| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Jak jste zvládli první třídu?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 41 [Dalších 11 >>]
Iva, 2 rošťáci
  • 
8.6.2009 18:45:34
Naprosto souhlasím. Možná bych ještě malinko omezila kroužky, ale to záleží na každém dítěti i typu kroužku, pokud se jedná například o kreslení či nějaký sportovní kroužek může to naopak být po škole relax, ale nějaké náročnější a zvláště nové kroužky bych zařadila spíš později. Náš starší syn začal chodit do hudebky až v druhé třídě a byla jsem ráda, že jsme to neuspěchali už v té první. Ale jak říkám záleži na dítěti jako jednotlivci.
První třída u nás byla v pohodě, měli jsme obrovské štěstí na paní učitelku, která byla opravdu výborná. Druhý syn jde do školy až za dva roky a doufám, že bude mít stejné štěstí jako ten první.
maja
  • 
8.6.2009 16:29:28
Hele, já se nehádám, takhle to prostě u nás je....mě to nijak nevadí takže nemám potřebu to s družinářkou řešit
MM, 2 kluci
  • 
8.6.2009 16:27:24
... a zdůvodnit. Zákaz kterému nerozumím, bych nebyla schopna ani ochotna dodržovat, ani bych to nechtěla po svých dětech. A proč by nemohly stejně tak dobře napřde udělat úkoly a relaxovat, hrát si potom? To by si přece měl kažý určova sám, jak si to časově rozvrhne...
A a ohl. "domácích" úkolů, které se mají dělat výlučně doma - v takto úzkém výkladu by to nebylo splněno ani tehdy, když si dítě vezme úkoly třeba na zahradu či o víkendu na chatu, to přece také není "doma"... Myslím že by nikomu nemělo být nic do toho, kde to dítě své úkoly dělalo.
maja
  • 
8.6.2009 16:27:12
my ze všeho co píšeš, pak jsme se tam šli kouknout a dlouho jsme se ještě rozmýšleli , jestli to nebude taková ta alternativní škola, tudíž něco co nechceme. Nakonec jsme do toho šli, alternativa to není ( i když to tak vypadalo, alespoň na zápise- 5 let zpátky) , a jsme spokojení.
maja
  • 
8.6.2009 16:25:10
Když to vezmu podle sebe....taky jsme vždycky vymlaskli úkol a mazali ven Nějaké učení připadalo v úvahu jen před písemkou ve vyších třídách. Ale je fakt, že si pamatuji, jak jsme se učili z paměti hmyz blanokřídlý atd. Celou takovou tabulku. To mi teda v paměti utkvělo, takže jsme se asi taky něco učit museli (kromě Dú)
Janule
  • 
8.6.2009 16:23:36
Myslím, že je důležité:
- zvážit, zda je dítě na školu zralé (ale zároveň zbytečně nevyšilovat)
- vybrat dobrou školu
- zkusit ještě před začátkem školního roku seznámit dítě s některými budoucími spolužáky (pokud - ideálně - tam už kamarády nemá)
- hovořit o škole pozitivně, "natěšit" dítě
- připravit se dopředu na to, že začíná režim, kdy ve škole musíte být včas (pro nás největší změna)
- střízlivě vybrat kroužky (max. 3 odpoledne, škola má většinou také velkou nabídku kroužků, může se to hodit místo družiny)
___________________________________
Po nástupu do školy to nepřehánět s dřením dítěte. Také si myslím, že maximum je 30 minut. V naší škole (mám prvňáčka), trvá úkol cca 10 minut, jinak se učíme jen výjimečně, když zjistím nějaký problém.
___________________________________


MM, 2 kluci
  • 
8.6.2009 16:23:28
... přesně tato kritéria máme také. Sleduji informace o školách které připadají v úvahu, ale nevím přesně co ještě v tom podniknout... Škola bude pro náš aktuální příští rok.
Jak jste informace o školách získávali Vy? Přes internet, osobní návštěvou, Den otevř. dveří, doporučení kamarádů/známých rodičů...?
Dík za tipy/zkušenosti! M.
maja
  • 
8.6.2009 16:21:53
Přesně nevím, asi proto , že by si v družině měli hrát a bavit se , relaxovat?? Domácí příprava je asi proto domácí, že se má dělat doma??
maja
  • 
8.6.2009 16:19:30
Naše dítě taky chodí do takové školy co popisuješ a je fakt, že si v práci mysleli, že si z nich dělám blázny, když jsme říkla, že je dítě nemocný a brečí , že nemůže do školy. Ale fakt tak to je.
8.6.2009 16:14:02
No, mě dost štvalo, když tak v 2-3. třídě paní učitelka říkala "Stačí, když tomu věnuje 10-15 minut každý den a bude mít jedničky " . Hmmm. jenže 15 minut x vlastivěda, přírodověda, matematika, čeština a angličtina. To je hodina až hodina a půl denně. Na to fakt nemá moje dítě ani já.
Mám za to, že ve škole se má naučit, co se má naučit a domácí úkol slouží k upevnění probrané látky. + nějaký doučko před písemkou třeba, ale učit se každý den považuju za bláznovství, kdy mají ty děti jen tak obyčejně "žít"? V družině? Když bohužel díky pracovnímu vytížení rodičů ty prvostupňové musí trávit v družině čas pár hodin denně? Aspoň u nás to tak bylo, dcera přijíždí obvykle ze školy v půl 4, v pondělí až v půl 6, protože má kroužky.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 41 [Dalších 11 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.