| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku NA ZDRAVÍ! Pitný režim u dětí

 Celkem 48 názorů.
 Belatrix+A(10/09)+J(09/11) 


Nic moc 

(19.5.2009 9:34:29)
Zajímavý je, že ve spoustě článků vůbec neřeší závislost na váze. Podle tohoto článku mám já s 50 kg vypít to samé, co 100 kg chlap. Trošku uhozené, ne? Někteří odborníci uvádí, že doporučená dávka tekutin je 40 ml na kilo váhu. To mi příjde daleko reálnější.
Stejně tak doporučení šestileté dítě tolik tekutin, desetileté dítě tolik, autora vůbec nezajímá, že rozdíly ve váze můžou být hodně velké. Sice ve článku jednou větou zmíní závislost na váze, ale pak už na to nebere ohled.
Vypovídací schopnost článku je podle mě nula.
 Insula 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 9:43:46)
A já nedávno četla, že se to s tím pitným režimem přehání a že není žádný vědecký důvod pro vypití tolik tekutiny za den (myšleno to doporučené 1,5-3 l). ~t~~t~~t~ A tak si vyberte. ~d~
 Mája+kluci 07, 11 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 10:24:37)
Přesně tak~R^ Já mám doma brožurku "Pitný režim" z nemocnice, která jasně říká, že tyhle paušální rady jsou na nic. Záleží samozřejmě na váze, ale taky na stravě, obsahu vody a soli v ní, samozřejmě i na počasí a typu organismu (někteří lidé se holt potí víc a někteří míň) :-)
Pro mě by tři litry tekutin denně znamenaly den prosezený na WC ~d~~t~
Spolehlivým indikátorem by měla být barva moči - má být světlá (né úplně vodová, to ledviny nestíhají), tmavá moč často znamená málo tekutin. Takže tolik z moudré knihy ~k~
 helena + veverčátka 


řídím se svou žízní 

(19.5.2009 10:41:44)
Souhlas, člověk nemusí vypít dva litry tekutin, aby dostal do těla dva litry tekutin a i tak je třeba řídit se vlastní potřebou a zdravotním stavem. Jenom si zkuste, kolik vody dáte např. do omáčky, polévky, zkuste si někdy vymačkat ovoce. Zelenina také obsahuje velmi mnoho "vody". Takže pokud člověk vypije litr tekutin, dostane do sebe určitě tak další půl litr až litr stravou, takže to není tak zlé.
Vážím cca 50 kg a vypiju max litr, litr a půl, ale to je opravdu max, co jsem schopná při normálním dni do sebe dostat. Nemám pocit, že by to bylo málo. Naopak, moje tělo si více nežádá a já to beru tak, že žízeň je indikátor potřeby tekutin. Někdy tedy žízní netrpí delší dobu, ale pak mám zase období, kdy piju více. Někdy se samozřejmě zapomenu jako každý, na cestě, při shonu, ale obecně si myslím, že tělo si prostě řekne a cpát do dítěte dva litry tekutin je dle mého názoru "blbost"!
No kdo se krmí jen ve fastfoodu, tak ten asi problém mít bude, ale jinak je tekutin všude dost při racionální stravě + sem tam se napít a je pohoda~z~.
 Insula 


Re: řídím se svou žízní 

(19.5.2009 14:46:41)
Jen jsem chtěla podotknout, že žízeň není indikátorem nedostatku tekutin, bohužel. Často přichází totiž pozdě. Já jsem třeba jako mladá holka neměla žízeň skoro nikdy.
 helena + veverčátka 


Re: řídím se svou žízní 

(21.5.2009 8:47:56)
Pravda, že když delší dobu nedoplňuji tekutiny, pak mám také "menší žízeň". Asi je to dáno tím, že tělo se naučí hospodařit i s menším množstvím tekutin. Je to jako s jídlem. Anorektičky také časem nepociťují hlad. Znám z vlastní zkušenosti. Jakmile delší dobu nejím/nepiju (shon, cestování, nemoc), mám s tím pak problém, dostat se do normálního režimu.

