| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Muž u porodu přínos, nebo jen móda?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 206 [Dalších 176 >>]
8.8.2009 0:59:42
Oprava, žijou tu ještě diskuse podle narození, jedná-li seo tehotenství, porod a děti do 3 měsíců a pak to tu žije, pokud jde o téma, jak umřel pán jménem M. Jakson.

Jestliže někdo založí nějakou společenskou diskusi, účastní se asi tak 15 lidí jedním až dvěma příspěvky, tomu neříkám život, ale živoření.

Jó, ale jakmile jde o klystýr, je to na hutných pár dní .Je to zajímavé, bviď Milado..
Milada.
8.8.2009 0:32:06
Libiku, ale vždyť tohle není pravda:
Jelikož tu jiné než porodní diskuse nežijou,
~y~
8.8.2009 0:28:59
Víš, Adelaide, já už jsem na to asi 57x reagovala, udělám to po 58.

Já čas od času ráda vlezu na Rodinu, každý máme svá slabá místa.~j~
Jelikož tu jiné než porodní diskuse nežijou, tak se do nich i zapojuji, abych mohla vůbec mluvit..
7.8.2009 14:56:49
Muj partner byl u obou porodu ze sve vlastni iniciativy, sama jsem ho nenutila, jen mu rekla, ze by bylo fajn, kdyby tam byl, ale vysvetlila jsem mu, ze pokud se na to neciti, nemusi tam byt. On ale chtel. Poprve tam sedel v koutku, pac vse delala porodni asistentka, ale za nejakou dobu pomahal, prestrihl pupecnik, koupal s porodni asistentkou. Az bylo po vsem, tak si me stezoval, ze nemohl delat to, co nas ucili v predporodnim kurzu s tatinky.
Podruhe uz byl zkusenejsi, dokonce me sam dokopal do porodnice - nastesti. Tentokrat se mnou odrodil od zacatku az do konce. Bylo to dlouhy a komplikovany, ale on byl naprosto skvelej, byl moji oporou, bezvadne mi pomahal, byl naprosto v klidu. Nervozni byl az kdyz se mi neodtrhla placenta a museli mi ji vyndavat manualne. To kdyz me slysel z vedlejsiho salu, prisel nakukovat, co se deje.
Sam vsem ostatnim tatinkum pritomnost na sale doporucuje, protoze je to opravdu jedinecny zazitek. Podle me ale zalezi na tom, jestli se na to partner citi. Podle me to neni modni trend, podle me manzele, nebo tedy otcove, na pritomnost u narozeni jejich deti maji stejne pravo, jako matky. Deti jsou stvoreny otcem a matkou, tak proc by nemohli byt oba i u porodu. Jen minule vlady a casy tuto samozrejmost zakazovali.
Barča, 2kluci
  • 
7.8.2009 13:00:25
No vidíš a já za "extrémní situace" prověřující manželství považuji fakt něco jiného. Během našich 20let manželství jich několik bylo zvládli jsme je společně a jsme spolu dosud. Jinak jak vysvětlíš, že kamarádka u porodu manžela měla a za pět let se rozvedli, o dceru nejeví manžel zájem, alimenty platí jen když se mu pohrozí - že by špatně pochopil svoji účast při porodu?
Omlouvám se všem kteří měli partnery u porodu a měli je tam protože to oba chtěli (to oba chtěli je to podstatné a těm poslední věta opravdu nepatří), ale tenhle rejpanec nakonec jsem si nemohla odpustit.
Barča, 2kluci
  • 
7.8.2009 12:54:22
No já myslím, že manželství je o nečem jiném, než o přítomnosti na porodním sále (manžel viděl a choval syny dřív než já). PRo mě tedy byla extrémnější situace když byl syn na operaci, když mladší syn ležel na intenzivní péči a my nevěděli co bude. Můžu se zeptat jak dlouho jsi vdaná? Můj bratr např. má tři děti a byl u porodu jen toho nejmladšího, říkal, že super zážitek, ale že nepociťuje, že by k tomu nejmladšímu cítil něco víc, nebo že by se snad změnil jejich vztah s manželkou (jsou spolu 24let). Dokonce nám řekl, že důvodem bylo snad jen to, že tam v dnešní době chodí všichni, tak aby to nevypadalo blbě.
Jitka 2 děti
  • 
7.8.2009 12:18:48
vubec mi nerozumíte,neodsuzuji chlapi co nechtějí vidět krev nebo samotný porod,manžel se mi mezi n..y taky nedíval,odsuzuji aroganci a vulgarnost nekterých chlapu kterym,žena nestojí ani za trochu podpory,nevím zda se mi to hrozně sobecky,naopak muž který prostě nezvlada takovou situaci z duvodu mdlob a pod.chapu,chapu i ženy kteří jsou tam raději bez chlapa...
adelaide k.
7.8.2009 8:41:32
Barčo, já si myslím, že se tím pevnost a vřelost vztahu hodnotit dá. I když ne přímo tím, jestli tam ten muž je, nebo není.
Je to "extrémní situace" a ta vztah vždycky prověří.
Barča, 2kluci
  • 
7.8.2009 7:17:44
Úplně s tebou souhlasím. Taky patřím do kategorie žen, které si myslí, že porod je jejich záležitostí. Manžela jsem u porodu nechtěla. Jsme spolu 20let prošli jsme si dobrým i zlým a nezdá se mi, že nepřítomnost manžela bylo to podstatné pro náš vztah. Na druhou stranu mě zaráží, že se tolik nikdo nenaváží do žen, které mají rači u porodu maminku, kamarádku, babičku - to je mají rači než svého manžela? Pokud to tak žena cítí, ať si má u porodu koho chce, ale hodnotit tímhle pevnost a vřelost vztahu (ať k manželce nebo dětem) se mi zdá trošku směšná.
7.8.2009 1:07:55
No, s tím, že manžel může být prima chlap, i když nechce k porodu souhlasím. Když tam šel ten můj, tak jsem měla trochu pocit, že "plní bobříka odvahy".
Ale u obou porodů byl u hlavy, pokud by šel na čumendu, tak by ho PA vykázala, pokud bych to neudělala dřív já. Ale počet tamponů lze sledovat na misce, nemusí koukat doktorovi přes rameno. Můj je nepočítal, asi proto mi tam jeden zapomněli.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 206 [Dalších 176 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.