| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mlčící bestie

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 130 [Dalších 100 >>]
19.4.2009 8:07:12
Souhlasím, je to trochu trapné.
Renata + 2 piskoti
  • 
19.4.2009 5:05:53
Dobri, mimo tema ty zijes v Aus?? Pokud jo, kde? Diky
Johanka
  • 
19.4.2009 2:45:00
Tak vyse zminene funguje i ve Spanelsku..Na pohotovosti vyhodnocuji sestry zavaznost zraneni, a nekdy je to fakt DOST ZALOSTNE..
Manzel si rozrizl 2 prsty na noze v podstate skoro az na kost a mile sestry to vyhodnotily jakoze muze pockat klidne hodinu, protoze uz byl "lehce" osetren na jine pohotovosti (na malem meste, kde se zhrozili a urychlene nas poslali s dopor.lejstrem do nemocnicni pohotovosti, byla sobota). Ve finale jsme tam cekali 3 hodiny, protoze mile sestry dokonce zapomneli, ze tam vubec manzel ceka.. doktor byl zhrozen a osobne sel sestry na recepci (na prijem) servat.
A to se stava bezne..takze je dost dulezity kdo se na takovou recepci dosadi..
Renata + 2 piskoti
  • 
19.4.2009 1:50:27
Sovice, excelentne!! Je to velice trefne.
Dobra1
18.4.2009 23:43:44
Ahoj Lusiko,
byt ta odolnejsi opora je jednou z nejvetsich hovadin, ktere prinesla socialisticka "emancipace", ktera bohuzel vychovala nase rodice i nase muze. Muj muz si takhle nekdy stezoval, kdyz jsem byla podruhe tehotna a hodne unavena (dceri byl teprve rok), protoze mu jeho mama rikala, ze se divi, ze mi vadi, kdyz je pryc od nevidim do nevidim, prece mam byt rada, ze hodne vydela a ne po nem chtit jeste umyt nadobi (to mimichodem delal uz od svatby neb jsme se na tom dohodli) nebo dokonce pomahat o vikendu s ditetem, on si prece musi odpocinout ( a to ji ani nevadilo, ze ona se kvuli podobnym problemum nakonec se svym muzem rozvedla).
U nas to nastesti vyresilo to, ze muz zmenil zamestani a pracuje ted obcas z domu, takze vidi, ze to nemam nijak lehke a doslo mu, ze se neflakam a potrebuju taky obcas odpocinek. Jinde to vyresilo, kdyz zena musela do nemocnice a muz se musel postarat o rodinu a uvidel, co to obnasi.
Zkus to nejak zaridit, aby se muz musel o deti a o domacnost chvili starat sam. Jestli to aspon trochu jde, domluv se snim, ze dovolenou stravite castecne tak, ze ty si odjedes odpocinout (na tyden) a on bude mit vse na starost (sam, bez sve maminky a bez tve pomoci ve forme predvarenych jidel, dostat. zasob vypraneho pradla apod.) , pak se vystridate.Treba mu aspon trochu dojde, ze to nemas taky vubec lehky.
Dobra1
18.4.2009 23:17:34
Psani na stroji by meli zavest vsude- proc by treba soudci a advokati meli mit ten luxus, ze maji pisarku, ze?
Jinak, s tim formularem si to predstavujes jak? Ze jich budes mit par doma predvyplnenych a budes je nosit s sebou k doktorovi? Nebo je vyplnis v cekarne a pak je spolu s doktorem projdes a pockas, nez si udaje prenese do dokumentace, kterou musi mit sice papirovou, ale pokud ma pocitac, tak je musi dat i tam. Mohl by to sice delat az odejdes, ale ostatni pacienti budou cekat stejne, protoze napr. pri prijmu v nemocnici se tahle dokumentace posila s pacientem na odd. a nepocka az za nekolik hodin.
Resenim by byla elektronicka dokumentace- bud nekde na netu, kde ale hrozi, ze ti ty udaje nekdo ukradne (farmaceuticke i jine firmy by za udaje o tvem zdravia o zdravi tve rodiny urcite zaplatili), nehlede k tomu, ze hodne nemocnic neumoznuje pristup na net na pocitacich pro beznou praci, nebo je budes nosit s sebou na flesce a das je doktorovi k dispozici- to je schudne, jen si nejak neumim predstavit , jak tohle dela 80-leta babicka, ktera ma problem si pamatovat, kde ma listecek s napsanyma lekama, natoz nejakou malou "klicenku".
* Liv
18.4.2009 21:50:06
Hanko,

doktor se jaksi neživí psaním na stroji, ale léčením lidí. Všude na západ od Aše doktor buď rovnou diktuje písařce, nebo má diktafon a pak to přepisuje písařka - čas dktora je totiž pro nemocnici příliš drahý na to, aby se s ním plýtvalo na administrativu,, když písařce stačí zaplatit půlku. To není sci-fi, tak to fakt funguje, ale u nás vyjde holt levněji ten mladej doktor, no.
18.4.2009 21:38:33
...mluvíš mi z duše!!!
občas si taky říkám, že bych to v životě chtěla mít tak jednoduchý, jako chlapi!!!! prostě mít všechny ty jejich výhody a ohledy, a bůh ví co všechno a zůstat ženou...!
Lusika
  • 
18.4.2009 21:06:56
Zrovna tohle teď řeším... okolí jaksi očekává, že já budu ta silnější a od manžela často slyším, jak je unavený, jak jsou dvě děti náročné, jak měl těžký den v práci, jak si už dlouho nikam nevyšel, jak nemůže myslet na všechno... Máma říká trpělivost, kamarádka mlčet a děti odrostou a budeš mít zase svůj čas, jiná všude je to stejné, jiná vždyť slušně vydělává... Nojono, jen je to občas fakt vyčerpávájící. Ale asi bude pravda jedno, oni se nezmění a snahy o změnu se akorát obrátí proti mě. Já nechci být pořád ta odolnější opora... Lusika
Hanka 75
18.4.2009 20:25:41
Lékaři (muži ani ženy) rozhodně písaři nejsou, když vidím to rychloklofání dvěma či více prsty, ale nikoli psaní všema deseti otevírá se mi kudla v kapse. To není jen ztráta jejich času, ale i ztráta mého času. Kdyby se naučili psát pořádně na stroji, tak mají více času na pořádnou práci, pacienty a medicínu. Psaní na stroji by na medicíne snad měli zavést povinně !
Zvláštní, že člověk, který ví, že bude psaní na stroji využívat po celou svůj pracovní život, se nenaučí psát pořádně a rychle.
Druhá stránka věci je, že stále neexistuje nějaké chytřejší systém, a já musím vždy znovu a znovu lékařům říkat svou anamnézu. Je to opět ztráta času pro obě strany. A já to přežívám dobře, ale vím, že lidé vážně nemocní nebo postižení, chodící neustále po lékařích, pro ty toto zpovídání je kromě časové zátže, také často i unavující, obtěžující a nepříjemné. Komu by se chtělo po x-té vyprávět, co a jak je v rodině. Mě ne, plně je chápu. Také jsem z toho unavená. A mohla bych to mít sepsané, jenže samozřejmě často lékař má SVŮJ systém, a některý by to možná vzal, ale také znám lékaře, kteří praktikují: já se ptám, vy odpovídejte a jinak buďte zticha.. byť je to stále dokolečka: dětské nemoci, prodělané operace.... kouříte atd. atd. proč na to není formulář ?

Změn ve zdravotnictví bychom se možná mohli dočkat už z toho praktického důvodu, že na medicíně studuje více žen než-li mužů.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 130 [Dalších 100 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.