zapletená a máš o tom všehcny informace, udělej to, prosím, moc tě prosím... Jsem z JČ, pokud bys náhodou byla ze stejného regionu, ráda s čímkoliv pomůžu. Je mi z toho hrozně.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 161 [Dalších 131 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.