Ale obecně si myslím (vyjadřuji svůj názor!!!), že platí, že když člověk pije a jí normálně, tak má i "normální" hlad a žízeň.~;)
 Zuzik,Kubajs 05/05, Gugí 12/07 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 10:55:27)
No já mám u druhé synka opačný problém, pije až moc je mu 18 měs.(11kg) a vypije 2 někdy až 2,5l vody nebo UM mlíka(myslím tím dohromady). O pití si říká sám, přinese si Avent hrnek a dožaduje se jeho naplnění. Už jsme ho několikrát schovala, ale vždy ho hledá, když nenajde tak si to vyřeší po svém a chodí za mnou s PET lahví vody, nebo vezme skeničku staršího synka a prostě se napije z ní (teda spíš poleje). Už jsme to řešila s dr. není to nárazová situace, takhle pije cca od 10měsíců jen se to postupně navyšuje. Dělal mu testy na cukrovku ty dopadly dobře. I testy moče jsou OK, moč není čirá je světlá. (teda ta co občas skončí v nočníku, v plínce to moc poznat není~d~) Nevím, co stím, ale mám starch, že to může vést časem k diabetu I typu, který máme v rodině.
 Teraza Horáková 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 10:57:32)
asi bych se nebála. Náš synek byl taky takový "násoska", přesně, jak to píšeš. Kontrol diabetu máme za sebou několik, vše negativní. Prostě pije, většinou neslazené, nevidím v tom problém.
 kája+dva 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 11:52:04)
Můj syn je to samé, denně vypije kolem 2litrů vody a to mu je 16měsíců a má 11kilo, přijde mi to normální, sama vypiju tak 3-4 litry vody, a když jsem byla těhotná tak jsem pila 9litrů vody denně a cukrovku taky nemám.
 Miška a Filípek 
  • 

Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:41:11)
Teda tak ty jsi ještě větší expert než já :-) 9 litrů !!! To jsi jen seděla na záchodě a pila, co? Já v těhu ani moc ne, těch svých normálních 3-3,5 litru, ale když jsem plně kojila - to jsem při každém kojení po dvou hodinách vypila lahev vody - 1,5 litru. To byla neskutečná žízeň.
 Lemora 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 11:57:10)
Zuzik - mám to doma podobné - syn 2,5roku (16kg) je schopný vypít i 3l denně, taky už byl negativně testovaný na cukrovku... snažím se si z toho hlavu nedělat, sama piju hodně, ale červík pochybností pořád hlodá...
 Miška a Filípek 
  • 

Re: Nic moc 

(19.5.2009 11:43:32)
Každý jistě potřebuje jiné množství tekutiny, podle mně si tělo řekne. Já jsem zase opačný případ - vážím asi 53 kg a denně vypiju tak 3-3,5 litru. Jinak trpím žízní!!! Stačí mi se například hodinku nenapít a už mně začně bolet hlava, cítím se nepříjemně, po delší době bez vody - třeba 3 hodiny mi naskočí na rtu opar - příznak dehydratace, jak mi řekla moje doktorka.

A když jsou vedra, dokážu vypít i 5 litrů. Podle tabulek hrozně zatěžuju ledviny, no ale co mám dělat, když mám pořád žízeň? Cukrovku nemám :-)
 Lassie66 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:28:59)
Miško, tak to bych se asi utopila :-). Já pocit žízně téměř neznám, byly doby, kdy jsem vypila kafe ráno, kafe v poledne a skleničku šťávy a žízeň jsem neměla. Zpětně se hrozím, teď se snažím hlídat. Nejvíce jsem měla žízeň v druhém těhotenství, to jsem se prolévala nealko pivem v průběhu celého léta a chutnalo mi.Zvláštní je, že i při minimálním pitném režimu již téměř 3 roky v kuse kojím(s tříměsíční pauzou)a děti rostou jak z vody. Ale nyní piji o dost více, než dřív - musím se ale nutit, žízeň nemám.
 Miška a Filípek 
  • 

Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:47:34)
Já měla právě při kojení pořád strašnou žízeň! To jsem chlastala úplně hrozně :-) Ale asi je taky o zvyku, já sřív taky tolik nepila. když jsem ještě chodila do školy, vypila jsem ráno půl litru čaje, pak celé dopo nic a pak až hrneček u oběda. To bych dneska umřela žízní!

