| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O osamělých matkách sociologicky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 224 [Dalších 204 >>]
Karolína
  • 
19.3.2009 13:27:17
Jiří, pouze vycházím z informací, které udala Kačka, to je snad jasné. A pokud chlap žije 14 let v nevyhovujícím manželství,( tak "nevyhovujícím", že si s manželkou pořídili na sklonku manželství i děťátko), a celou dobu manželství někoho
hledá, až, jak psala Kačka, si našel jí, tak je přinejmenším hodně divnej, a takového partnera Kačce vůbec nezávidím...

A ty Jíří, si mysli, co chceš, na svůj názor máš stejné právo, jako my ostatní.
Lassie66
19.3.2009 13:16:00
Jirko, ten muž, který je v nevyhovujícím vztahu, má možnost nevyhovující vztah opustit. Ne si v nevyhovujícím vztahu pořídit potomka a pak až praštit do bot. Nejde o to, že by nikdo neměl dostat další šanci nebo že by ostatní byli dokonalí - ale řeší se tu způsob, jakým toho muže Káča obhajuje, čímž z něj vlastně dělá ještě většího "Joudu".
Jinak souhlasím s tím, že jen ti lidé, kterých se ta konkrétní situace týká, mají dostatečné informace na to, aby dělali nějaké závěry.
JirkaF
  • 
19.3.2009 12:38:37
Ten můj příspěvek patřil Káčce, která si tu stěžovala, jak bývalá manželka jejího přítele oškubala, což samozřejmě není pravdou, a že když se rozhodla žít a pořídit si dítě s rozvedeným a platícím na své závazky z minulosti, tak logicky musí počítat, že na ní a její dítě už tolik nezbyde.
- Vy znáte jejich situaci lépe, než jen z toho, co zde napsala? Že víte co je či není pravdou.
Je naprosto bez diskuse, že každý má nést následky svých dřívějších činů. Ať pozitivní či negativní. Ovšem ten pohled, který tu zní nejen z Vašeho postu je také špatně.
Mluvím o tom názoru, že muž po té co udělá chybu (vstoupí do nevyhovujícího vztahu, který se po té rozpadne) nesmí mít žádnou šanci na jakýkoliv další život jiný než život skoro doživotního nevolníka/otroka.

Abych Vám to přiblížil, je to jako by například každou ženu, která odmítne jakýmkoliv způsobem své dítě, nebo je jí odebráno, (umístění do ústavů, poskytnutí k adopci, baby-box, igeliťák v popelnici, mrazák či dna květináčů, ...) sterilizovali, nebo rovnou odebrali vaječníky či dělohu a pokud se ještě souběžně dopusily nějakého TČ, tak ještě basa, atd.

To přece není cesta. Ani jedno z toho.
karolína
  • 
19.3.2009 8:50:00
:-(
Karolína
  • 
19.3.2009 8:47:16
Mně se ale Váš článek líbil a myslím, že má hodně pravdy. Ten můj příspěvek patřil Káčce, která si tu stěžovala, jak bývalá manželka jejího přítele oškubala, což samozřejmě není pravdou, a že když se rozhodla žít a pořídit si dítě s rozvedeným a platícím na své závazky z minulosti, tak logicky musí počítat, že na ní a její dítě už tolik nezbyde.
Lassie66
19.3.2009 8:19:56
Janice, 6000,- na měsíc za dítě do 3 let? Co jsi tam všechno počítala? Já bych dala dohromady půlku-max.4500,-, a to jsem si dopřála i manducu a mám již třetí kočár(pravda, všechny tři byly za cenu jednoho dražšího a navíc jsem jeden prodala dál mmb). Pult nemám, jen tu polstrovanou podložku, kterou dávám na stůl nebo na postel, pleny jednorázovky za cca 200,- na balík, jogurty kupuji za cca 8-10Kč, zeleninu podle kvcality,. ale když je pěkná brokolice za 25,- tak to dám, boty(v poslední době Essi)tak za cca 700,-, oblečení jak kdy - sem tam něco koupí babička, ale i kdybych to započítala do svých výdajů, pak bych se na to tvé číslo nedostala...
Sousedé vydají 7-8 tisíc za dceru, která je v 1.ročníku na VŠ.
19.3.2009 1:21:42
Otec mého dítěte je například číšník. Kolik má asi napsáno na smlouvě se zaměstnavatelem? Minimální mzdu. Podle čeho má soud určovat výživné? Podle schoposti a možnosti si vydělat. Podle čeho v reálu určuje soud výživné? Podle platu. Podnikatelé jsou taky věčně ve ztrátě, chudáci.

