| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je moje dítě nadané?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 59 [Dalších 39 >>]
4.7.2009 20:39:22
Tak s timhle souhlasim do puntiku. Aby byly deti stastny je nejdulezitejsi a jestli si umi zavazat tkanicku ve ctyrek nebo v sesti mi pripada naprosto irelevantni. Je to stejne jako s chozenim na nocnik, co se o tom navyklada a co je dvacetiletymu po tom, kdy prestal mit pleny? Hodne veci se precenuje a mezi ne patri i nadani deti. Meli bychom pohlizet na veci ve stylu "ten umi to a ten zas tohle", protoze tak to na svete chodi a v dospelosti clovek nadany na matiku proste bude dalsi akademik, tecka. To jak bude stastny zalezi i na vychove, jak ho naucime vyporadat se s ruznymifrustracemi vcetne skoly :o)))
4.7.2009 10:04:28
Renko,mluvíš mi z duše,líp bych to nevyjádřila.Ať žijí matky "obyčejných" dětí!!!:-)
lenazel
3.7.2009 14:23:46
Danielo,
ale to je problem skoly, ne ditete, ze se situace vyvinula takovym smerem. Taky budeme muset zacit nasi skolu od pristiho roku platit, a budeme kvuli tomu muset makat jako sroubci, ale i tak mi to stoji za to, aby mely me deti optimalni peci.
3.7.2009 12:14:31
To je mrzuté - a já přitom byla tak inteligentní žačka a do Vánoc četla, psala, počítala~;((
Taodvedle
3.7.2009 8:32:43
moje dite bylo taky zrale v peti letech do skoly, je to vetsina deti, ale neco jineho je taky socialni zralost!!!
a ta tak trochu u genialnich deti pokulhava.
mam genialniho synovce na matiku a to doslova, je ve 4 tride, a dela ukoly pro 8 tridu, a to v pohode a rychle. i v jinyhc predmetech je o rok az 2 dopredu. z normalni skoly ho museli vzit, bili ho kazdy den spoluzaci, ucitele si taky pridali, vysledek dite nestastne, doma agresivni. a co si budeme povidat, trochu jiny je.
ted je na drahe soukrome skole, k vuli toho rodie drou jako blazni aby mu to zaplatili. jeste 2 roky a pak pujde an gympl. tak se jim finacne ulevi.
mam dceru ktere to dobre pali, ale zato ma nedostatky jinde,hrozna perfektionistka. radsi bych byla aby nosila horsi znamky, ale byla vice v pohode
lenazel
2.7.2009 23:08:11
Monty ja jsem to myslela tak, at se rozviji v tom v cem je dobry nemusi to byt jenom a pouze ve skole. Myslim, ze mame v principu podobny nazor, jen je kazde z nasich deti jinak "sahle"~;), takze to Tvoje by asi nejlip uspokojil botanicky krouzek pro pokrocile a tu moji zas naplnuje multi-kulti skola.
Žžena
2.7.2009 22:53:16
Liško chlupatá,
a zapomněla jsi na čtení ve třech letech ~t~
Význam raného čtení se podle mne přeceňuje, už jsem zažila člověka z oboru, který "má ve věci jasno" v tom směru, že kdo nečte před nástupem do první třídy, nemůže být přece výjimečně nadaný ~d~
Jakoby písmenka byla alfou a omegou geniality...
2.7.2009 20:08:25
lenazel,
syn není nadprůměrně nadaný. Sice je poměrně zručný v malování a dokáže v kresbách zachytit emoce, děj, dramatičnost, takže by MOŽNÁ (kdyby mu tento zájem zůstal a rozvíjel jej) mohl být dobrý grafik nebo komiksový kreslíř. Jinak je "výjimečný" jen tím, že se odmalička zajímá o přírodu, zvířata, historii planety atd., a to není vloha, je to zájem. Podporuji ho v tom, že mu kupuji knihy na toto téma a mluvíme spolu o tom, jiná možnost není. Co by mu bylo platné, kdyby šel do školy dřív? To, co ho zajímá dnes by se stejně začal učit nejdřív v šesté třídě (pokud se nezměnily osnovy od doby, co jsem chodila na ZŠ já). V první třídě se bude učit číst, psát a počítat. O tom, jací živočichové žili v triasu a jestli byli dinosauři teplokrevní nebo studenokrevní fakt ne. ~;)
2.7.2009 15:34:10
Tahle reakce byla krásná, musela jsem se smát ~t~
lenazel
2.7.2009 15:14:55
Monty prave o tom mluvim - proc by prave Tvuj syn nemel mit moznost rozvijet to co mu jde nejlepe nezavisle na tom, jestli je zraly na skolni dochazku nebo ne. Kdyz je dite sportovne nadane tak nikdo neresi, ze ho treba od nejakych tri let denodenne driluji, ale kdyz mas dite s nadanim v hlave a snazis se co nejlepe rozvijet jeho talent, hned jsi ambiciozni matka. Pritom pokud bude sebenadanejsi talent treba na gymnastiku nechan napospas (mohlo by se to krasne prevest na: hlavne aby se neco neuspechalo, aby se nahodou v telocviku nenudil...) a ke sportu se dostane nekdy ve dvanacti, nikdy z nej nebude vrcholovy sportovec i kdyz ten potencial v nem na zacatku byl.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 59 [Dalších 39 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.