| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku NA ZDRAVÍ! Pitný režim u dětí

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 57 [Dalších 37 >>]
karma
20.5.2009 15:17:14
Moje dítě pije pouze z hrnku. Z dudlíku ani násosky nechtěla, zkusila jsem v cca 10měs roce normální hrnek, (do té doby byla jen kojena) ten bere. Akorát na matku je to nápor ze začátku, po každém napití jsem skoro převlékala. Ted miluje pít z malé PET lahve...ale nevím, co by tomu řekl Jarkovský...
20.5.2009 12:23:21
My pijeme všichni ostatní hodně, kolem 3litrů, Jen naše malá ne.
Helena
  • 
20.5.2009 12:21:45
Asi to bude hodně různé. Já sama v 50ti letech moc nepiju, vždycky nám jako dětem říkali, že se nemá pít moc najednou kvůli zatěžování ledvin.Spíše jen tak popíjím průběžně. Asi také záleží na tom, jak to máte v rodině nastavené. Můj tatínek, který se v pohodě a ve zdraví dožil 95 a nikdy nebyl nemocný, znal jenom tři nápoje. Hodně sladké bílé kafe na snídani, domácí rybízové víno a mléko. Nikdy jsem ho za celý život neviděla pít něco jiného, snad dříve ještě sem tam pivo. A to si do něho ještě dával cukr, protože mu připadalo hořké. Čaj jsme doma neznali. Já jsem odmala pila buď kakao, mléko nebo nezdravou sladkou limonádu. V poslední době mi chutná voda z vodovodu a víno.
20.5.2009 12:21:35
Také to známe. Malá dokud byla kojená, takjsme do ní nedostali víc než 1,5dcl a po zlém to bylo ještě horší, to se zasekla a vypila fakt třeba 50mlza celý den. Teď je to lepší (4roky), ale taky tak kolem 300ml pití+polévka, jogurty,kaše, zelenina také cca 300-400ml, víc ani náhodou. Hrníček,brčko aj novinky zabraly max na 2 dny. Snažím se, aby měla aspoň polévku, někdy zabere kakao.~:-D Takže vám holky rozumím a přeju ať jste co nejmíň nemocné, protože teď při rýmě to byl děs.~;((
  • 
20.5.2009 11:08:00
Já jsem taky proti strašení, ale když Dany odmítá půl dne pití, tak mu říkám ať si vybere buď se napije nebo budmeme muset jet do nemocnice, tam mu napichnou ručičku a tak mu dají vodu, že nějak do něho vodu dostat musíme, že pít se prostě musí... Zabere to vždy, aspoň trochu se napije, uklidní se a pak už pije normálně. (Když nepije je nervózní...) dělám to jen v největší nouzi, ale nic jinýho nepomahá, aby vypil aspoň ty 4 deci denně, je to paličák... Jinak znám holčičku, která vážně skončila dehydrovaná na kapačkách, a ne jednou, protože prostě nechela pít...
20.5.2009 9:33:59
Petulo já jsem taky dcerku půl roku jen plně kojila...
Tchyně o mě rozhlašovala,že malou trápím žízní~a~ přitom měla plenky pořád mokré což poukazuje na to,že měla ode mě tekutin dostatek..~d~
Petula
  • 
20.5.2009 0:51:34
Obe deti jsem do pul roku jsem plne kojila, nekdo mi furt radil, aby jim jeste davala caj. Nebylo potreba, protoze deti meli casto mokrou plinku! Do roku jeste moc pit nechtely a zacaly casteji pit az po roce. Jsou malokdy nemocne, muj syn (budou mu tri roky) jeste nezna antibiotika.
Valena
19.5.2009 22:01:37
Ráda bych se vrátila k dětem. Mám osmiměsíčního broučka. Přes den kojím třikrát ( v noci jak kdy ).Jí prakticky všechno, spíš hustější konzistence. Ale čaj nebo jinou tekutinu prostě nebere. Podotýkám, že u starších broučků jsem tento problém řešit nemusela. Láhev s dudlíkem nebo sosáčkem nezabrala,babo raď...
Miška a Filípek
  • 
19.5.2009 21:54:41
No já když vidím jak do sebe malé děti lejou tyhle sladký oranžový šťávy... to je hnus, podle mně spíš uškodí, než prospěje.

Můj synek naštěstí pije čistou vodu - ale balenou - převařená z kohoutku mu nechutná. Teď mu chutnají přírodní šťávičky od Hami, hodně mu to naředím, tak 1:20. Neobsahují přidaný cukt, jen přirozeně se vyskytující v ovoci. Čaj taky moc nechce, spíš přes zimu, že ho zahřál.

To je myslím taky nic moc, když se pijí jen sladké a kofeinové nápoje.
Kamarádka pila donedávna jen Cocacolu a kafe. Pak najednou dost, začala pít neperlivou čistou vodu a říká, že se cítí o několik let mladší. Tělu to asi prospěje - a hlavně - je to přirozené. Dřív taky žádný džusy nebyly.
MM, 2 kluci
  • 
19.5.2009 21:04:02
... podle některýcj údajů a tabulek by naši kluci už také byli dehydrovaní, pijou oba dost málo - přitom jsou ale zdraví, nemocní nebyli skoro vůbec (je jim 5 a 3 roky).

Takže já to beru také trochu s rezervou. Na druhou stranu si myslím, že by se na to aspoň trochu dbát mělo a že dlouhodobě určitě není dobře, když je příjem tekutin moc nízký. ´

Ale nejen na kvantitu, ale hlavně kvalitu by se mělo podle mého dbát, tj. především nepít(nedávat dětem) nějaké ty sladké, obarvené a konzervované šťávy typu Jupík apod.!

Naše děti přes den převážně pijou vodu (z kohoutku, ta je kvalitní a dobře kontrolovaná, všechny údaje o ní se dozvím průběžně na internetu), čaje nikdy moc nemusely, jen zřídka si nějaký dají; občas do té vody dostanou trochu(!) džusu a ráno k snídani pijou mléko. Není žádný problém, jen někdy jim pití musíme připomínat. Ale celkem je to v pohodě :-)!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 57 [Dalších 37 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.