Říká se, že je to dobrý na pleť hodně pít, no mně to moc nepomáhá.
 Lassie66 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:48:45)
O pleti mi nemluv - jsem taková mírně vysušená ~t~.
 Miška a Filípek 
  • 

Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:52:17)
Hmmm, tak možná by ti pomohlo víc pít... Já mám zase pleť spíš mastnou a problematickou, prej kdo hodně pije má čistou pleť, to bych teda neřekla. Kolikrát jsem jak puberťačka :-D
 bobo 
  • 

Re: Nic moc 

(19.5.2009 13:27:39)
Můj syn (18let) vypije denně 7litrů tekutin. Vím to, protože měl trošku zhoršený rozbor moči a tak nás poslali na nefrologii. Musel si zapisovat co přes den vypije a kolik. Paní doktorka se zhrozila a domlouvala mu, že to s pitím přehání a že moc zatěžuje ledviny. No zdá se, že pije pořád stejně, on totiž hodně sportuje, a problém žádný není. Od té doby jsme měli všechny hodnoty v pořádku. Myslím, že tělo si řekne, já tolik vypít tak se asi vnitřně utopím.
 paukyna 


Re: Nic moc 

(25.5.2009 22:07:11)
Stydím se když tady čtu jak některé z vás dodržují pitný režim.Já jsem v tomto ohledu hrozná,vypiju tak 1-1,5l a to je maximum.Teď se ale více hlídám,protože jsem pravděpodobně těhotná a při prvním prckovi jsem se kvůli nepití skácela ve městě.Bylo mi ten den divně a neměla jsem chuť ani na pití a takhle to dopadlo.A~b~le jestli ten test bude ráno pozitivní polepším se.
 Irena-m 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 12:36:35)
tohle je nejspolehlivější údaj. ~R^
 2 sluníčka 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 10:53:58)
Insulo, i já se přidávám!! Před časem jsem četla to samé - není žádný vědecký důkaz, že pití tolik litrů vody denně má nějaký blahodárný účinek pro tělo ~v~.
 Teraza Horáková 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 10:59:02)
sluníčko. Rozhodně má :-)) na moje. Pravda, mám po celulitidě, vyhladila se mi pleť i na obličeji a jak pořád lítám na WC do patra, líp se mi hubne :-)))

ne, máš pravdu, četla jsem totéž. Podstatné je "rozumně" zavodnit organismus, nedopustit, aby vůbec vznikl pocit žízně. Tekutiny jsou i ve stravě.
 Rezinka007 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 11:47:45)
Pitný režim by se dodržovat měl. U dítěte ať to pohlídají rodiče, ale je špatně, když školáka z nedostatku tekutin rozbolí hlava, což je dost časté.. Když má dítě nedostatek tekutin, mnohdy se hůře soustředí, je spavé či neklidné. Já nevypít během dopoledne tak tři čtvrtě litru, tak mě odpoledne bolí hlava. ~;(( Samozřejmě je to individuální, ale takové 1,5 - 2 litry pro dospělého člověka mi nepřipadá moc.
 ujinka 


Re: Nic moc 

(23.5.2009 14:26:16)
Rezinko, máte pravu..dřív se to tak neřešilo a já si pama tuji,že jsem jedinou tekutinu do oběda vypila půl litru mléka a mívala jsem migrény.~l~
 Helena 
  • 

Re: Nic moc 

(20.5.2009 12:21:45)
Asi to bude hodně různé. Já sama v 50ti letech moc nepiju, vždycky nám jako dětem říkali, že se nemá pít moc najednou kvůli zatěžování ledvin.Spíše jen tak popíjím průběžně. Asi také záleží na tom, jak to máte v rodině nastavené. Můj tatínek, který se v pohodě a ve zdraví dožil 95 a nikdy nebyl nemocný, znal jenom tři nápoje. Hodně sladké bílé kafe na snídani, domácí rybízové víno a mléko. Nikdy jsem ho za celý život neviděla pít něco jiného, snad dříve ještě sem tam pivo. A to si do něho ještě dával cukr, protože mu připadalo hořké. Čaj jsme doma neznali. Já jsem odmala pila buď kakao, mléko nebo nezdravou sladkou limonádu. V poslední době mi chutná voda z vodovodu a víno.
 Nítěnka 


