| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Jak vaše dítě tráví léto?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2129 z 29 
2.4.2009 10:56:39
OČR protože jsem samoživitelka můžu mít celkem 16 dní v kuse. Když mi jí doktorka napíše, tak vždycky proto, že jí pravdu potřebujeme. Jeden rok to byli neštovice, předloni měla dcera několik astma záchvatů za sebou, tak jsme každý den chodili na kontroly, loni angína. Doktorka ví, že když už tam jdu, tak jsme opravdu nemocní, naštěstí posledních pár let se to zlepšuje a už tolik nemarodí.
2.4.2009 10:54:05
Hlavní mojí snahou je, aby děti netrávily léto ve městě, kde bydlíme. Mám kluky 9 a 6 let a letos s nimi budeme mít s manželem 14 dní společnou dovolenou, týden moře, týden české hory. Kluci jezdí už několik let na tábor, určený výhradně pro děti od pěti do devíti let, takže i letos stráví týden tam. Dva týdny budou s jedněmi prarodiči, týden s druhými. Starší syn jede ještě na týden na pěvecké soustředění a zbytek prázdnin s nima budu já na naší chalupě. Naštěstí můj zaměstnavatel dává všem 6 týdnů dovolené, tak si to můžu dovolit :-) Vím, že to některé maminky jinak nemůžou udělat, ale trochu lituju děti, které musí být o prázdninách ve školkách nebo se potloukají po rozpálených ulicích města. Proto každé prázdniny tráví kluci mimo, někde v přírodě, domů se dostanou maximálně vždy na jednu noc, vyperu, přebalím věci a rychle zase pryč.
Konny, 3 děti
  • 
2.4.2009 10:52:54
děti jezdí každý rok na 4 týdny na tábor, vyjedou hned odpolene po vysvědčení a vrací se poslední sobotu v červenci. chodí přes školní rok do turistického oddílu a tak se na tábory s ním moc těší. od půlky srpna už nastoupí hokej, soustředění...tréninky....takže babičky (u nás spíš dědeček a jeho starý, trempský sroubek na Brdech) sice pár dní děti mají, ale méně, než si asi přejí
u nás na tábor nedáme dopustit, ale nejspíš je to tím, že se děti s ostatními (i vedoucími) znají ze schůzek a výletů, je to pro ně pokračování her započatých ve školním roce. a cena je za ten měsíc cca 4 200,-, což je příjemné
Lída+2
2.4.2009 10:44:43
Evo, ty si bereš očr - prootže jsou nemocný nebo Ti to píšou jen tak....?A mě teda nenapsal Dr ani po operavi víc jak 9dní~d~ jak jsi mohla mít 14~a~
Inka
  • 
2.4.2009 10:34:57
Tak my to dělali takhle: ve školkovém věku – 14 dní společná rodinná dovolená, 1 týden manžel vzal syna na pánskou jízdu, 1 týden ho já vzala na dámskou jízdu (kamarádky a jejich děti), každá babička po jednom týdnu a 2 týdny náhradní školka.
Ve školním věku místo náhradní školky nastoupil tábor.
O jarních prázdninách a o podzimních jezdil taky na tábor. Mám štěstí, že na tábory jezdí rád.
Kdyby babičky nebyly k dispozici, asi bych to nějak prokombinovala s kamarádkami. Mám několik dobrých kamarádek s podobně starými dětmi, tak bychom se určitě domluvily.
V rodině nemáme, žádné chaty ani chalupy, takže vždycky nějaké rekreační zařízení, ale vždycky jsme to tak poskládali, aby ani den z prázdnin nebyl doma.
Katka.
2.4.2009 10:30:05
Vzhledem k tomu, že pracuju z domova - mám e-shop, tak u nás není a nebude problém.

