| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Jak vaše dítě tráví léto?

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
Hanka, 2 kluci, 2001 a 2004
15.4.2009 21:30:12
Možná to znáte taky: obě babičky i dědové stále pracují na plný úvazek, já s manželem taky, ale naše dovolená rozhodně nestačí na to, abychom mohli být s dětmi celé prázdniny.
14 dní chceme být na dovolené jako rodina společně, týden pohlídá babička, týden pojede manžel s dětmi pod stan, ale co potom?
Prvňáčka samotného doma celý den nechat nemůžeme, tak jede povinně na 3 tábory, k tomu 1 příměstský. Tak dlouho nikde sám ještě nebyl, tak už teď máme obavy, jak to tam zvládne. Jinou možnost však nemáme. ~:(
Náš pětiletý kluk může být částečně ve školce, ale ta je 6 týdnů zavřená. Radíte mi sehnat náhradní školku? To bude ale problém!
Dle nového zákona smí ředitelka náhradní školky našeho syna přijmout jen v případě, že se jí trvale odhlásí předškolák už v červnu, místo k 31.8. No, ale maminky předškoláků už obvykle pracují, a i kdyby ne, tak předškoláci neplatí školné, tak proč by je předčasně odhlašovaly? Třeba se jim ještě bude hodit své děti v létě na pár dnů do školky dát.. Vždyť to mají zadarmo. Dle nového zákona jinak nesmí ředitelka přijmout nikoho, byť by to bylo jen na týden, a to v době, kdy je jiné dítě s rodiči na dovolené. - Ten nový zákon snad vymyslel někdo, kdo nikdy neměl děti!!! ~o~
A ještě jedna věc. I když se někdo v některé školce už natrvalo odhlásí, a nás tam přijmou, tak musíme počítat s tím, že budeme platit plné školné ve 2 školkách současně! A to nemluvím o cenách za letní dětské tábory!!
No, řekněte, kde má na to hlídání dětí brát běžná rodina peníze? ~a~
Jinak se to budu snažit vyřešit také tak, že snad bude v požadovaném termínu doma některá kamarádka, která je ještě na rodičovské dovolené, a za mírný příspěvek na stravu mi děti pohlídá.. No, uvidíme, jak se nám to podaří. ~z~
Ideální by bylo dostat na děti nějaký ten paragraf, ale nemůžu přeci zdravé dítě přesvědčit, aby zrovna teď onemocnělo. A navíc, s nemocným dítětem bychom museli trčet doma, což o prázdninách není nic příjemného. ~;((
A co vy ostatní? Moc by mě zajímalo, jestli někdo řeší podobnou situaci s hlídáním dětí o prázdninách jako já.. ~b~
  • 
13.4.2009 20:40:55
Jsem OSVČ, manžel zaměstnanec, společnou dovolenou budeme mít tak týden nebo dva, ale možná vůbec. Po dohodě to vypadá, že budu mít tak 3 týdny dovolené. Jako OSVČ zcela "zadarmo". Téměř čtyřletý Honzík může chodit do školky, soukromé běží takřka celé prázdniny. Pak mám holčičku v první třídě, což možná bude problém. K moři sama nechtěla (ozdravné pobyty s vrstevníky), a mě ani nenapadlo ji lámat. Tak týden budou s babičkou, jinak ovšem pracující a pečující o prababičku, na chatě. Dále se mnou na chalupě, možná 2 týdny, pak snad pojedeme jako rodina na kola na Šumavu. Takže nám tak měsíc volna přebývá. Prosím, znáte-li a můžete doporučit nějaké příměstské tábory, dejte vědět!! Děkuju
  • 
13.4.2009 20:39:03
Jsem OSVČ, manžel zaměstnanec, společnou dovolenou budeme mít tak týden nebo dva, ale možná vůbec. Po dohodě to vypadá, že budu mít tak 3 týdny dovolené. Jako OSVČ zcela "zadarmo". Téměř čtyřletý Honzík může chodit do školky, soukromé běží takřka celé prázdniny. Pak mám holčičku v prní třídě, což možná bude problém. K moři sama nechtěla (ozdravné pobyty s vrstevníky), a mě ani nenapadlo jim lámat. Tak týden budou s babičkou, jinak ovšem pracující a pečující o prababičku, na chatě. Dále se mnou na chalupě, možná 2 týdny, pak pojedeme jako rodina na kola na Šumavu. Takž nám tak měsíc volna přebývá. Prosím, znáte-li nějaké příměstské tábory, dejte vědět!!
7.4.2009 21:41:45
Kdyby si předchozí diskutující zaškrtla kolonku varianty rodičáku na 4 roky, co by se změnilo?
1. pravděpodobně by jí v práci nedrželi místo
2. stejnou situaci by asi řešila o rok později
Já v tom žádnou výhodu v tomto případě nevidím~d~
Karolína
  • 
6.4.2009 12:57:55
... a jsem tomu ráda, neboť je to bezpečnější, než kdyby pobíhaly někde venku. Holt až přijdu z práce, tak třeba spolu někam vyrazíme.
5.4.2009 9:03:52
TAK TO MÁM RADOST ŽE NEJSEM SAMA, POPRVÉ ČTU, ŽE MÁ NĚKDO RÁD BYT V PANELÁKU.
I JÁ BYDLÍM V PANELÁKU A SVŮJ BYT MILUJU.

