| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Příběh jednoho kluka

 Příspěvky 110 z 161 [Dalších 151 >>]
Michaela
  • 
25.2.2012 22:28:39
Bohužel tak to býva, setkala jsem se také s dost těžkými životy dětí ve své práci.
Anonymní
  • 
25.2.2012 22:24:21
Nějak mě to nepřekvapuje, rozdává se děti do různžch rodin jen proto že vypadají dobře a také proto je poté ani nekontrolují. No je to logické - nemůžeme kontrolovat rodinu osobnosti která by mě mohla potom zašlapat. Ale to co se děje s dětmi je bohužel na druhém místě. Znám případ jedné strašně populárné pěstounské rodiny - uznávané, dostali dětí kolik chtěli. Jak to vůbec vypadá v očích psychologů? Dávají rodině která má už své děti, až neuvěřitelný počet cizích dětí z různého prostředí.. Logické je přece že jeden je celou dobu v práci a druhý se zabývá tím šileným počtem dětí, co málo dost problemových dětí. Znám dívku která s této rodiny byla 3 x vrácena do ústavu a zpět. Takže česká perspektiva jak výchovy dětí, tak psychologie je žalostna.
8.8.2011 18:19:08
Vaše reakce vůbec nesouvisí s článkem a to jsem také ze "sociální branže"....
účastník
  • 
23.4.2010 10:51:37
má pokračování -
došlo na soud o svěření dítěte do PP. Matka, která má problémy se závislostí na drogách a také na alkoholu a je bezdomovec po setkání s pěstounskou rodinou souhlasila s PP. Po "odborném výkladu" od ředitelky DD náhle otočila a chce, aby na ni kluk "čekal" než si upraví podmínky. Matka žijící 13 let vždy u nějakých přátel, nevyučená, bez práce, bydlení, s neuspořádaným životem, nyní nesouhlasí, aby syn, který s ní a ona s ním nemá žádný vztah, žil v pěstounské rodině.
Rok tahanic se sociálkou o povolení návštěvy v rodině. MPSV tvrdí, že pěstouni splnili všechny podmínky a že návštěva by měla být povolena. Kraj vytrvale lže, že provedli odborné posouzení rodiny, ačkoliv kontrolou nadřízených bylo zjištěno, že NEprovedli a lež označuje lží.
Na co se čeká? Na to, až dítě začne být agresivní, až ho ředitelka dá do diagnosťáku, kde se naučí, co ješě neumí?

Ani bychom se nedivili,kdyby si to jednou s těmi úředními šikanéry šel vyřídit.
gábina
  • 
25.1.2010 22:22:09
Paní socíální pracovnice je normální "Paní P" (t.j.normální pí@a)!!!
21.1.2010 11:18:11
~o~~o~~o~~o~~o~~o~~o~ takové lidi jako jste vy ZAVŘÍT !!!! Jemi s Vás ~n~~n~
18.1.2010 1:20:08
Aleno, tento Tvůj příspěvek je odpovědí, návodem a shrnutím na vše co tu bylo řečeno. Příběh, který tu byl vylíčen, je daleko od mého života. Ale je spousta jiných situací, se kterými se denně setkáváme a ani nás to nenapadne pomoci. Měli bychom Tvůj příspěvek si VŠICHNI vytisknout, podtrhnout zásadní myšlenky a každý den si to číst. Jak píšeš, jsou situace, kdy může člověk pomoci. Jen je vnímat. Nikdo se, prosím, neptejte "Co můžu udělat já". Mějme jen otevřené oči a začněme např. u sebe, ve své rodině a nejbližším okolí.
Mimochodem příspěvek o chlapci mi přijde jen jako příběh, který měl zaujmout a rozdmýchat emoce, aby pisatel(ka) věděla, jaké budou reakce. Nebo se mýlím?
16.1.2010 14:28:32
co zkusit napsat ombudsmanovi, když už nic jiného nefunguje? hodně zdaru, chlapíkovi i pěstounům!
16.1.2010 12:07:50
Je to hezké,že zrušili na Slovensku kojeňáky,ne,je to daleko víc,ale to je právě ten problém.U nás je také dost lidí,co já vím,kteří se také snaží umístit dítě hned po narození do rodiny:-).Bohužel při tom narážejí právě na byrokracii~q~.A to je ten největší problém,my tu máme prostě špatné zákony a lidi v politice to nezajímá,přitom kdyby si spočítali náklady jednoho kojeňáku a náklady na rychlé umístění děťátka do rodiny,muselo by jim to docvaknout.Ale to je to,že v politice jsou děti až na posledním místě~;((.
13.1.2010 23:12:12
Hm...jistěže zcela zrušit všechny DD a KÚ by nebylo na místě, to by byl opačný extrém.., ale říkal mi nedávno ředitel jednoho kojeckého ústavu, že se na něj obrátili tuším z Dánska s prosbou o pomoc při založení kojeneckého ústavu - nemají kam umisťovat HIV pozitivní děti ~g~.
 Příspěvky 110 z 161 [Dalších 151 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.