Oboje prarodiče ještě pracují a hooodně dlouho pracovat budou (mojí mamce je teprve 49 let) a navíc bydlí daleko, takže by stejně nějaký velký hlídání nepadalo v úvahu ~;)
Líza
2.4.2009 10:24:30
Starší: dva tábory, doufám hory se mnou a sestrou, moře s celou rodinou a zbytek jedni prarodiče.
Mladší jeden tábor, hory, moře, prarodiče.
Lída+2
2.4.2009 10:23:49
Když byli děti obě ve školce...v době 4-5týdnů odstávky naší školky jsme je nastrkali každý týden do jiné školky...kupodivu..toto zvláštví řešení...kluky bavilo a do některých školek se už těšili 3měsíce dopředu, když to zjistili....
Ale moji rodiče si kluka na týden za rok berou k sobě. Víc dní po nich chtít nemůžu....

Pak přišla škola a tak přišli na řadu tábory a příměstské tábory....dokonce jsem měla týden kaamrádky dceru(chodili s Lukem na přímestský tábor) a jiná kamarádka si vzala Luka na týden zase k sobě.....takže první rok školy úplně nádherně vyřešený!:-)

Letos díky krizi (já nařízená dovča...v tuhle chvilku půlka dovči už není)..... obě děti ve škole...mladší syn trpí enurézou a je potřeba mu zajistit tábor pro tyhle děti....takže prázdniny mám vyřešený takto:
14dní Luk na táboře a Dan na příměstským 2 dny a zbytek u kamarádky kam ho budu denně dovážet. Fakt mi pomohla moc!(kdyby jsi to četla díky!:-))
Pak budou oba spolu doma já budu chodit v 12 z práce(díky šéfovi za to....)asi 3dny
Pak odfrčí jako každý rok na týden k babičce. Letos je to tak, že naši se nám snaží vyjít vstříc a místo,aby si vzali dovču oba najednou a kluky si užili společně.....týden bude s klukama jen děda a druhý týden jen babička.A budou tam 14dní. Vrátí se budou doma 3dny a odjedou na tábor pro děti s enurézou....
A zbytek léta je na manželovi....chystá se s nima pod stan.Pokud by počasí nepřálo vymyslí výlety tak,aby je to bavilo....
2.4.2009 10:13:57
V úvodu k babičkám - z mojí strany už rodiče před několika lety zemřeli (mladší děti jí vůbec nepoznali), táta zemřel když jsem byla malá já. Z manželovo strany je maminka alkoholička, takže hlídání bohužel žádné, tatínka nemá. Rozvedla jsem se když byl nejmladšímu synovi 1 rok. Takže plánování léta je už několik let jen na mě.

Dokud chodili děti do školky, tak většinou měla na 14 dní z těch 2 měsíců ošetřovačku, 14 dní jsme trávili u moře (buď ozdravné pobyty od zdravotní pojišťovny, nebo rodinná dovolená ...), někdy i dýl, třeba jsme jeli na 14 dní od pojišťovny, a pak na týden na rodinnou dovolenou. Chvíli děti byli také v letní školce. Také jsme jezdili do lázní, ale dokud byla školní jenom nejstarší dcera, jezdili jsme až na podzim a ona chodila do školy v lázních. Když začala chodit do školy i mladší dcera, tak jsme začali jezdit do lázní v létě, tím se hned vyřešilo 5 týdnů letních prázdnin.

Loni byl i najmladší syn po první třídě, dcera po 3. třídě, druhá dcera po 9. třídě. Takže naše prázdniny byli - prvních 14 dní ošetřovačka, další 3 týdny lázně (děti už jeli sami, dřív jsem jezdila vždy s nimi), pár dní doma, týden tábor se sportovním kroužkem, 14 dní ozdravný pobyt od zdravotní pojišťovny. Pár dní mezi tím co byli doma chodili na příměstské tábory, které loni pořádala naše Městská část.

Letos budou mít program - 3 týdny u moře od zdravotní pojišťovny, týden na táboře se sportovním kroužkem, ostatní dny kdy budu v práci tak příměstský tábor.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2129 z 29 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.