Re: Nic moc 

(20.5.2009 12:23:21)
My pijeme všichni ostatní hodně, kolem 3litrů, Jen naše malá ne.
 fisperanda 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 13:28:15)
Myslíte, že by někdo doporučoval pít tři litry vody denně kdyby se nepotřebovala prodat balená voda? ~:-D
 Teraza Horáková 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 15:17:23)
to nevím:-))) u nás balená moc nefrčí, já prostě z kohoutku, krom do vína, tam si dávám Mattonku :-)))
 Teraza Horáková 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 15:17:30)
to nevím:-))) u nás balená moc nefrčí, já prostě z kohoutku, krom do vína, tam si dávám Mattonku :-)))
 Bobulta 


Re: Nic moc 

(19.5.2009 15:28:46)
Ahoj, moje dcera měla ve 20 měsících zánět močového měchýře a dr. na Nefrologii mi řekla, že dítě by mělo zhruba vypít denně 200 ml. na 1 kg váhy, takže moje dcera v té době měla vypít zhruba necelého 1,5 litru. Je jedna z těch, co pít nepotřebují, vypila dvě dcl denně a stačilo, ale musela jsem to do ní holt natlačit. Fungovalo mi dobře, když jsem ji zabavila a mezi tím jsem do ní dávkovačem na panadol dostala co zhruba dvě hodiny 3 dcl. pití. Teď vypije litr mléka denně a k tomu trochu čaje, ale to je vše. Naštěstí močák už je OK. Teda zatím.
 Mili+2 


Pije jako duha 

(19.5.2009 14:40:05)
To ja zase silela strachem ze holka je diabetik, pije fakt moc, jen cistou vodu, dzusy a stavy vubec nechce, kdyz uz tak caj, ale ten cmrnda lzickou jak to videla u babicky. Jo, a rano hrnek kakaa. Pije vodu i pred spanim, klidne celou sklenici, nastesti se nepocurava. I v noci se vzbudi a chce napit.
Vsechny rozbory krve i moci jsou vzdycky v pohode.
Tak si asi muzu gratulovat , pitnej rezim jednicka s hvezdickou.
 DENISA 
  • 

Re: Pije jako duha 

(19.5.2009 16:12:15)
No gratulovat asi ne, jestli pije podstatne vic, nez je uvedeno v clanku, tak je to spatne. Ja dostala od sve Dr. pekne vynadano, ze se zatezuji ledviny.
 Insula 


spinning 

(19.5.2009 14:53:20)
Sice jsem tam nikdy nebyla, ale co říkáte na tohle (viz níže)???? Tolik vypít, tak nesedím "na kole", ale na záchodě. I když chápu, že se pít u sportu musí. :-)


Nic neovlivní váš výkon nebo zdraví více než dostatečný přísun tekutin. Jediná lekce SPINNINGu vás může nebezpečně dehydratovat a ohrozit vaše zdraví. Naši instruktoři jsou vedeni k tomu, aby vám v zájmu Vaší bezpečnosti neumožnili absolvování lekce, pokud nebudete mít k dispozici pití.
Hydratace je stěžejní faktor schopnosti potit se a udržet stálou tělesnou teplotu, pumpovat krev do pracujících svalů, využít uložené tuky a odstraňovat z těla toxiny nakumulované během cvičení.
V souvislosti se SPINNING? lekcí potřebujete vypít cca 1,2 litru tekutin. Ideální je vypít cca 2,5 dl před začátkem a stejné množství po lekci. V průběhu jízdy se snažte vypít cca 7 - 9 dl tekutin. Toto ale zahrnuje pouze vodu (ideálním nápojem je čistá neperlivá voda) nebo ředěné iontové nápoje (ovšem ve větším ředění než doporučuje výrobce na obalu). Káva a alkohol (byť jsou tekuté) působí diureticky a mohou zapříčinit dehydrataci. Pro svůj nadměrný obsah cukrů nejsou příliš vhodné ani ovocné džusy a limonády.
Pijte průběžně. Pamatujte si, že žízeň není indikátor stupně dehydratace. Než se žízeň ozve, můžete už být dehydratováni.

