| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

 Příspěvky 110 z 186 [Dalších 176 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
24.2.2014 16:41:23
takové ženy asi jen nemají pořádného partnera, se kterým by se na to miminko mohly těšit. Mít toho správného tatínka na radosti i starosti rodičovství je k nezaplacení.
24.2.2014 10:18:38
Nesmysl. To si musí vyřešit každej sám za sebe. Je i dost lidí, který děti prostě nechtěj, a toho, že je neměli, nelitujou.
Iva S
  • 
23.2.2014 21:11:51
Název článku a autorčino zamyšlení mi přijdou jako naprostá hloupost nebo spíš hrůza z toho kam až se civilizace dostala. Děti jsou přeci smyslem života a každá máma, jak sama autorka přiznala, to intuitivně vycítí.
Pavla upřednostňuje kariéru a jednou za pár let až se ohlédne a popřemýšlí, zjistí, že je na slepé koleji. Že po ní nic na světě nezůstane, nemá nikoho,o koho by se starala, to je pravda, ale ani nikoho, kdo by se pak naopak postaral o ni. Ten pravý čas na dítě je jen jeden a když ho člověk zmešká, už ho pak nedožene. Mám známou, které je 46 a ted´, když se "otáčí" zpět a bilancuje, lituje.Posláním žen je mít děti, ne děla kariéru.
Líza
21.11.2009 9:35:05
Ještě dodatek - píšeš, že nevíš, jak už mu to máš vysvětlit. Možná vysvětlování není tak docela na místě. On sám si nemusí uvědomovat, že skřípe zubama kvůli ní nebo že je častěji nemocný kvůli ní. Pokud mu až příliš budeš vysvětlovat, že opravdu, ale opravdu ji nemáš raději než jeho, a že opravdu, ale opravdu se tím nemusí tolik trápit, může to nadělat víc škody než užitku. Prostě rozděluj pozornost mezi oba, rozděluj čas, projevy lásky, zachovej klid a dej mu čas.
Líza
21.11.2009 9:33:00
A co jsi čekala? Nenormální by bylo, kdyby vůbec žádné projevy žárlivosti neměl. Dosud byl jedináček, už jedináčkem není. Musíš mu taky nechat nějaký čas, aby se s novou situací srovnal, děláš všechno dobře, věnuješ se mu, netrpí ztrátou zájmu, ale prostě jeho pozice v rodině se změnila, už není jediný a výlučný, už jsou dva a než se s tím srovná, nějakou dobu to trvat bude.
A počítej s tím, že až se s tím srovná, bude to nějakou dobu dobrý, ale jen co malá začne lézt do jeho hraček a bořit mu stavby a zasahovat mu do jeho her, bude další vlna, a pak další, a další... prostě dva sourozenci nejsou jen parťáci na růžovém obláčku, ale i drsní konkurenti.
Zdenka, 4lety syn a 9týdení dcerka
  • 
20.11.2009 22:35:35
No příjmout, ani nevím jak začít. Na oko to vypadá že jí má strašně rád, ale příjde mi, že to hraje kvůli nám. Běžně jí dává pusinky, šišlá na ní a oslovuje jí moc hezky. Ale začal mi v noci skřípat zubama, což znamená, že potlačuje vztek a dokonce mi teď pořád marodi. Dcerka je zatím moc hodná, takže když spinka jsem neustále se synem, hrajem si, koukáme spolu na pohadky, prostě čert vem že je doma nepořádek, ten mi nikam neuteče. Ale vím, že ho to trápí a já už nevím jak mu to vysvětlit. Neustále ho chválím, říkám jak moc ho mám ráda, ale nikam to nevede. Dokonce jí za tu dobu už dvakrát škrábnul a jednou kousnul. Začínám z toho být už dost vyčerpaná, protože tato situace mě nuti myslet na to jak jsem mu bůhví jak strašně neublížila a zklamala. přitom vím, že to tak není,ale proč mám teda výčitky? Já už nevím co mám dělat
14.6.2009 23:30:06
Úplně přesně jako já, ještě před prá lety jsem myslela, že já děti ani nechci mít a najednou změna a ze dne na den už bych bez nich nechtěla být... prostě tady chceme po sobě nechat to nejlepší z nás... náš prďola je celá moje babička, takže to nejlepší se může projevit i za pár generací, ale bude to tady, až... :-)
12.6.2009 22:45:35
Hezky napsáno.
11.6.2009 20:51:18
Pokud má jejich máma problém s exemem, tak stačí aby se snědlo něco nevhodného, třeba ryba nebo mléko.... a exem je tu hned. Exemetikům se mýdlo opravdu nedoporučuje protože odmašťuje a vysušuje pleť a narušuje kyselý ochranný film kůže.

Na stranu druhou, pokud dítě problémy nemá?-proč ne?

Dceru koupu v ekologickým přípravku, je na celé tělo, ale dělám z toho trochu pěny v koupeli, na tělo přímo nedávám, jen někdy naředěný na vlásky, protože někdy to jinak nejde~t~
Amina
  • 
10.6.2009 11:35:35
U nás na hradě se taky mejeme:-)
 Příspěvky 110 z 186 [Dalších 176 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.