| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je moje dítě nadané?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 59 [Dalších 19 >>]
2.7.2009 12:57:56
lenazel,
ve vícejazyčném prostředí se dítě běžně naučí ovládat dva tři jazyky, protože má "čistou hlavu" a vejde se mu do ní podstatně víc informací, to snadné vstřebávání je dětem přirozené. A jak se pozná, že je někdo ve 4 a půl letech zralý na školu?
Jana
  • 
2.7.2009 12:46:38
Mám stejnou zkušenost z naší školky.V jedné třídě paní učitelky poukazují jen na nedostatky.Mám celkem bezproblémové,výtvarně nadané holky,ale v této třídě jsem od pí.uč.nikdy neslyšela na ně pochvalu.Letos začaly chodit do jiné třídy a ejhle,vyhrávají jednu výtvarnou soutěž v regionu za druhou.Paní učitelka je totiž výtvarnice a jejich talent podporuje.Holky tam úplně rozkvetly.
lenazel
2.7.2009 12:23:32
Treba tak, ze v sesti letech mluvi plynule nekolika cizimi jazyky? Nebo ze zacne chodit do prvni tridy ve 4,5 letech - ne proto, ze by ho rodice nutili, ale proste proto, ze je zrale? Pripadne ze preskoci jeden nebo vice rocniku?
Milada.
2.7.2009 11:05:19
Cairo,

~:-D

Jen si tu tak matně vzpomínám na naši debatu o tom, že mé (tehdy) sotva pětileté skoro četlo názvy ulic, pamatuješ, viď? ~;) A zá pár let je všechno jinak,,,:-)
2.7.2009 10:46:44
jestli papouškování něčeho, co dítě slyší v televizi, je zrovna znak mimořádného nadání. :o)
Mému synovi (resp. spíš mně) od čtyř let ve školce učitelky tvrdily, jak je mimořádně nadaný a jak bychom s ním měli jít k psychologovi, event. přeřadit ho do jiné, specializované školky. Podle mne je spíš problematický než extra nadaný a chtěly se ho zbavit. Docela je chápu, ono mít v kolektivu dítě, které před Vánoci odmítne malovat Vánoce, nakonec se rozbrečí a jako důvod uvede, že všichni myslí jen na dárečky a nikdo nemyslí na ochranu přírody (lidé budou hromadně zabíjet kapry a řezat stromečky) A MYSLÍ TO VÁŽNĚ není žádný med. Jenže, čeho je to známka? Nadání? K čemu? Mám to brát tak, že syn spěje ke kariéře aktivisty Greenpeace? :o)
Nemá "nadání" na čtení, psaní, počítání; jediné co v 6 a půl letech z těchto dovedností umí je sčítat a odčítat do dvaceti. Řeší ale, že lidská kostrč a slepé střevo je důkaz evoluce a svědčí o neexistenci Boha. Já fakt nevím, jak "kategorizovat" dítě, které umí logicky, analyticky myslet a od dvou let se zajímá téměř výhradně o biologii. Ale že bude mít ve škole problémy, tím jsem si naprosto jistá. :o)
SnowWhite
2.7.2009 10:30:36
No dneska by Tě taky asi už nevzali ani omylem, ale dostala bys odklad :-)
2.7.2009 9:20:29
Z takových článků mám pocit, že nadané dítě musí:
- znát a zajímat se o dinosaury
- zajímat se o vesmír
- často koukat na televizi nebo mít neomezený přístup i ke drahým knížkám typu "Encyklopedie vesmíru" apod..

Jako děti jsme se také zajímali o dinosaury a vesmír a to hlavně proto, že tam byly hezké obrázky, velké, barevné, zvířátka se dala obkreslit a vypadala neobvykle. Také jsme se naučili jejich jména, protože zněla vědecky a babička s dědou to ocenili. Ale pochybuji, že to je důkazem neobvyklého nadání. Nadání je přeci něco jiného - když se dítě něco naučí rychleji než je obvyklé, pochopí věci, které by ještě chápat nemělo, nebo se lehce a rychle naučí hrát na hudební názor, krásně kreslí,...
malenka
  • 
2.7.2009 8:47:32
Jedna věc je nevýhoda časného oddělování dětí nadaných od těch "ostatních", dopad je jasný. Jiná věc je, že kromě soukromých škol je v součsnosti prakticky nemožné kvůli penězům zmenšit počet žáků ve třídě tak, aby se tam kvalitně uskutečňovaly jak děti s nadáním, tak děti s nadáním ale třeba poruchou učení, děti s podprůměrnou inteligencí nebo děti s nějakým tělesným handicapem, děti s vážnými problémy v rodině atd...Všechny tyto děti mají právo být vzdělávány spolu a je to prima, když se to daří. Ale při počtu dvaceti už to nefunguje :o( Bylo by skvělé, kdyby se skutečně počet žáků na učitele snižoval s přibývajícími problémy, jinak to nejen k učiteli, ale především k dětem není fér.
Pruhovaná
2.7.2009 8:25:27
Já vím, že je nemáš ráda, ale ~t~
2.7.2009 8:24:56
jestliže si myslíte, že dotaz: "je slunce těžší než venuše" by "slušel" spíše středoškolskému učiteli.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 59 [Dalších 19 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.