28.11.2009 16:41:07
Ahoj Pavlo, jako bys popsala moje pocity. Jen já už mám dva kluky 5,5 let a 11 měsíců. Musím říct, že tak od synových čtyř let se mu manžel hodně věnuje (jezdí s ním na výlety). Přes týden je všechno na mně, protože je manžel do večera v práci. Ale s těmi pocity to mám stejné. Taky nemá zájem o sex, nemám tím na mysli 3x týdně, ale aspoň 1x za měsíc... aspoň občas obejmout.. Mám ho ráda a vím, že on mě taky, jen je mi občas smutno. Taky vím, že žádný milenec by to nevyřešil. Pravda je, že někdy nevím, jak se s ním domluvit. Jsem občas vyřízená ze starostí o domácnost o děti a nikde žádné vyditelné uznání. Doufám, že nepíšu zmateně, ale leze mi po noze Patrik. Prostě jen jsem ti chtěla napsat, že v tom nejseš sama. Ale radu nemám, sama bych ji potřebovala.
|
Zuuuza |
23.11.2009 17:27:50
Na to existuje hezká knížka: Pět jazyků lásky.. Doporučuju.
|
21.11.2009 17:21:41
Najdi si aspoň milence, až to půjde. Jinak budeš na stará kolena litovat promarněného života. Netvrdím, že milenec je ideální řešení, ale budeš mít čisté svědomí, žes aspoň něco udělala.
|
Irenea, 2 holčičky |
• |
20.11.2009 22:50:38
Milá Pavlo, moc s Tebou soucítím a chápu Tě. Řekla bych, že sama jsem na tom se svým manželem určitě líp než Ty, ale současně vím, o čem píšeš. Můj muž je ke mně i k holčičkám moc hodný, je spolehlivý, umí být pozorný a ráda poslouchám jeho názory na život... zkrátka pořád ho miluju. Ale - stejně asi jako 90% chlapů, zvláště možná jedináčků, vykazuje tyhle vlastnosti pouze za určitých podmínek,má - li splněny alespoň základní biologické potřeby. Konkrétně tím myslím, že není nevyspalý, hladový.. To je přece jasné, to se týká i žen a není na tom nic zvláštního. Ale já tím chci říct tohle: psala jsi v téhle diskuzi, že se Tě dotýká, že sama s bříškem běháš za dcerkou a manžel sedí na gauči. Také si na tohle období vzpomínám, jak jsem sama sebe litovala, že už s pořádným bříškem běhám za rok a půl starou holčičkou, všechno mě bolí, nemůžu jí ani na chvilku spustit z očí a kdo mi pomůže.. Pak jsem se těmhle svým pocitům smála. Z odstupem času jsem tohle období hodnotila jako idylické. Pokud totiž dcerka usnula, mohla jsem si lehnout taky a v noci spala celkem dobře. Přišlo totiž další období - miminko, které chtělo v noci po dvou hodinách kojit, spánek 3 hodiny v kuse pro mě neexistoval a po poledni, kdy jsem starší holčičku uspala, miminko spolehlivě koukalo a dožadovalo se pozornosti. K tomu bolesti po císařském řezu, bolavá prsa.. V paměti mám to období zacloněné nějakou mlhou, vím jen, že jsem byla šíleně nevyspalá, doslova jsem vrážela do stěn a jen děkuji Bohu, že jsme to období přežili bez úhony, protože v reakcích jsem byla tak 5 sekund pozadu. A manžel, přestože jindy ke mně citlivý a vnímavý, mi na mé hořekování odpovídal: "Já jsem nevyspalý ještě víc než ty." Přitom k dítěti v noci nikdy nevstal a ráno jsem s prvním dítětem vstávala vždy já. Jenže jemu zkrátka stačilo vstávat do práce a k tomu být v noci rušen křikem dítěte. Vyspat se alespoň o víkendu bral jako výsostné právo, na které si nedá sáhnout. Můj pláč a vyčerpání jako by se ho nedotýkaly, nevěděl, co po něm chci,když sám je přece také tak unavený a navíc chodí do práce! Bylo to nepříjemné období, i když to jsou asi silná slova, mám dvě krásné zdravé děti a i tehdy jsem si byla vědoma toho, jaký je to dar. Myslím nepříjemné spíš v komunikaci s manželem, měla jsem pocit, že se odcizujeme a dávala jsem za pravdu příručkám pro manžele, kde píšou, že malý věkový rozdíl mezi dětmi je velmi náročný právě na vztah mezi manželi, práce a únavy je hodně a musí se zapojit oba...Mojí druhé dcerce byl nedávno rok a cítím se mnohem líp, i když v noci spí pořád špatně. Možná jsem pochopila něco víc o svém muži, ale zároveň jsem pochopila, že i se svými mouchami je pro mě hrozně důležitý a přestože jsem někdy z jeho reakcí zklamaná, bez něj bych byla strašně nešťastná. Kéž bys k tomuhle závěru došla i Ty a pomáhalo Ti to ve chvílích, kdy manžel bude jednat jinak, než bys očekávala. A hlavně Ti přeju hodně sil, které budeš ke zvládnutí dvou dětí opravdu potřebovat!! Ale neboj, je to čím dál lepší a je nádhera sledovat, jaké pokroky dělají a jací jsou z nich parťáci. Přeju hodně štěstí.
|
Ecim |
20.11.2009 15:18:19
Také mi to tak přijde.
Pavlo, držím Ti palce, aby se Ti povedlo přesně pojmenovat, co Ti chybí, a aby se Ti podařilo to vyřešit. Mně v těchto situacích pomáhalo dělat COKOLI, co mi zlepší náladu, i když by to byla sebemenší drobnost. Vycházka s děťátkem, posezení s kamarádkou, hezká knížka... S úsměvem jde všechno líp. |
Markéta |
• |
20.11.2009 14:44:32
Co Marcela? Víš, ta, co o ní byl (později i celovečerní) dokument. Tý ženský mi bylo fakt líto. Přišlo mi, že to je hodná a jednoduchá ženská, takže by neměl bejt problém, aby vedla spokojenej život. A on si s ní tak ošklivě zahrál.
|
Jíťa |
• |
20.11.2009 14:39:34
Vůbec si nedovedu představit, že bych žila nějak jinak. Vlastně si ani moc nepamatuju, jak jsem žila před tím, než jsem poznala manžela.
Ano, žila jsem šťastně a spokojeně. Ale manžel můj život obohatil a dal mu takové zvláštní aroma. Přestože je naše manželství jistý stereotyp, nedokážu si jiný život představit a ani mě to nikdy nenapadlo. Nějak v tom článku cítím nespokojenost se současným stavem věcí v životě autorky. Určitě pohoda, ale něco tomu chybí... |
Ecim |
20.11.2009 7:51:46
Já si myslím, že nejde ani tak o to, aby muž říkal ženě, že ji miluje, ale o to, aby se k ní choval hezky a pozorně. On si pod vyjadřováním citů představuje každý asi něco malinko jiného.
|
Ananta |
19.11.2009 22:41:11
K tomu vyjadřování citů, přítel mi vyjadřuje houbeles a když jsem si posteskla (dost hloupě a napůl v žertu), že ti druzí chlapi mi říkali, že mě milujou, tak mi na to řekl "...a kde ty chlapy máš když tě tak milovali?"
|
Kočanská |
• |
19.11.2009 14:20:34
Ale dáváme. Nevím, jak to autorka myslela, protože jí nevidím do hlavy, ale já jsem to pochopila, tak jak jsem to napsala
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.