| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Lucembursku II.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 270 [Dalších 250 >>]
Líza
7.4.2009 13:59:24
Maggi, je poměrně pravděpodobné, že v takovém případě šlo o nozokomiální infekci, a kdyby rodili ambulantně, tak by žádného zlatého stafylokoka neměla. Klasika. Tohle je jedno z typických rizik pobytu v nemocnici.
Tulka
7.4.2009 13:19:57
Myslíš si, že držet pusu a krok zlepší situaci v našem porodnictví?Ostatně agresivně reagují spíš lékaři,alternativní matky chtějí jen to na co by měla mít každá žena právo.Nevidím v tom vůbec nic složitého.Ale to by doktoři museli připustit,že není jenom jedna "pravda".
Tulka
7.4.2009 13:14:08
Lído,přeci si nemyslíš,že ho chytila v porodnici?~t~~t~
rayuela
  • 
7.4.2009 12:59:18
Někdy mi připadá, že alternativní matky svým za každou cenu konfrontačním postojem už tak dost neutěšenou situaci v českém porodnictví jenom zhoršují.
Jednání vedoucí ke konfliktům nepomáhá nastolit atmosféru vstřícnosti mezi matkami a porodníky a vlastně se tak paradoxně situace spíš vyostřuje. Tedď už není chvíle pro boj, teď je potřeba se snažit domluvit. Začínám být na alternativní matky dost alergická, ačkoliv jsem např. pro přirozený porod atd.
7.4.2009 12:50:11
A vůbec - nevím, kde jste rodily, ale co se týče mého okolí, většina mých příbuzných a kamarádek porodila v posledních 5 letech 1-2 děti a v 80% ke spokojenosti své i dětí - jak porod, tak výuka péče o novorozence, tak kojení... Klika na špitály? Sestřičky? Směny? Doktory?~d~

No, když tak čtu spokojené příspěvky třeba tady na Rodině, tak bych řekla, že za tou spokojeností může být ani ne tak klika na špitál, ale naprostá nenáročnost (a kolikrát i neinformovanost) žen ;o) Aspoň tedy mne z těch nadšených popisů super péče při a po porodu kolikrát vstávají vlasy hrůzou na hlavě z představy, že by tohle někdo prováděl na mně ~d~
7.4.2009 12:40:00
Magggi, a kdepak toho zlatýho stafylokoka asi tak chytila? ~t~
zuzini
7.4.2009 12:39:07
"nástřih doktoři nedělají, pokud nemusí"

~t~ tak to mě skutečně pobavilo
7.4.2009 12:35:32
Magggi, tak většina mých kamarádek má celkem shodnou špatnou zkušenost s výukou kojení v porodnici. Jestli to není tím, že jsme rodily většinou ve stejné porodnici?~;)
magggi synáček z léta09
7.4.2009 12:34:09
Markéta P. - jo a koukni výše - čti pořádně - nepíšu nic o tom, že by mělo něco matku ohrožovat konkrétně 4 dny - píšu "prvních pár dní!!!"4 dny se setrvává ve špitále.
Po třech se u mé neteře našel zlatý stafylokok...například...
magggi synáček z léta09
7.4.2009 12:31:49
Komplikace? Například jakákoli infekce. Třeba zlatý stafylokok.
Vůbec se nezastávám hospitalizace - jako pacient jsem v nemocnici nikdy nebyla a nejradši bych v tomto trendu pokračovala, jelikož si o zdravotnickém personálu též nedělám iluze - a na rozdíl od mnoha "civilů" vím proč - a chce to opravdu pečlivě vybírat porodnici, kde stejně nikdy nevíte, jestli se zrovna člověk trefí svým porodem do té "hodné" směny a do dobré nálady sestřiček či žákyněk (mimochodem, ty bývájí nejsnaživější~:-D)na šestinedělí.
Jenže bohužel, dokud se nezmění špitály, přístup k hygieně a všeobecně se celý ten cirkus (zdravotnictví) trochu nezcivilizuje (ač už existují i výjimky), bude lépe být pod kontrolou jak po porodu, tak třeba po slepáku.

Nástřih je zjevně věc názoru - ne každý mudr dbá na body nebo na staletou tradici - já mluvím za ty, které šití po nástřihu nijak nerozradostňuje - dobrého chirurga přece jen víc baví složitější věci~z~ .

A vůbec - nevím, kde jste rodily, ale co se týče mého okolí, většina mých příbuzných a kamarádek porodila v posledních 5 letech 1-2 děti a v 80% ke spokojenosti své i dětí - jak porod, tak výuka péče o novorozence, tak kojení... Klika na špitály? Sestřičky? Směny? Doktory?~d~
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 270 [Dalších 250 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.