Když jsem si vypočítávala kolik vydám v průměru za dítě v prvních 3 letech života (počítáno dle cen na konci roku 2004), žádné drahé kočáry, žádné Nextové hadry, kojení co to dá... vyšlo mi to přes 6000 na měsíc, tím pádem polovina slabě nad 3000. Počítala jsem všechno. Kočárek, přebalovák, plíny, zimní oblečení, boty atd. atd.

Když máš sama mimino, zkus se zamyslet kolik tě (zní to divně) dítě stojí a pak posuzuj, jestli jsou 3000 hodně a nebo spíš tak akorát. A pak si spočítej rozdíl mezi mateřskou / rodičákem a platem který by ta žena brala, kdyby neměla dítě a posuzuj jestli je ta částka kterou platí její bejvalej vejlupek adekvátní.

Nedá se ti upřít odvaha, přispívat v tomhle duchu do téhle diskuse ~R^
JirkaF
  • 
18.3.2009 21:43:28
Já bych to jen uzavřela tím, že zdůrazňuji, že nikde (ani v článku, ani v jiných textech) neříkám, kdo za současnou situaci může.
- Není třeba paní Doudová. Když jsou jen dvě možnosti a jednu z nich úplně vyloučíte.

Z výsledků mých vlastních výzkumů ...
- Škoda že Váš článek ani vzdáleně nepřipomíná něco jako publikované výsledky výzkumů. I tzv. novináři na Nově do svých "akčních" vstupů dají větičku typu ze zkoumaného vzorku XY lidí s takovými makovými parametry si jich tolik myslí toto a tolik ono.

Málokdy někdo v rozhovoru řekne, že za to může on nebo oba stejně - muži i ženy.
- To je zjištění na Nobelovku. Kam se posílají návrhy na nominace?

Faktem je, že neúplné rodiny v čele s matkou jsou ekonomicky nejohroženější skupinou (40 % z nich je ohroženo chudobou).
- Chudoba je velmi relativní pojem, záleží kam nastavíte laťku, ale to víte myslím lépe než já. A že jim to nikdo nepoví dřív než se do výroby té neúplné rodiny dají? Kde jsou všechny ty aktivistky sající státní kasu? Proč jim to neřeknou? A když je to samoživitelství tak strašná věc, tak musí být již hromada zkušeností. Proč se i přesto samoživitelství pěstuje dál?

To nejsou žádná feministická čísla, to Český statisktický úřad.
- Nevěřím žádné statistice, kterou si sám nezfalšuji.(W.Ch.)

Dalším faktem je, že průměrná výše výživného je kolem 1500 Kč na dítě.
- Ano, a jak je to s tím průměrem víte také dobře. Já si dám celé kuře a Vy budete o hladu. Co by jste chtěla, vždyť jsme měli průměrně každý půlku kuřete.
Takže statistika se dělá z číslíček, jež jsou dostupná. A nejdostupnější jsou zřejmě číslíčka v rozsudcích uvedená na sociálkách. Jen tipuji odkud jsou. Takže se tam nepromítají další věci jako například, že se ex. manželé dohodnou a soudem nařízené výživné je jakési minimum a zkutečnost je úplně jiná často řádově jiná. A také výživné, která jsou tak vysoká, že tam dotyčným nemá ani cenu chodit. Musím se podívat, zda ČSÚ také nemá nějaké oddělení genderových tedy feministických statistik, jako má ten sociologický ... .

