| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku To za nás nebylo, mladá pani!

 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]
ajjiiikkkk
10.11.2009 20:02:53
Byla jsem malý drzý spratek, co si nevážil ničeho darovaného, a to asi tak do 15ti :-) Rodiče jsem zhruba ve 12ti poslala do důchoďáku, ukradla jsem v samošce tatranku a v trafice pohled, domů se mi nikdy moc nechtělo, šutrem jsem rozbila hlavu vlastní sestřenici, milovaného spolužáka jsem ve čtvrté třídě shodila do silnice a tak dále a tak dále. Ale ale, až můj syn povyroste, povzdychnu si, to za nás nebývalo. Že by skleróza? či že bych přestala věřit svým rodičům, kteří mi tohle samozřejmě vyprávěli, jinak bych o tom už ani nevěděla? Těžko. Ale prostě se mi to vykouří z hlavy. A asi to tak být musí. Přece nebudu vykládat synovi, že je stejný "zmetek" jako já. To až tak mu bude 20, v té době to samé uznali i mí rodiče. Do té doby se ze mě snažili vychovat idol společnosti. Myslím, že se jim to povedlo :-D Na závěr jedna usměvavá příhoda z našeho života: Když bylo Vítkovi asi tak 8 měsíců, byla jsem u své gynekoložky, jenž je velice skvělá ve svém oboru. Jsem ochotná za ní dojíždět do sousedního města, které je spojeno MHD konkrétně trolejbusem. Podotknu, že po pěší trase je to asi 10km. Byl tenkrát také listopad, takové nádherné počasí, 5 stupňů, bůh měl asi nastydlý močák, protože nám čůral a čůral. A tak Vám takhle přijede to dopoledne poslední přímý trolejbus k nám domů na zastávku u gynekologie a pan řidič mi povídá, nějak se tam vmáčkněte, žádný kočár tam není ale lidí hafo. Lidí? Věkový průměr tak 50 let. A tak jsem se tam ve slušnosti narvala. Zůstala jsem mezi dvěřma a s úsměvem na tváři jsem požádala dvě starší (staré) paní jenž seděli na sedačkách s označením místo pro kočár, zda by si mohli přesednout abych tam mohla postavit kočár. Nadšeně vstali a doslova odcupitali jinam. Vmáčkla jsem se ke kočáru a unaveně stála naražena na rukojeti. V tom se začali dvě účastnice zájezdu bavit na téma: Jo to za nás nebylo. Za nás se chodilo všude pěšky. A vůbec s miminem v kočáru, co vůbec dělá v autobuse, dítě potřebuje čerstvý vzduch atd. Chtělo se mi v duchu smát :-) ale dělala jsem hluchou. Jenže pan dědeček mě chtěl procosi hájit. A tak spustil "madam, nevím kolik století už tu strašíte, ale za vás určitě ještě také mhd nejezdilo" :-D no kdyby ji toto řekl puberťák, vzduchem by se proneslo "taková drzost, to za nás nebylo" :-D Ale pokračování bylo horší. Paní se urazila a urazila dědu "co Vám je do toho, co mě tady urážíte, vy vy vy atd" Pán ji odpověděl něco dosti peprného, už si nevybavuji co,protože jsem se chystala vystupovat. Jen vím, že ona do něj kabelkou a on do ní holí. Když jsem vystupovala, slušně jsem oba pozdravila nashledanou a na ústech jsem neudržela upřímný úsměv a chtělo by se mi říct "jestli tehdy neumřeli, asi žijí dodnes, a nedivila bych se kdyby spolu" :-D
7.11.2009 22:03:00
Já si myslím, že lidé často zapomínají, tvrdí,že dnes jsou děti zlobivější,ale který kluk,který nebyl vyložený mamánek a byl živější v ranném věku třeba do 4-5 let nezazlobil? Píše se,že je dnes hrozná agresivita, ale vždyť před desítkama let byla světová válka,tam se děly taky hrozné nechutnosti...Spíš je to podle mě tím,že dnes když se stane něco strašného je to hned v televizi, novinách, dříve to bylo leckdy tutláno.
