| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku To za nás nebylo, mladá pani!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]
Ecim
4.11.2009 13:00:53
Chápu tě, Mirko, u nás doma se také mluvilo dost slušně a jako dítě jsem kvůli tomu byla občas terčem posměchu. V pubertě jsem se kvůli tomu dost bouřila. Dneska se snažím mluvit slušně, ale ve vypjatých situacích také cíleně volím silnější výraz, je to lepší než v sobě dusit napětí.
To, co řekl Habera v Superstar, mi ale také přijde nechutné. :-©
Jednou mi jedna kamarádka líčila, jak její nebožtík dědeček byl velmi delikátní člověk a u nich doma měly děti zakázáno používat i výrazy "blbý" a "pitomý", což považuji za skutečný TEROR. Nemám ráda takovou tu okázalou a teatrální snahu o superslušnou mluvu za každou cenu.
4.11.2009 12:21:55
Oprava: "kurnik šopa" používal brácha, taťka říkával "kurnik šuplik" ~;). Ách jo, škoda, že se nám (mi) trochu víc nevěnoval; možná by nebyl až takový suchar jako mamka ~n~.
4.11.2009 12:19:05
Víš, Petro, tohle má asi každý člověk nastavený jinak. U nás se takhle nikdy nemluvilo (máma učitelka ZŠ, no ~d~, dotáhla to až do extrému, že s námi mluvila zásadně spisovně ~a~; nejhorší kletba, kterou jsem od rodičů znávala, bylo taťkovo "kurnik šopa" ~t~). A když jsem po jisté období ulevovala svým napjatým nervům občasným jadrnějším zaklením, cítila jsem, že v očích MM ztrácím. Takže AŽ TAKOVÉ úlety, jako předvedl pan Habera, jsou holt pro mě tabu ~d~.
Petra
  • 
4.11.2009 7:47:11
To jo, no. To říkal. Ale ty finálová kola už jsou celkem slušná:) A je fakt, že podobné věci moc neřeším. Synovi už je patnáct a podobné pořady ho nikdy nezajímaly. Možná mít mladšího, který to hltá, viděla bych to jinak.
Ecim
3.11.2009 22:38:53
S těhotnými se také snažím si dávat pozor. Ale musím říct, že ta silnější holka, o které jsem ve svém příspěvku psala, byla důkazem toho, že štíhlost fakt není všechno. Sálala z ní velká pohoda a dobrá nálada :-).
Když jsem byla těhotná já, tak mě neustále pouštěli sedat lidé různých věkových kategorií - mladí, staří, muži i ženy. Fakt super, zírala jsem ~:-D.
Teď jsem si vybavila, jak když jsem byla v 1.měsíci s 1.dítětem, tak mě pouštěla sednout asi sedmiletá holčička s takovým tím dětským nadšením (zjevně ji někdo krátce předtím poučil, jak se má správně v MHD chovat), že jsem si musela sednout jen proto, abych jí udělala radost :-).
Balbína
3.11.2009 22:26:43
ano u těhotných si dávám pozor. Mám prsatou kamarádku a když jezdila v kabátě (tehdy se nosilo paleto), tak jí jedna babička radostně pouštěla sednout ~:-D
Taky si dávám pozor u lidí středního věku - ne každému je to příjemné, zvlášť muži si připadají mladí. Tak nějak rozumě. Když jezdím s pětiletou dcerou a je narváno, vezmu ji na klín, aby si někdo sedl.
Balbína
3.11.2009 22:18:06
ano ano ano. ~x~
Ecim
3.11.2009 21:53:22
Sofii, já to neberu tak, že jsi kritizovala všechny mladé v autobuse. Jen jsem v té své úvaze chtěla rozvést to, že v MHD to může vypadat různě. Nechtěla jsem napadat Tvůj výrok a zkušenosti, jen připojuji své zkušenosti. V MHD jsem zažila všechny možné situace - mladé na zabití, staré na zabití, slušné mladé lidi, slušné starší lidi atd. :-)
Balbína
3.11.2009 21:39:40
Nechtěla jsem kritizovat všechny mladé v autobuse. Moje myšlenka byla, že lidé (často chlapi) ve středním věku často nadávají na mladé, že nepustí sednou starou babičku, ale sami to taky neudělají. Sama když potřebuji sedět, tak slušně požádám někoho mladého, kdo zrovna nemá klín plný tašek ~;). A ještě se mi nestalo, že by někdo pomoc odmítl. Prostě všechno s rozumem. U někoho ale vidíte, že nechce vidět ani slyšet.
Sestra mi vypravovala zážitky z Brna - má zkušenost s důchodci, kteří nastoupí, v tramvaji plno volných sedaček a oni si stoupnou před studenta a provokativně čekají. Sama jsem to nezažila, ale v takovém případě bych se ze sedačky nezvedla.
Ecim
3.11.2009 17:15:13
Ahoj Martino, také jsem už pár takových ctihodných občanů důchodového věku potkala. A byli sprostí i třeba na slušně jednající pubescenty. Je to o konkrétních lidech, ne o věku :-).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.