| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mlčící bestie

 Příspěvky 110 z 130 [Dalších 120 >>]
24.4.2009 9:54:38
OK, tomuhle postoji velice rozumím, ale myslím si, že přesně to, co jsi řekl, je potřeba říct nahlas tomu druhému partnerovi, který se zajímá (logicky a přirozeně, neb Tě má rád), co s Tebou je.
Repulsion
24.4.2009 1:45:24
přiznám se, že jsem nečetl ani článek ani debatu :o) Ale už název mi byl blízký.
Já to mám prostě tak, že většinou o problémech mluvím velmi nerad. Žena nebo máme to ze mě občas páčí, a tím mě strašně štvou... já prostě nemám tu potřebu o takových věcech mluvit - a není to, že je "dusím v sobě" - spíš je v sobě zpracovávám - a když mě někdo nutí o tom mluvit, tak je mi to nepříjemné, protože co? Může mi ten druhý pomoci? Obvykle ne. (Když ano, tak mu to řeknu). A když nemůže, obvykle se od dočkáme jen takových jalových reakcí (za které nemohou), ale které si dokážete domyslet předem...

Prostě je to asi tak: problém buď dokážu vyřešit, a pak je zbytečné s tím někoho otravovat, nebo nedokážu - ovšem pak ho obvykle za mně nikdo nevyřeší, tudíž jsem v prdeli tak jak tak...
Venca, Monička 3 roky
  • 
23.4.2009 14:31:14
Souhlas, já moc nálady řeším takto: Pokud jsem naštvaný, řeším to s tím, kdo má tu příčinu. Pokud to není manželka, nemám sebemenší důvod, jí to neříct..., pokud mě naštvala ona, tak si to slovně slízne ona...Za půl hodiny já o ničem nevím a neřeším, kdežto ona ještě v hloubi duše pátrá, jak mě něco vrátit, aby měla poslední slovo..., je to sranda s vámi ženami :-)
Lusika
  • 
23.4.2009 9:33:28
Ahoj,

on samozřejmě ví, že to není lehké. Ale on a jeho rodina to bere tak, že je samozřejmost, že to zvládám já a on vlastně dělá něco navíc, když si s dětmi hraje a občas pomůže doma.

Zvládá maximálně jedno dítě a to ještě to, se kterým zrovna není problém. Po společné dovolené je to vždycky tak na týden zlepší.

Nejhorší je, jak si pořád stěžuje, jak to má těžké, že je unavený a nemá "čas pro sebe". Připadá vám málo volno každý večer 21-24,00h? Plus 1-2x týdně fotbal, 1-4x měsíčně hospoda, o víkendu spí do 9h (my do 7h).
A před cizími se překonává a předvání "hodnýho taťku". To ve mě vře.
Já měla čas pro sebe=domácnost, když ještě ta starší spávala po obědě. Tak ty pochvaly mi taky moc nejdou.

A dorazí mě, když přijde s dotazem, kdy bude čas na sex a že jsme to od konce šestinedělí dělali jen 2x... Dělali jsme to 3x a je to měsíc.

Lusika
JirkaF
  • 
22.4.2009 23:02:04
Super post. Tleskám. Máte pěkný mechanizmus. U nás jsme mlčouni oba, takže v klidu. :)
JirkaF
  • 
22.4.2009 22:25:24
Děkuji za Váš post na toto téma. A dvojnásob že jste žena. (ač to není tak úplně Vaše zásluha) :)
Ne, jasně že hlavně proto, že Váš post poskytuje vhled člověka z oboru a myslím i objektivitu. A kdyby to napsal muž, tak ho nejen zde sežerou za živa.

Na jiném serveru jsem si pročítal diskusi na toto téma, která byla plná od žen odmítavých až hysterických výkřiků na adresy obou lékařů. Nevím jak pan Kubek, ale pan Pafko je docela pojem. Pojem hromady odborné práce a erudice. A když čtu posty plné jedovatých slin od lidí, kteří ve svém oboru nejsou ani prachem na Pafkových botách, tak je mi smutno a blujno.

Já ve svém oboru nejsem úplně neschopný, ale vím kde mám ještě rezervy. A chci-li být i jen na stejném, nebo být ještě lepší, tak to vyžaduje hodně úsilí a času. A já si myslím, že stejně jako mám podporu od své ženy já(a doufám že ji nepromrhám), tak i mnoho (ne-li většina) mužů(i několik žen), kteří něco ve svém oboru dokázali či znamenají/li měli podporu svých partnerů a rodiny.
A jen na závěr chci napsat, že se plně ztotožňuji s tím jak jsem slyšel v nějakém rozhovoru kde už nevím kdo řekl že alespoň polovina toho co dokázal je zásluha ženy a rodiny.
JirkaF
  • 
22.4.2009 21:36:43
Nezaměnila jste si pojmy? Myslím civilizované za feministické. Nebo máte mezi těmito slovy rovnítko?
JirkaF
  • 
22.4.2009 21:30:42
Jako bych četl jak mu říkáte: Víš jseš moc fajn bezva kluk, ale zůstaneme jen kamarády, ano?
JirkaF
  • 
22.4.2009 20:19:30
Tleskám. Aneb: Jaký si to uděláš, takový to máš. Tahle a tuny jiných diskusí prosycených nářkem nad rozlitým mlékem je nudný stereotyp.

Myslím že chybí osvěta mezi lidmi co se týče vztahů, soužití a vzájemná znalost toho jak fungují muži a jak ženy. Zlatá pravidla typu: Podívej se nejdříve do rodiny svého partnera/ky ať víš do čeho jdeš a další by měla být snad povinně v osnovách ZŠ, nejpozději v posledním ročníku.
21.4.2009 16:48:39
Je mu jedno, že dítě pláče. Nechá ho plakat, aby se nerozmazlilo. Máme velmi rozdílné názory na oblékání..on by nechal dítěspát v kočárku odkryté a málo oblečené, protože mu je horko...ale on jde a tlačí kočar!~q~ atd.
 Příspěvky 110 z 130 [Dalších 120 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.