Dítě by podle mě mělo mít určitě minimálně omezený čas který může trávit u pc a dají se využít blokace stránek - nejlépe dítěti povolit jen pár určených pro něj.
Mně ale taky občas docela vytáčejí názory - tohle za nás nebylo - auta, mobily, televize, internet,přitom ti co to říkají se většinou už sami ani neobejdou... I při narození dítěte je dnes tisíc věcí, které kdysi nebyly,ale je to zkrátka pokrok a nechápu proč se někdo k tomu potřebuje pořád vracet ...
MM, 2 kluci
  • 
6.11.2009 10:29:39
.. nemusím si přece na to ještě navíc hrát a navíc to cpát už dětem! Chtělo by to přece spíš nějakou protiváhu, ne?
Lassie66
4.11.2009 14:40:05
~R^~t~
Ecim
4.11.2009 14:28:17
~t~ Ovšem ve slušných rodinách na úrovni, jako je ta naše, mají parohy oba rodiče! ~t~ Ať žije emancipace! ~t~
P.S.Podle mého syna máme parohy nejen my rodiče, ale i kravičky. ~t~ Zatím se mi nepodařilo mu uspokojivě vysvětlit rozdíl mezi rohy a parohy ~t~.
Lassie66
4.11.2009 14:21:00
Ecim, to mi připomíná naší návštěvu v ZOO - dcera koukala na jeleny a povídá:"Tamto je tatínek, tamto maminka a támhle mají miminko". Načež jí přítel povídá:"Nene, tamto není maminka. Parohy mají jen tatínkové".~t~
Ecim
4.11.2009 14:16:45
Lassie, to moje tchyně nám jednou smutně mluvila do duše, ať tomu našemu synkovi rozmluvíme, aby říkal do p****e, a o pět minut později to zařvala sama a syn byl blahem bez sebe.
A podobně jako Tvůj tchán jsem se jednou chovala já, když syn na hřišti stál u houpačky ve tvaru losa a hulákal na celé kolo: "Los má parohy, máma má taky parohy, táta má taky parohy!"
Ecim
4.11.2009 14:09:36
Sofii, a víš, že Tě celkem chápu? Pro některé maminky je lepší, když chodí do práce a rozptýlí se (pokud jim to zdravotní stav dovolí), než aby byly doma a třeba se příliš pozorovaly. Já jsem neměla rizikové těhotenství, ale stejně jsem byla na neschopence, protože mi zvlášť ty první měsíce bylo hrozně zle. A vytáčely mě řeči o tom, jak ta a ta paní chodila do práce, i když jí bylo špatně, přitom já jsem byla ráda, když jsem dolezla z postele na záchod a naopak. Ano, bylo by bývalo fajn, kdyby mi bylo dobře a kdybych do té práce mohla chodit, ale člověk nemůže mít všechno. Druhé těhotenství bylo ze začátku také náročné, ale celkově to bylo lepší. Navíc jsem také měla malé dítě, o které jsem se musela starat a díky kterému jsem neměla čas si některé věci moc připouštět :-).
Lassie66
4.11.2009 14:05:28
~t~
Lassie66
4.11.2009 14:04:33
Monty, to si nevybereš. Tchýně je učitelka a sprosté slovo vypustí z pusy málokdy. Ovšem stejně jí to nebylo moc platné - chtěla naučit říkat dceru, že dědeček je tulák(jezdí po poutích se stánkem). Jenže dcera to "T" ještě neříkala moc čistě a na dědu pořvávala na celou ulici:"Dědo, ty si čuáááák". No, děda šel 20 m před ní a dělal, že se ho to netýká.~t~
 Příspěvky 110 z 105 [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.