 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: spinning 

(19.5.2009 15:06:12)
Tak tam zajdi a pit ti pujde samo
fakt je pri spiningu neskutecna zizen, pac se potis jak mys
 Insula 


Re: spinning 

(19.5.2009 15:49:53)
To věřím. ~t~ Ale 5 litrů bych stejně nevypila. :-)
 MM, 2 kluci 
  • 

To je pravda - já během té hodiny... 

(19.5.2009 20:55:56)
... spinningu vždycky vyžahnu celou svoji cyklo-láhev (1 l) vody a klidně bych si dala i víc...A na kole v terénu v podstatě to samé, v závislosti na tempu a intenzitě jízdy a počasí (zda je horko).
 karma 


pitna režim... 

(19.5.2009 16:01:48)
Dnes se kolem pitného režimu dělá moc řečí. Mám podezření, že tj hlavně reklamní tah výrobců vod: já piju od malička několik l/den, neb mám žízen. Moje babička vypila za den 2 hrnky černého čaje, jednu kávu a talíř polévky...ve zdraví se dožila 92let. Její sestra to samé, zemřela v 97. Babička mého manžela podobně. (Dnes je jí 86). Moje dcera pije minimálně. Ve 20ti měsících by dle uvedeného článku byla dávno dehydratovaná. Opravdu se mi zdá, že dnes se kolem toho moc mluví.
 MM, 2 kluci 
  • 

No je fakt, že... 

(19.5.2009 21:04:02)
... podle některýcj údajů a tabulek by naši kluci už také byli dehydrovaní, pijou oba dost málo - přitom jsou ale zdraví, nemocní nebyli skoro vůbec (je jim 5 a 3 roky).

Takže já to beru také trochu s rezervou. Na druhou stranu si myslím, že by se na to aspoň trochu dbát mělo a že dlouhodobě určitě není dobře, když je příjem tekutin moc nízký. ´

Ale nejen na kvantitu, ale hlavně kvalitu by se mělo podle mého dbát, tj. především nepít(nedávat dětem) nějaké ty sladké, obarvené a konzervované šťávy typu Jupík apod.!

Naše děti přes den převážně pijou vodu (z kohoutku, ta je kvalitní a dobře kontrolovaná, všechny údaje o ní se dozvím průběžně na internetu), čaje nikdy moc nemusely, jen zřídka si nějaký dají; občas do té vody dostanou trochu(!) džusu a ráno k snídani pijou mléko. Není žádný problém, jen někdy jim pití musíme připomínat. Ale celkem je to v pohodě :-)!
 Miška a Filípek 
  • 

Re: No je fakt, že... 

(19.5.2009 21:54:41)
No já když vidím jak do sebe malé děti lejou tyhle sladký oranžový šťávy... to je hnus, podle mně spíš uškodí, než prospěje.

Můj synek naštěstí pije čistou vodu - ale balenou - převařená z kohoutku mu nechutná. Teď mu chutnají přírodní šťávičky od Hami, hodně mu to naředím, tak 1:20. Neobsahují přidaný cukt, jen přirozeně se vyskytující v ovoci. Čaj taky moc nechce, spíš přes zimu, že ho zahřál.

To je myslím taky nic moc, když se pijí jen sladké a kofeinové nápoje.
Kamarádka pila donedávna jen Cocacolu a kafe. Pak najednou dost, začala pít neperlivou čistou vodu a říká, že se cítí o několik let mladší. Tělu to asi prospěje - a hlavně - je to přirozené. Dřív taky žádný džusy nebyly.
 MM, 2 kluci 
  • 

? Voda z kohoutku se nemusí převařovat... 

