| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 186 [Dalších 156 >>]
Marico
  • 
2.6.2009 8:53:27
dotaz:jsi Bellana jako B"Ellana Torresová? Pak je jasné, že se ptáš, proč máš děti a neumíš siodpovědět. Prostě to řešíš citem. Jsem na tom stejně. Nechtěla jsem děti dost dlouho. V pětadvaceti letech jsem během půl roku přišla o oba rodiče a během dalšího půlroku o sestřenici a tetu. Polovina mojí rodiny zmizela a já najednou zjistila, že to prázdné místo musím znovu vyplnit. Byla jsem šťastná, když jsem zjistila, že jsem poprvé těhotná. Ale teprve podruhé jsem si to opravdu užila. A tuhle mi četla jedna paní z ruky, neznala mě, nic o mně neví, a vyčetla mi, že budu mít čtyři děti. Sama se tomu divila. Tak jsem jí řekla, že už v osmnácti mi jiná paní vykládapa karty a došla k témuž závěru, přestože jsem v té době tvrdila, že děti ani manžela nechci. Tak zvědavě čekám, jak to dopadne, ale něco mi říká, že bych měla začít listovat kalendářem, protože mám doma dvě holčičky a najít dvě další tak krásná jména, jako jsou Magdaléna a Alžběta (neboli Majda a Fufík) bude zatraceně těžké najít. :-))
Štěpulína
1.6.2009 20:56:48
Ahoj Angie,
ráda bych se s Tebou podělila o můj osud, protože mi připadá nachlup stejný s tím Tvým.
Do 29 let jsem "hledala" tatínka pro svoje děti (vždycky jsem chtěla alespoň 3), byla jsem dokonce i jednou vdaná (manžel se po dvou letech manželství rozhodl, že děti mít nechce).
Pak jsem našla chlapa, se kterým jsem cítila to, co Ty - to je ON. Jediná chybička na kráse byl jeho věk (je o 13 let starší). Věděl, že já po dětech toužím, byli jsme spolu více než rok, když on sám přišel s tím, že bychom mohli mít miminko. Byla jsem samozřejmě štěstím bez sebe. Máme úžasného dnes již 3-letého raubíře.
Jenže... Nějak jsme se nahrnuli do společného života rovnou s dítětem (do mého těhotenství jsme žili každý ve svém a ZA SVÉ !!!) a pak nastal problém - soužití nás dvou. Jak toleranční, tak rozdělení úkolů v domácnosti, představa o využití volného času, tak v neposlední řadě finanční. Konec mateřské dovolené už byl pro mne, bohužel to tak musím vyjádřit, vysvobozením.
Dneska žiji se synem sama opět ve svém starém bytě, který jsem naštěstí mezitím neprodala, a nevím, co dál. Rozvedení nejsme, ale už nějak nemám pocit, že je to ten chlap, o kterého se mohu opřít a spolehnout se na něho.
Jdi za svým snem i svým srdcem, ale přiber cestou i trochu rozumu a nespěchej. Třicítka ještě není žádný věk. I já ještě doufám, že Tedíkovi přibyde jednou sestřička (i když zřejmě s jiným tatínkem).
Hodně štěstí a lásky ~s~. Štěpánka + Tadeášek.
1.6.2009 17:30:29
Ahoj,máme děti 14,11, a 7m.Paráda já třetí moc chtěla manžel móóc váhal,ale nechal to na přírodě.Rodila jsem v 35 porod nejlehčí a nejrychlejší za všech tří,malá je úžasná a sourozenci nadšení(zatím je to nepustilo~t~).Za sebe můžu říct jdi do toho velká rodina je nádherná věc.:-)
Lenka, syn Daniel
  • 
1.6.2009 12:59:41
Dost mě teda zarazila formulace "potřeboval jsem syna".....jak potřeboval? proboha, chlapci nejsou víc než děvčata...tohle nechápu. Každopádně, každá novopoečená máma může s jistotou napsat, že první kontakty s dítětem (koupání, přebalování, oblékání...) jsou i pro ni učením....protože teorie z knih a časopisů je krásná, dá se naučit,ale praxe? Jejda...miminko neleží klidně na přebalovacím pultě,že jde lehoučce obléknout atd. atd. je toho spousta a každá máma se de facto taky učí. Chlap zvládne vše stejně jako žena (mimo kojení) a někdy jen trochu jiným způsobem. Hlavní je, že si umí poradit. Jde jen o to chtít a ne hned říkat, NEUMÍM TO......
Sekanice
  • 
1.6.2009 12:17:26
Tak to víš, že to zvažuju. Když už člověk nějakou dobu žije spokojen a nastaven na rodinku 2 rodiče a 2 děti, nic ti nechybí, tak pak najednou mě samotnou překvapily myšlenky na 3tí dítě. Já jsem navíc povaha, že už dopředu uvažuju jak to bude se současnou prací, zda to utáhnu při 3-tím dítěti, zda se dohodnu se zaměstnavatelem na nějaký částečný úvazek, případně práci z domu (což by šlo, ale prostě se to musí začít řešit atp.). Navíc nejsem rozený optimista, nýbrž pesimista, který se snaží svět vidět optimisticky, nicméně počítám s tím, že všechno nemusí být ideální, jak by si člověk rád maloval, takže nevím, jak to prostě zvládnu a proto uvažuju, jestli do toho ještě jít :-D. Pro mě bylo rozhodování před 10ti lety daleko jednodušší, než dneska. Tobě s přítelem ať to určitě vyjde.
