| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je moje dítě nadané?

 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]
Iris
  • 
13.7.2009 18:38:06

Souhlas, je nějaký algoritmus, jak takovou školu najít?
9.7.2009 0:18:18
ať žijí zvídaví vrstevníci.:)
9.7.2009 0:02:38
Taky jsem jedno z rádoby geniálních dětí...možná vás potěší, že kromě nadprůměrného IQ mám i změřenou emoční a sociální inteligenci, také nadprůměrnou. Řekněme, že mám štěstí. Genius ve mě se objevuje zřejmě jen v tom, že jsem v nepodstatných věcech totální bordelář :o) a vůbec mi to neva. Mám dvě děti, které bych nazvala zvídavé..asi nic víc, jakkoli třeba převyšují v lecčem svoje vrstevníky...ale co jim rozhodně hodlám umožnit, je to samé, co jsem měla já, byť až na střední škole, a to je pobyt ve škole se stejně zvídavími vrstevniky, tj. nějaká rozumná výběrová škola...i pedagogové, ale také spolužáci nás utvářejí. Příběhy mých spolužáků, se kterými jsem stále v kontaktu, mě v tom jen utvrzují. Ani si nemusím vzpomenout na ten úlevný výdech po několika větách s lidmi kolem, když jsem nastoupila na gympl. Jsou různé způsoby, jak být pokorný a kolektiv lidí, se kterými si ve výsledku nemáte moc co říct, považuju za zcestné řešení..
8.7.2009 23:04:54
Snow, já vím - myslela jsem ten příspěvek v dobrém~;)
SnowWhite
6.7.2009 23:33:24
Promiň Lizzie, ale jistě po přečtení článku chápeš, že s čím jsi ty vystačila před xx lety, dnes nevystačíš :-). Já když si občas zkusím nějaký ten testík mám pocit, že bych dostala odklad i do pomocný~o~
6.7.2009 11:54:47
Mluvíš mi z duše!!! Kdybych tu měla vyprávět svůj (vychovávalal mne a ubíjela to ve mě babička a matka se mne zalekla a nechtěla kvůli tomu, že mne nebude zvládat...) a partnerův příběh (= oba nadaní - velmi i když narozeni oba v 80tých letech já jsem byla ubíjena zdejším "komunistou" a vyhozena z Gymplu - byla jsem chytřejší a nemocná) tak se Vám budou protáčet panenky. Dítě samo ví jaký život chce. Ono si jej tvoří a my jen smíme se toho účastnit a vysvětlovat - no řekněte mi že to není úžasný!
Pavla+Zuzka 3
  • 
5.7.2009 23:15:21
A takhle je to vždycky. Jakmile by se měl objevit někdo, kdo je jenom o trošku nadanější na cokoliv než naše dítě, okamžitě se strhne vlna nevole typu: "chcete mi říct, že moje dítě je horší než druh????!!!!" Prosím, maminky, NENÍ. Pokud jsem správně pochopila, tento článek nebyl o srovnávání našich dokonalých dětí. Je jenom o rozvíjení individuálních schopností našich dětí a o tom, abychom právě nezapomínali na jejich dětské potřeby. Mě se článek líbil. Nikterak jsem se neurazila, že mé dítko zatím ničím konkrétním nevybočuje z řady.
luca
  • 
5.7.2009 22:50:41
Možná máte pravdu, ale zas mě napadlo, kyž takový "chytrouš" je ve třídě s podobně nadanými dětmi, nenajde si lépe kamarády a nežije se mu prostě líp? Pozná, že není takový exot, když přemýšlí jinak než ostatní běžný průměr? Pak ale zas ten problém se začleněním do normálního života. KAždopádně si myslím, že je přínosné nějak takovému dítěti zajistit možnost kontaktu s jinými nadanými dětmi.
luca
  • 
5.7.2009 22:41:45
Mám spíše pocit, že nadané děti zajímá něco jiného než jejich vrstevníky, reagují jinak, tak proto můžou mít problémy s kamarádstvím.
Ale myslím, že je dobře, že se o tom píše, opravdu to může být problém. Máme 2 "normální" holky, ale docela si umím představit, že superchytrý prcek to má těžké a když rodiče vidí, že okolí, např. školka mu to ještě ztěžují...
Jiný případ je, když rodiče (většinou prvního dítěte), sledují každé nové naučené písmenko a jsou v 7. nebi, když čte o půl roku dřív než ostatní.
4.7.2009 20:48:47
Presne tak. Taky bych jeste podotkla, ze rada lidi mluvi o socialnich problemech "nadanych" deti. Ono je to mozna tim, ze proste tyto deti davaji spoustu energie do jedne, intelektualni veci a pak jim treba na fyzicky nebo socialni rozvoj chybi energie. Proste umi neco a jine deti jsou zas treba nadani spolecensky (ja osobne to jako nadani vidim ;o) Proc brat nadani jen v oblasti sportu nebo vedy? Kazdy by si pral, aby se ve skole nejvic rozvijela prave ta schopnost, v niz nas potomek exceluje, ale tak to bohuzel neni ani byt nemuze. Skola ostatne neni jen o uceni, ale prave i o kontaktu s ostatnimi. Zkratka, kazdy jsme original, nadany na neco jineho, a clovek by se mel ucit pokore a ne nabubrelosti, ze je ten nejlepsi z nejlepsich.
 Příspěvky 110 z 59 [Dalších 49 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.