| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Jak vaše dítě tráví léto?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]
pavla 2 deti
  • 
2.4.2009 21:11:55
Ahojky tak u nas je to jednoduche :)Obe deti chodi uz od prvni tridy do skauta a tam maji tabor na prvni tri tydny v cervenci..pak jsme meli oblibeny primestsky tabor tydenni(nastup rano v osm,konec v 15,30..s jidlem).kazdy den jina aktivita i podle veku deti (kone,lode,horolezecka stena,micove hry,lego,keramika atd).A tehle taboru mohlo byt kolik bylo potreba..Samozrejme nejaka dovolena..a obcas nejaka babicka ci teta..a najednou byl konec prazdnin :)
2.4.2009 13:14:23
Dceři bude 10 a já jsem teď na RD, takže to momentálně neřešíme. Nicméně předcházející roky jsme to řešili každé léto stejně. Máme štěstí, že disponujeme celkem 2 babičkami, i když jedna hlídá skutečně jen v případě nouze. A navíc mám jednu hodnou tetu, která dceru miluje a každý rok si jí bere na 1 týden na chalupu.
Tudíž, dokud byla dcera v MŠ a bohužel jsme nikdy neměli prázdninový provoz, bylo to takto:
2 týdny dovolená já
2 týdny dovolená manžel
2 týdny dovolená moje maminka
1 týden s tetou
a zbytek na střídačku tchýně, opět já a nebylo-li zbytí, šla se mnou i do práce na úřad.
Když byla ve škole, tak pravidelně 1 měsíc na táboře, kde roky před tím trávila se mnou a s manželem, protože jsme dělali vedoucí, takže byla zvyklá.
A zbytek už byl pohoda, to jsme si mohli dopřát i ten luxus a trávit dovolenou jako rodina všichni pohromadě. Takže většinou 2 týdny byla s babičkou, 2 týdny s námi a 1 týden s tetou.

Vloni ani letos už to řešit nemusíme a až bude k řešení syn, tak to bude zčásti podobné a z části předpokládám, že se o něj postará v rámci prázdninové "brigády" starší sestra.
Sylva2
  • 
2.4.2009 13:03:33
Pracuji doma, tak to nemám tak vyhrocené, nicméně nějaký klid na práci aspoň občas taky potřebuji. Hlídací babičku nemám. Starší dcerka jezdí na dva týdny na tábor. Na rodinou dovolenou nejezdíme, máme v létě s MM zrovna nejvíc práce. Jinak kombinujeme se sousedkami, které jsou stejně stižené, jak kdo zrovna může a má čas. Některé dny tu mám všechny děti já, některé jsou někde jinde. Taky tu v sousedství bydlí děti už odrostlé, ty za drobnou úplatu spolehlivě pohlídají ty malé. Máme výhodu, že jsme na vsi, zahradu a les v dosahu tu má každý. Koupat se jezdíme hromadně, taky nemusí všechny maminy. Když jsme ještě bydleli v Pze, musela starší- mladší jsem ještě neměla- chodit o prázdninách do práce se mnou a hlídala jí tam paní sekretářka. Bylo to náročné pro všechny strany.
2.4.2009 12:41:02
Já se taky nezlobím ~;). U nás v práci to několik maminek řeší taky tak, že si nechají napsat ošetřovačku na začátku prázdnin na 14 dní, na konci prázdnin na 14 dní a mají vyřešenou část prázdnin. To mě by bylo zase líto, když je pěkně, že by jsme nikam nemohli.

Já dělám v práci dvanáctky, tak letos už je to pohoda, děti jsou větší, akorát to budu muset zase nějak zkombinovat s nejstarší dcerou a jejími brigádami. Zase výhodou dvanáctek je to, že pak mám volno a můžeme si užívat někde u vody. Taky od doby, co pracuji na dvanáctky, tak nemusím mít tolik ošetřovaček, protože si to stihnu napracovat. I když letos už se mi taky stalo, že dcera měla spálovou anginu, tak jsem musela s ní zůstat doma (vysoké horečky - bála jsem se jí nechat samotnou a nevěděla jsem, jak dlouho bude marodit) a teď jsem pro změnu doma já po vyndání osmičky.

Káťa,2 kluci
2.4.2009 12:33:12
Na hlídání ze strany prarodičů spoléhat nemohu - tedy ne na dlouhodobější hlídání (více dnů), pohlídají tak na pár hodin.
Naštěstí mám práci, ke které potřebuji jen materiály a notebook. Takže na léto sbalím děti a mizím z města (práci s sebou).
Starší dítko bude možná 10 dnů na táboře a týden na příměstském.
K moři pojedeme už v červnu, dokud nebude takový vedro a všude moc lidí.
O prázdninách bych ráda aspoň na pár dnů do hor.

Jsem moc ráda, že děti mohou jet na tábor, když chtějí, ne proto, že musí. Já sama tábory ráda neměla, ale MUSELA jsem. Proto jsem si vždycky říkala, že udělám maximum, aby moje děti měly jiné podmínky.
2.4.2009 12:23:00
Nemyslela jsem to na nikoho konkrétně, jen jsem popsala svou zkušenost, znám plno maminek co nemají možnost jezdit někam ven a snaží se každý den udělat výlet nebo jít na koupaliště, což je super... ale fakt u nás vídávám v létě děti celé dny venku na městském hřišti, tak jen mi jich je líto, to je všechno... chápu, že ne všichni rodiče mají možnosti nebo chuť se jim věnovat.

Lída+2
2.4.2009 12:08:25
Proč myslíš, že kluci jsou ve městě i odpoledne? Já když to jen trochu šlo jsme je brala ze školky v 12hodin a jeli ke kamarádce kde lítali s dalšíma až 10dětma do 20hodin po zahrdě a ráchalis e v bazénu....

a dopoledne se koupali v bazénu ve školkách rozhodně si nemyslím, že by strádali....dní dovči mám 20 a letos už prostě mám jen 10~n~~n~a to 7 potřebuju na vánoce....~n~
Lída+2
2.4.2009 12:03:12
JJ já tě nechtěla z něčeho nařknout.....(třeba zrovna před chvilkou mi kolegyně říká, že si jí nechávala psát a tím si zajišťovala hlídání dětí) je to teda 20let.....

já s tím nemám moc zkušeností..dětem je sice skoro 8 a 10,5 ale já se to loni v srpnu učila i vyplňovat~f~

jen mě překvapilo, že nám ani opo operaci nenapsali víc dní...proot jsem se zeptala víš.
Taodvedle
2.4.2009 11:43:33
Ischko muzes mi dat adressu na ten tabor?
2.4.2009 11:17:43
Děti budou ve školce. A tři týdny, kdy bude zavřená, budou týden u babičky a na zbytek si musíme vzít dovolenou.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 29 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.