| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Muž u porodu přínos, nebo jen móda?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 206 [Dalších 186 >>]
Pavca, dcera 2,5
  • 
9.8.2009 23:24:29
Můj manžel u porodu byl a jsem za to moc ráda. Vůbec si neumím představit být tam sama. Nehledě na to, že nás manžel "zachránil". Sestra mě nutila tlačit na wc, jenže mě se zdálo, že prostě tlačím jinak a tak jsem si sáhla do rozkroku a byla tam již hlavička, klekla jsem si za dveře a čekala, co bude dál, manžel volal sestru až daleko na chodbě. Tato sestra mi minutku předtim rekla, že porodím nejdřív za 12 hodin a pak mi ještě nadávala, že jsou na podlaze kapičky krve, že to mám okamžitě utřít a také proč klečím u těch dveří na zemi,jestli mám snad nějaké bolesti, nebo co, že jasně řekla, že to bude za 12hodin. Jak se pak divila a omlouvala, když opravdu zjistila, že fakticky rodim! Fakt nevím, jak bych si tam bez manžela jinak počala:-(To, jak jsme pak byli všichni 3 pohromadě mě dojme i dnes. Manžel mě ještě pomáhal ve sprše, myl mě a utíral.
9.8.2009 17:46:52
Můj muž se mnou u porodu byl. Cítil se tam zbytečný, a jelikož je slabší povahy, tak mu ani nebylo moc valně po těle. Já jsem ale byla strašně ráda že je u mě, byť nečinně, byl. Bylo mi jasné, že tuhle práci si musím odbýt sama, ale přesto jsem měla pocit že v tom sama nejsem. A o to šlo. Móda, nemóda, pro mě to byla dost velká psychická podpora.~c~
čaroda
9.8.2009 14:10:48
Jo Svído, někdo třeba nechápe a hlavně NECHCE chápat. Můj vlastní otec se smrtelně urazil když jsem chtěla aby si umyl ruce než půjde 5ti dennímu miminku (navíc venku hladil psy), no tak na malého ani nesáhl, ruce si neumyl, při další návštěvě jsem ho už donutila a následně mě další návštěvy odbyl ve dveřích "mám je čistý" a rovnou si malého bral z postýlky...měla jsem se s ním prát?? Neohlášené návštěvy (skoro všichni z rodiny..) jsem řešila tím, že jsem byla neustále venku na procházce..měla jsem tehdy jen jedno a malej moc nespal, max na té proch chvilku...naučili se volat .))
9.8.2009 10:11:13
I já bych uvítala nějaké posezení v koutku, u 1. synä jsem tam měla asi po dva týdny každý den nastěhovanou půlku manželovy rodiny, synek byl nespavé a ubulené mimi, hrůza, uvítala bych spíš, kdyby mě přinesli něco uvařeného k jídlu~w~.Podruhé byli to bylo celkem OK, ale u 3 jsem byla totálně unavená a do toho se mě "zvali" snad všichni na světě~n~, hormony se mnou cloumaly, byl to děs.
Jo a manžel byl u všech porodů, byla jsem vděčná, pomáhal mě za sprchy, masíroval a psychicky udržoval aspoň v jakési trošku náladě~y~.Děti držel jako první
adelaide k.
8.8.2009 14:58:51
Libiku, pokud to tady uspokojuje tvoji NDD* pocitu intelektuální převahy, tak taky dobrý.


*NDD - nezbytná denní dávka
jana holky 06 a 09
  • 
8.8.2009 12:41:48
já mám první holčičku akutní sekcí. U nás to bylo tak, že jsem na manžovlovi nechala jestli k porodu chce nebo nechce. Takže se mnou absolvoval 10 hodin vyvolávání na rizikovém oddělení a pak 2 hodiny na porodním sále. Byla jsem strašně ráda, že tam je. Člověk tam prostě v těch bolestech nebyl sám. Podal přinesl udělal a hlavně tu byl i když člověku nemohl pomoci jinak než svou přítomností. Musel ven jen na napíchnutí epidurálu.Pak se malá začala přidušovat a musela ven akutně sekcí. Pan doktor byl fantastickej když nám vysvětloval proč je on pro to udělat sekci.Mluvil k oboum. Takže jsme v podstatě i na první rozhodování o naší dceři byly dva. K akutní sekci tatínek nemůže což chápu už se řeší nějaký problém a asi je lepší když tam tatínek není. Maličkou ukázali hned po vytažení mně a od té doby všechno viděl manžel ošetřování měření vážení balení pak ji přinesli mě abych si jí pohladila a pak jí dostal manžel na pochování. Je to užasný takže vím, že maličká plakala a jak zhasnuli, že se uklidnila a vůbec řadu dalších podrodností o které bysme přišli kdyby tam manžel nebyl a nefotil.
Druhá holčina už se narodila plánovaným císařem. Ptala jsem se manžela jestli i u toho chce být, porodnice v které jsem rodila to umožnuje. Přece jen je to operace a rozhodně bych ho nenutila. Manžel se rozhodl, že půjde. Domluvila jsem se s panem doktorem který mě rodil prnví holčinu takže přístup opět perfektní. Manžel to zvládl na jedničku dokonce panu doktorovi koukal pomalu pod ruce. Hned mě hlásil, že se na utz nespletli, že je to opravu holčička. Vyfotil mě jí ještě s neodstřiženým pupečníkem. Pak odešel s malou když jí ošetřovali a potom se s ní vrátil a seděl s ní zabalenou u mojí hlavy celé šití takže jsme se nad ní mohli společně jevit jak je krásná a podobná té starší :o)
8.8.2009 12:31:00
Jitko, mě se taky z některých biologických věcí zvedá kufr - tomu nezabráníš. Ano, jsem povrchní sobec.
8.8.2009 11:00:41
Kecáš v tom, když tvrdíš, že nežijou žádný jiný diskuse než porodní.
8.8.2009 10:46:47
Co si to dovoluješ?

Jinak já jsem odpovídala na otázku, proč se účastním porodních debat.
8.8.2009 10:23:37
Libiku, jedním slovem: kecáš.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 206 [Dalších 186 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.