| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdybych žila úplně jinak

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]
18.11.2009 18:07:56
Mám podobného manžela jako Ty a už čtvrtý den rozdýchávám jeden rozhovor s ním, kdy jsme opět skončili na bodě 0. Bod O je tam, kde rozhovor začal. Můj muž taky nedokáže překročit svůj stín a změnit určité stereotypy a já se zlobím sama na sebe, že to po něm chci. Brala jsem si ho takového, jaký je i teď (k mému ideálu měl daleko, ale můj ideál byl něco jako velmi rodinně založený dobrodruh). Věděla jsem, jak projevuje lásku a zájem (nebo spíš slovně neprojevuje) a čeho prostě není schopen. Tehdy jsem si říkala, že mám tolik optimismu a síly a že si vystačím. Teď jsem uhoněná máma dvou citlivek a pištidel, co po nocích pracuje a únavou protiví. Dnes jsem opět došla k tomu, že to vydržím. Ty hodnoty, pro které jsem si ho brala jsou tu pořád. To se nezměnilo. Jen já chvilku neměla, kde brát. Přeju ať v manželovi znovuobjevíš toho, koho sis brala (protože já Tvůj příspěvek vnímám tak, že on je pořád stejný, jen to teď nějak nestačí).
Ecim
18.11.2009 17:59:34
Tak to já jsem tou princeznou chtěla být, dokonce moc, ale pak mě to přešlo. :-)
Ecim
18.11.2009 17:57:50
Kočanská,
souhlasím. Mám pocit, že celý život nedělám nic jiného, než že se snažím dělat nějaké kompromisy. A mám pocit, že je to tak dobře.
A ohledně toho domluvit se a chtít se domluvit - to jsme si včera s manželem předvedli, když jsme vybírali dovolenou na léto. Přišlo mi to skoro jak jednání na nějaké konferenci, ale teď jsme oba spokojení. :-) Také jsme si stanovili určité minimální požadavky, ze kterých jsme ani jeden ani druhý nechtěli slevit, a už to jelo. ~t~
18.11.2009 15:59:17
Holky, netruchlete, že se tatíci prťatům tak nevěnují. Čím jsou děti větší, tím víc(obvykle) tátu baví se jim věnovat, učit je jezdit na kole, pinkat míčem a pálkou, vysvětlovat jim vesmír, život a vůbec ~;). V odborné literatuře se uvádí že zlom je někdy kolem 3tího roku, kdy už má dítko vlastní hlavu..tak třeba ten pravý zájem ještě přijde~R^
Kočanská
  • 
18.11.2009 15:53:27
Ecim,
když se dva chtějí domluvit tak se domluví? Problém je možná v tom, co to je domluvit se a co to je chtít se domluvit. Podle mé zkušenosti, to je především slevit ze svých požadavků a dělat obrovské kompromisy. Když píši obrovské, skutečně myslím obrovské. Nezbývá pak než si určit skutečně nějaké minimální požadavky z nichž nechci ustoupit - a když píši minimální, tak skutečně myslím minimální. Zní to dost děsivě, což? Ještě na doplnění - někdy se pletou pojmy a domluvit se si lidé často pletou se snahou prosadit si svou (já si to také občas spletu)

a k článku: Autorka si dost stěžuje na manžela, což celkem chápu. Také bych mohla dlouze vyjmenovávat, co vše mi na mém manželovi vadí a pro mnoho z Vás by to bylo dosti povzbudivé, jelikož byste viděly, že může být ještě hůř než je u Vás :-) Já to ale tak neprožívám, protože moje současné požadavky zjevně ještě nejsou dostatečně minimální :-) Navíc mě to už ani nijak nestresuje a rozhodně kvůli tomu nejsem ani nešťasná ani nespokojená.
Vůbec ale nechápu, že si autorka stěžuje i na svou dcerku jen kvůli tomu, že si nechce nechat umýt vlásky. Dítě přeci není cvičený pudl sakra !!!!!!!!!!! Neposlouchá na povely !!!!!!!!!
Hanka 75
18.11.2009 15:48:45
ja se nikdy nepředstavovala za princeznu, chtěla jsem být čarodějkou apod., tudíž princ opravdu nikdy nebyl žádaný... to spíš nějaký Robin Hood, ale už se nevzpomínám...:-)
  • 
18.11.2009 15:13:31
Ahoj spřízněná duše
ani nevíš jak jsem ráda,že je na tom někdo jako já!Teda né že bych ti to přála!! Někdy jsem už dost zoufalá a jsem strašně naštvaná! Už se začínám kulatit a lítám za Eli celej den a když ho občas vidím jak sedí na sedačce a NIC se ho netýká,tak mám fakt dost! Taky mám teď takovou menší krizi,ale je mi jasný s tím asi nic neudělám!!! A mimochodem,závidím ti taťku,tak to asi musel být chodící anděl.Já si v dětvství zažila svoje :-( ale zase mám teď úžasnej vztah s mámou :-) no prostě,všechno špatný je k něčemu dobrý :-)
Tak až toho zase budeš mít odst,tak se klidně ozvi na mejla a pokecáme :-D
Pa paja
18.11.2009 13:25:53
pavlo mám skoro pocit, že jsem ten příspěvek psala já:-) mám také 2,5 leťáka (chlapečka) a čekám druhé, a manžela na chlup stejného. ze začátku když se syn narodil, tak jsem z jeho přístupu k prckovi byla dost zaražená, a přiznám se že jsme si prošli i krizí, ale časem jsem pochopila, že nevšichni muži jsou jako můj otec, který se o nás staral se vším všudy jako druhá maminka. manžel nás miluje, ale nedává to holt tolik najevo. nemohu ho do ničeho nutit, protože by to opravdu vedlo spíš do záhuby, než k poklidnému rodinému životu. :-)
18.11.2009 12:39:26
no, nemusí~j~ Představy o princi na bílém koni mě opustily asi tak v deseti letech - jako princ se mi moc líbil herec Štěpánek.
No a pak já raději žiju tím, co mi život nabízí než představami, co jsem si kdysi vysnila. To bych mohla být sakra zklamaná - kdybych žila svými představami, i kdybych si v současnosti žila celkem fajn.
Ecim
18.11.2009 12:18:50
Hanko,
máš skutečně vtipnou kamarádku! Já dodnes svému manželovi z legrace říkám, že je "princ se šedivým psem". (Ve skutečnosti to říkám malinko jinak, i když se snažím být opatrná, tak občas trnu, aby tu někdo neodhalil mou pravou identitu, net je zrádný a náhoda je blbec ~t~)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.