Bude to určitě super.
koalka68
1.6.2009 10:52:45
Píšeš, že je Ti 36 a zvažuješ, jestli se ještě dát na dítě. Myslím, že je to o tom, jak to cítíš a chceš Ty a Tvůj partner.Já byla po rozvodu 6 let sama,teď mám 2roky přítele a oba dítě ještě chceme, ikdyž je nám 42 a 41.Teď řešíme bydlení a příští rok to dítko/kartářka nám předpovídá dvojčata/.Trochu nás to zaskočilo,ale jdeme do toho,protože v dětech vidíme, kromě jiného, smysl života.Já už mám 14 l.dceru a na sourozence se těší,tak věřím, že vše dobře dopadne. ~b~ ~z~ ~x~
Sekanice
  • 
1.6.2009 9:50:11
Je pravda, že pak člověk nemá pocit, že by ho děti někdy v něčem omezovaly. Alespoň já ne. Samozřejmě, že člověku dá někdy práci to všechno vymyslet a zorganitovat tak, aby byli všichni spokojení, ale nechtěla bych dopadnout jako třeba maminka mýho muže, která ustavičně mluví o tom, co a jak za mládí, kvůli svým klukům nestihla a jak se doma hádali "kvůli klukům" apod. To mi přijde takový divný. Třeba zrovna ona ani nedokáže pochopit, že jsem se svými dětmi ráda, ba naopak já se domů pokaždý tak strašně moc těším. Opravdu je to pro mě "přístav", kde se cítím dobře. Navíc třeba vím, že se jí to opravdu teď na stáří vrací, to že se do těch svých dětí vůbec nevložila za mlada citově. Muž i švagr jí pomáhají a starají se, když je potřeba, nicméně mám dojem, že ten vztah k ní je takový chladnější. Takový, jako ho asi měla ona k nim a to mi připadá naprosto strašný. Teď by třeba hrozně chtěla, abychom jí všichni tvořili okolo ní rodinný kruh apod., ale přitom na druhou stranu to v ní je pořád, že "ty děti" ale ode mě držte dál :-D, takže to pak jde uskutečnit dost složitě a leckdy se už do toho člověk ani nenutí.... Pro mě je to příklad toho, že opravdu, pokud někdo ty děti nechce, tak by je asi "nuceně" mít neměl, protože to nepřinese nic dobrého ani pro jednu stranu a zase naopak. Pokud k nim vztah máte, nebo si ho dokážete utvořit, tak je to hrozně fajn a přímo fantastický :-D. Já jsem ráda, že moje tchýně měla i mýho muže, kterýho sice spíše ale vychovala jeho babička, než ona, ale je mi líto,když vidím ten zvláštní vztah - nevztah - matka-syn. Takže myslím, že pokud to opravdu všechno klapne, že to funguje, tak je to super, ale když někdo zase má pocit, že nee, tak je to jeho věc. Nicméně já asi do toho třetího půjdu. Mám čím dál tím větší pocit, že to je vlastně dobrý nápad. Navíc ten pocit má i manžel, tak vlastně proč ne :-D.
1.6.2009 8:10:14
Sekanice, já též s manželem plánujeme a naopak si myslím, že je to moc dobře, než udělat neuvážený krok a pak se tlouct do hlavy!A brát dítě jako něco co tě pak omezuje ať už v karierním růstu, či cestování, zábavě....je strašně smutné s obvykle špatným koncem. Naopak ti schvaluji jak přemýšlíš, že hodnotíš všechna pro - ale i proti! I když někdy se stává, že člověk míní a pán bůh mění jak říkávala moje babička a to je též moc dobře, to by se asi hodně lidí nenarodilo~t~
Sekanice
  • 
31.5.2009 22:31:43
To mě taky už napadlo. Z okna koukám vždycky o víkendu na nějakou maminku, která má procházkovou dráhu okolo našeho okna a má asi 4-letá dvojčata a pak asi roční dvojčata :-D. S tím asi taky původně nepočítali. Tak to pro mě, by to byla asi dost "bomba" takové zjištění, ale člověku pak asi prostě nezbývá, než to zvládnout :-D. Tak ať ti dělají všechny děti jenom radost :-D
Sekanice
  • 
31.5.2009 22:26:11
To přísloví mi často říká a říkávala i moje máma :-D, jenomže já to vždycky všechno plánuju asi tak 1000 let dopředu :-D, nemůžu si pomoct. Je fakt, že když budu pořád jenom u přemejšlení, tak to mimino asi nevymyslím :-D. S tím, že jsi přemýšlela, kolik ´ti bude až jemu bude, to jsem si říkala taky, ale zase na druhou stranu si říkám, že vždycky tu bude mít 2 starší sourozence, tak alespoň někoho :-D. Je ale strašný, když člověk plánuje dítě a přitom už si počítá, kolik mu vlastně ještě zbývá, to je fakt děsný. Proto tolik váhám :-D. Zase na druhou stranu snad ještě tak úplně stará nejsem :-D. Když nikdo nepřijde moc blízko, tak by si "snad" mohl i myslet, že jsem "třeba i mladší :-D". Ne, je fakt, že bych ho moc chtěla, ale asi už to moc všechno kombinuju. Půjdu to probrat s manželem :-)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 186 [Dalších 156 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.