| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přípravy na příchod miminka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]
Hanka, bezdětná
  • 
10.5.2000 21:33:43
Milá Gábino,
díky moc za tvůj odkaz. Je to opravdu zajímavé a hlavně moc užitečné. Jen mě překvapuje, jak málo nemocnic tyto odběry umožňuje. Je to docela škoda.
Hanka
Gábina(dcera 5,5 , syn 4)
  • 
9.5.2000 21:37:21
Ahoj Hanko,
podívej se na www.bpk.cz.Bohužel odběr je možný jen v porodnicích Motol,Apolinář,Brno-Bohunice,Hradec Králové a Kutná Hora.

Gábina
Eva, 31 let, syn 3 roky, další mimi na cestě
  • 
9.5.2000 8:45:32
Ahoj Káčo,
moje máma mi vždycky vyčítá, že si nedám poradit, ale já si rady pozorně vyslechnu, a pak si to udělám podle svého nejlepšího přesvědčení. Takže tak i s tebou - nejdůležitější je, abys ty byla přesvědčená, že to, co uděláš, je to nejsprávnější.
Jenom prosím tě, dávej teď na sebe extrémní pozor. Ta těhotenská roztržitost je prevít, všechna krev jde do bříška a na mozek se nedostává. Mě v 37. týdnu srazila tramvaj, prostě jsem se jenom zapomněla podívat vlevo. Blbí mají štěstí, takže se mi syn narodil přesně za čtrnáct dní živý a zdravý, ale to ležení v nemocnici a monitorování a neustálé sledování plodu ze mne udělalo pěkného neurotika. Jako metodu urychlení porodu bych opravdu nedoporučovala.
Katka(dcera 2,5, syn 5 měsíců)
  • 
8.5.2000 21:55:37
Milá Káčo,

e miminko je opravdu skvělé,čtu ho pokaždé,když jsem na internetu a jsem moc napnutá jestli to bide kluk nebo holka,hlavně aby bylo zdravé.Myslím ,že pro Motol, jste se rozhodli správně, já tam rodila před pěti měsíci a byla jsem maximálně spokojená - se vším.Já jsem si domluivila porod s doktorem Horákem, je naprasto skvělý a cítila jsem se naprosto v pohodě,když u mně byl.Pořád dělá vtipy a usmívá se a povzbuzuje tě.
On Má poradnu v motole každou středu dopoledne.myslím, že kdyby jsi k němu zašla a domluvila se sním,tak ti taky přijede k porodu.Je to kapacita - je to šéf porodního sálu.Pak jsem mu dala 5000,- Kč Ale to jsem mu dala podle vlastního uvážení o ničem takovém jsme spolu nemluvili,ani si onic neřekl. Držím palce ahoj Katka
Hanka, bezdětná
  • 
8.5.2000 21:16:49
Ahoj Káčo, ráda bych se dověděla něco víc o darování pupečníkové krve. Ještě jsem o tom nikdy neslyšela. Dík
Káča Skokanová, 35. týden
  • 
5.5.2000 9:15:41
Milá Lído, Evo a Anno,

díky za doporučení. Opravdu jsme to se Skokym zvažovali ze všech stran, ale pro tentokrát zvítězil Motol (tzn. bez mého doktora). Krč je pro nás opravdu dooost daleko a hlavně jsem přesvědčená, že pupečníkovou krev darovat musím. Strašně bych si pak asi vyčítala, že jsem měla možnost někomu pomoct a darovat krev, ale nevyužila jsem toho. A člověk, vlastně žena, není těhotná zas tak často, aby mohla pupečníkovou krev dávat na počkání...

O peníze by nám ani tak nešlo, samozřejmě, že to něco stojí. A peníze za nadstandardní pokoj by nám aspoň částečně vrátila zdravotní pojišťovna (jsem pojištěna u OZP a přispívají 500,- Kč/den pobytu v porodnici).

Ještě jednou díky za pomoc a neberte to tak, že bych Vaše rady nechtěla poslechnout.

Ahoj Káča
Káča Skokanová, 35. týden
  • 
5.5.2000 9:03:19
Ahoj Jitko,

moc gratuluji k těhotenství a držím palce.
Na Kokoříně jsem sice tu kolébku viděla, ale historku nám průvodkyně neřekla. Jen nás upozornila na "hradní toaletu" v pánském pokoji. :-)

Přeji Ti příjemné těhotenství.
Káča
  • 
5.5.2000 8:46:42
Ahoj Káčo,
při čtení dalšího pokračování tvého povídání mne zaujal váš výlet na Kokořín. Říkají ještě pověst o kolébce (myslím v prvním patře v levém pokoji)? Když si žena zakolébá, narodí se jí do roka kluk? Nám jí vyprávěli při první návštěvě. To jsme ještě kolébat nechtěli. Loni 11.9. jsme tam jeli už za účelem kolébání. Nemohla jsem otěhotnět už přes rok, tak kromě začínajících návštěv v CARu u Apolináře jsme zkusili i tuto variantu. A ono to funguje - 11.9.2000 mám termín porodu. Nevím co pomohlo víc jestli kolébka na Kokoříně nebo lékaři v CARu, ale povedlo se.
Jitka
PS: Jen nevím, jestli to bude kluk. Vědět to podobně jako vy dopředu nechceme.
Anna
  • 
4.5.2000 21:59:16
Ahoj Jano, sama jsem byla velmi spokojená na Bulovce.Jsou to už více než dva roky a tehdy to byla jediná porodnice v Praze, kde se se mnou bavili o tom, co mě zajímalo. Kdybych se chystala rodit tedˇ, asi bych volila Centrum aktivniho porodu , což je pokoj zařízený též na Bulovce. Tam rodilo několik mych kamarádek a jejich spokojenost i s téměř domácím prostředím byla absolutní.
  • 
4.5.2000 12:56:48
Káčo, měla jsem stejné dilema. Chodím na kontroly do Medy. Má ordinace na Bulovce a v rámci porodnice má i své oddělené místo pro rodičku a její doprovod. A má i samostatné pokoje, kam, když bych o to velmi stála, mě byli ochotní ubytovat i s manželem, takže je možné, aby rodina byla hned od začátku pohromadě. (Zbaběle jsme toho nevyužili :-))
A také jsem chtěla dávat pupečníkovou krev. Po dlouhém rozhodování jsem zůstala u svého lékaře v Medě a naprosto toho nelituju a na porod vzponínám s příjemnými pocit doteď, na následující pobyt také a nešla bych v budoucnu nikam jinam, i když jsme na ten nadstandard museli něco ušetřit. Držím palce, abys také svého rozhodnutí, ať bude jakékoli, neměla důvod litovat.

Lída
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.