(24.5.2009 22:23:39)
... - tedy pokud nemáte třeba studnu, u které je kvalita vody nejistá. Jinak voda z vodovo, dní sítě je nezávadná. (Všechny její paramtery je možné si průběžně zjišťovat třeba na internetu.)
 Valena 


Re: No je fakt, že... 

(19.5.2009 22:01:37)
Ráda bych se vrátila k dětem. Mám osmiměsíčního broučka. Přes den kojím třikrát ( v noci jak kdy ).Jí prakticky všechno, spíš hustější konzistence. Ale čaj nebo jinou tekutinu prostě nebere. Podotýkám, že u starších broučků jsem tento problém řešit nemusela. Láhev s dudlíkem nebo sosáčkem nezabrala,babo raď...
 Petula 
  • 

Re: No je fakt, že... 

(20.5.2009 0:51:34)
Obe deti jsem do pul roku jsem plne kojila, nekdo mi furt radil, aby jim jeste davala caj. Nebylo potreba, protoze deti meli casto mokrou plinku! Do roku jeste moc pit nechtely a zacaly casteji pit az po roce. Jsou malokdy nemocne, muj syn (budou mu tri roky) jeste nezna antibiotika.
 Jarka+4 dcery 


Re: No je fakt, že... 

(20.5.2009 9:33:59)
Petulo já jsem taky dcerku půl roku jen plně kojila...
Tchyně o mě rozhlašovala,že malou trápím žízní~a~ přitom měla plenky pořád mokré což poukazuje na to,že měla ode mě tekutin dostatek..~d~
 Miška a Filípek 
  • 

Re: No je fakt, že... 

(20.5.2009 21:23:27)
Ty tchyně, co?! Ach jo, znám dobře.
 karma 


Re: No je fakt, že... 

(20.5.2009 15:17:14)
Moje dítě pije pouze z hrnku. Z dudlíku ani násosky nechtěla, zkusila jsem v cca 10měs roce normální hrnek, (do té doby byla jen kojena) ten bere. Akorát na matku je to nápor ze začátku, po každém napití jsem skoro převlékala. Ted miluje pít z malé PET lahve...ale nevím, co by tomu řekl Jarkovský...
 Valena 


Re: No je fakt, že... 

(20.5.2009 19:21:09)
Tak jste mě trochu uklidnily. Jsem v okolí unikát .-)). Zkoušela jsem i přislazovat. Bez úspěchu. V těchto letních teplotách budu muset s odvykáním kojení nejspíš počkat.Ještě jednou dík za podporu.
 Petula 
  • 

Re: No je fakt, že... 

(21.5.2009 0:26:45)
Ma dcerka se narodila v unoru a pit zacala az v zari. Predtim v lete byla uplne v pohode. V horku ji me predni mleko uplne stacilo.
 ujinka 


Re: No je fakt, že... 

(23.5.2009 14:35:27)
Petule, prosím tak myslíte že malá ještě nepotřebuje čajík? Začínám s příkrmem malá má 6 měsíců.~p~ Díky.
 Zuzuk 


obezita - nedostatek vody 

(21.5.2009 11:16:19)
Mladší dcerka pívala jako duha dokud měla kojeneckou láhev 0-2 roky 2l denně 2-4,5 roku 3-4ldeně (doma do 4,5let) jinak na veřejnosti odložila sama už ve 2,5 letech ale v těch čtyřech pomalu přestávala pít ted mám problém do ní dostat 1l a jak to na sebe váže tuky jsem si nikdy neuvědomovala takže z 11kg broučka ve 4,5letech se mi zakulatila na 33kg holčinu v 7 letech ach jo. Sama na sobě jsem to pocítila v době kdy jsem měla nemocný žaludek a nepila jak mi váha letěla nahoru takže pořekladlo hlad je zkrytá žízen je pravdivé a pít by se mělo co nejvíce ... Doma pijem převážně neperlivou vodu, sirup a čaj výjmečně koupím minerálky perlivé a úplně výjmečně kokakolu

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.