(PRAVDA JE, ŽE NEJSEM "ZAHRADNÍ TYP" A PŘEDSTAVA RODINNÉHO DOMU A PÉČI O NĚJ MĚ DĚSÍ....~:-D
Eva Moravcová, 1 dítě
5.4.2009 0:08:21
...škoda, že jste si tuto otázku nepoložila dříve, než jste pro sociálku v kolonce doba trvání rodičovské dovolené zaškrtla do tří let věku dítěte...:(...varianty do čtyř let věku jste si k Vaší škodě asi nevšimla...?
4.4.2009 19:41:27
Tak to by mi taky zajímalo, jak to v létě udělám. V červnu budou malé tři, takže musím nastoupit do práce, na dovolenou mít nárok nebudu, do školky mi malou vezmou až od září, babičky pohlídají jen výjimečně a manžel nemá v létě nárok (max. tak týden), neboť dělá u stavební firmy. Tak tedy babo raď. Napadá mi jen výpověď nebo si brát malou s sebou do práce, což tedy nevím, jak by se tvářili.
MM, 2 kluci
  • 
3.4.2009 21:21:16
... všude "ve městě" stejné. Když bydlíš jako my na okraji města, poblíž lesa atd., tak to tak hrozné zdaleka není a neřekla bych že ulice tady jsou v létě nějak moc rozpálené. Byt je sice v paneláku, ale je to jeden z těch "novějších" z konce 80.let (typ Larsen-Nielsen), které už měly mnohem lepší tepelně izolační vlastnosti - není zde takové horko, navíc máme teď zateplenou fasádu a ta taky působí tak, aby teplota zůstala uvnitř jakžtakž jaká je a moc se nezvyšovala (nebo jen pomalu)...

Také se samozřejmě snažíme v létě cestovat a být hodně v přírodě. Ale musím zároveň říct, že nám i dětem by bylo asi líto být celé prázdniny POŘÁD jen pryč; máme náš byteček docela rádi a rádi se sem vracíme třeba z výletu atd. :-)
Také mi přijde dost hektické takové to vy- a přebalování a znovu balení na rychlo "přes noc", a honem honem zase někam vypadnout - jak to vídám u některých známých.

A ono paradoxně může být někdy ve městě či jeho okolí víc možností pro děti, než někde na venkově. Konkrétně třeba tam, kde mají manželovi rodiče chalupu, není NIC, žádné koupání ani jiné zajímavosti (samozřejme se dá chodit do lesa, což i hodně děláme, ale to je opravdu vše), všude se musí jezdit autem, i do obchodu pro rohlíky...! Takže tam trávit větší část léta, myslím že by fakt nebylo to pravé, to by se děti opravdu - jak tu zaznělo ohl. zůstávání ve městě - "potloukaly"...

Takže jde o to, co s čím porovnáváte. Ale fakt je, že prázdniny a jak je děti mají trávit, jsou trochu oříšek! Náš to vlastně teprve čeká, když teď znovu nastoupím do práce...

M.
anuna
2.4.2009 21:28:54
Synovi je pět a letos bude první týden na plaveckém táboře, potom v náhradní školce (jsem šťastná, že pojede a že mi ho vezmou).
V srpnu bude asi 14dní s otcem a potom.. ? Těžko říct, protože dovolená mi padne na moře "před termínem".. TAkže to vypadá na chození se mnou do práce:)
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.