Podle mého feministického názoru by ideální bylo, kdyby se muži podíleli s půlky už na péči o malinké děti, tudíž věděli zaž je toho loket, kolik přesně to stojí, uměli to stejně jako maminky (krom kojení samozřejmě) a navíc děti úplně stejně milovali. V případě rozchodu by se slušně oba domluvili na nějaké formě společné péče. (Mimochodem, většina párů se slušně dohodne už teď, viditelné jsou ty co se nedohodnou).
- Váš názor z VUFG mne nepřekvapuje. Zítra až se bude hodit opačný, tak bez uzardění otočíte. Feministky zastávají zásadně názory, které se jim zrovna hodí do krámu a často i v jednom rozhovoru několik vzájemně se vylučujících. (logika je patriarchální konstrukt) patriarchální=největší fuj

Podle mého osobního názoru to ale pak možná bude ještě větší maso, protože oba rodiče budou mít stejné pečovatelské kompetence, budou se nenávidět a nikdo to nerozlouskne.
- Zajímavé. Feministka jste pouze v pracovní době? No, co na to říci. Vy máte k svému genderu snad blíže, tedy pokud jste genderem žena a ne některý s dalších 4. (Jestli jste stihly vynalézt nějaké další gendery, tak se omlouvám za neznalost.)
A přitom je to tak prosté.
Zplodili jste spolu potomka? Tak se spolu starejte. Dítě za Vaše problémy nemůže. Nestaráte se?(tudíž dítě neprospívá duševně či fyzicky) Rameno zákona na Vás tvrdě dopadne.
18.3.2009 20:08:56
Já bych to jen uzavřela tím, že zdůrazňuji, že nikde (ani v článku, ani v jiných textech) neříkám, kdo za současnou situaci může. Z výsledků mých vlastních výzkumů můžu říct, proč si ženy myslí, že za to můžou muži, a proč si muži myslí, že za to můžou ženy :-). Málokdy někdo v rozhovoru řekne, že za to může on nebo oba stejně - muži i ženy. Faktem je, že neúplné rodiny v čele s matkou jsou ekonomicky nejohroženější skupinou (40 % z nich je ohroženo chudobou). To nejsou žádná feministická čísla, to Český statisktický úřad. Dalším faktem je, že průměrná výše výživného je kolem 1500 Kč na dítě. Podle mého feministického názoru by ideální bylo, kdyby se muži podíleli s půlky už na péči o malinké děti, tudíž věděli zaž je toho loket, kolik přesně to stojí, uměli to stejně jako maminky (krom kojení samozřejmě) a navíc děti úplně stejně milovali. V případě rozchodu by se slušně oba domluvili na nějaké formě společné péče. (Mimochodem, většina párů se slušně dohodne už teď, viditelné jsou ty co se nedohodnou).
Podle mého osobního názoru to ale pak možná bude ještě větší maso, protože oba rodiče budou mít stejné pečovatelské kompetence, budou se nenávidět a nikdo to nerozlouskne.
JirkaF
  • 
18.3.2009 8:54:46
Což raději napsat "Na krachu vztahu se obvykle podílejí určitým dílem oba partneři."
- Vaše formulace je přesnější, ale nebude-li se slovíčkařit, tak jste vlastně ve shodě, ne?
A co se týče vašeho partnera, ... Jeho rozhodování mi přijde zvláštní, ale třeba to bude tím, že mám málo informací.
- Také souhlas. A všímáte si jak na rozdíl od Vás ostatní diskutující vše vědí a také hned udělají kategorické hodnocení a závěry?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 224 [Dalších 204 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.