| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Špatné matky zaostalých dětí

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 306 [Dalších 276 >>]
8.2.2009 20:55:05
Bydlím pátým rokem na hooodně malé vesnici. Téměř nikoho tu neznám. Ani není moc míst kde bych se s někým mohla seznámit- nemáme tu obchod ani hospůdku ani žádné dětské hřiště. A tvůj článěk mi připoměl jednu mou kamarádku která bydlí nedaleko. Ta sice z mé dcery nedělá zaostalého človíčka,ale zato se ráda ve všem předhání. Takže když řeknu např. že bych v budoucnu ráda dala Nelu do nějakého kroužku -třeba hraní na klavír - tak to hned její Tomášek bude chodit hrát na bubny, hrát fotbal apd. Ale kdybych se nezmínila tak bych to od ní neuslyšela. Někdy je to hrozně vyčerpávající. Chtěla bych si o tom normálně popovídat a rozebrat to ale to jen pořád slyšíš co dělá nebo dělat bude Honzík a vždy to musí být něco lepšího. No ale je toho daleko více včem si nerozumíme. A nedávno to vyvrcholilo. Už jsem to nevydržela a řekla jí své. Trochu mě to teď mrzí, ale na druhou stranu - proč bych nemohla říct svůj názor? Proč bych to měla pořád snášet? Co z toho mám? Stojí mi to za to? Ne! Nestojí! Protože kamarádka se má chovat úplně jinak. Rozhodla jsem se,že její společnost vyhledávat nebudu a raději si zajedu o pár km dál za kámoškou se kterou si můžu poklábosit o čemkoliv. Protože ne každý musí být za každou cenu náš kamarád.
Martina Racková, 15měsíční syn
  • 
8.2.2009 20:44:29
Ahoj holky,myslím,že tady není problém v nějakých dětech,ale v mamince,která se ráda přehnaně chlubí a zřejmě i poslouchá. Takováhle návštěva je spíš na obtíž,než přínosem. Ale chápu,že kvůli dětem člověk překousne všechno:-). Pokud to,ale otravuje, asi bych to nadhodila jako téma a když se to nezlepší.... jsou určitě i jiné maminky nebo kluby. Nemá cenu se nervovat.
Jana038
8.2.2009 18:36:16
Mám tři holky - 8let, 5let a 10měsíců. Nejstarší byla pozdější v otáčení, v lezení, v chůzi, zato začala brzy a relativně správně mluvit. Na logopedii stačilo opravit L, doučit R a Ř a bylo hotovo. Prostřední dcera se zase dříve pohybovala, plazila se, lezla, chodila... Ale mluvení? Ve dvou letech horko-těžko spojovala ne dvě slova, ale dvě slabiky! Taky jsem měla nervy nadranc ze všech těch "dokonalých" dětí (rozuměj maminek). Ale co. I ta prostřední se naučila mluvit a přesně podle úsměvných varování té milé části mého okolí, teď tu pusinku nezavře a nezavře. S výslovností je to horší, máme co dohánět, ale i to se poddá. A ta poslední? Zatím vypadá, že bude úplně jiná. Od miminka je hodně samostatná, ráda si sama hraje (což považuji za dokonalou kompenzaci toho, že oproti svým sestrám nejmíň a nejhůř spí). Začíná používat první slova - je to divné, ale opravdu to není náhoda. Když vidí manžela - celá se rozzáří, pádí po čtyřech k němu a mele tata tata tata. Když vidí psa, začně jakoby štěkat (takové a-a-a s malinko znatelným H na začátku). Když jí "teče" do bot, zvládne i mama, když podle jejího názoru dlouho nejedla, nešťastně říká (h)am. Lézt po 4 začala cca týden před ukončeným 8. měsícem a vydržela dosud. Takže s chůzí to asi taky nikterak neuspěchá.
Tak buď v klidu, ona "dokonalá" maminka se svými dětmi chlubí a přitom si nevidí na špičku nosu. Taky jsem tady u nás potkávala maminku, která na potkání vykládala, jaké má určitě moc kvalitní mléko, protože jí její holčička tak moc přibývá přestože je jen kojená... Moc to tehdy "potěšilo", když jsme snad obden s prostřední dcerou lítaly k doktorce na převážení. A co má být. Ve finále jsem déle než dva měsíce nekojila žádnou ze svých dcer a leckteré daleko déle kojené děti marodí o hodně víc ;o)
8.2.2009 14:24:00
Když byl můj tedˇšestiletý syn miminko,měla jsem kamarádku s o měsíc starší holčičkou.
Neustále je srovnávala,i když můj syn brzy lozil,chodil,její holčička nelozila a začala chodit až skoro v 18-ti měs.,uměla mluvit-náš syn skoro vůbec.
Bylo to pro mě těžké,i když mi doktorka říkala,že holčičky jsou v mluvení šikovnější,moc to nepomohlo a dost jsem se trápila.Neustále malou naváděla,aby mi řekla,co už umí,jak se jmenuje,počítá atd.Já jsem byla ráda za každé zkomolené slovíčko.Později jsem se dozvěděla,že mě všude pomlouvá,že mám postižené dítě,autistu a nevím co ještě.
Přestala jsem se s ní stýkat.
Syn ve třech letech začal mluvit úplně čistě,včetně R,Ř,její holčička dochází na logopedii s vadami řeči,takže dostala odklad.
Náš syn je v první třídě jako nejmladší,jde mu to skvěle.
Mám ještě téměř dvouletou dcerku,která krásně mluví ve větách a když se potkám na hřišti se svou bývalou kamarádkou a jejím tříletým synkem,musím se smát,protože naše malá pusu nezavře a její chlapečekk jen mlčí....
Doufám,že už i ona pochopila..
8.2.2009 10:02:42
satty ~R^~R^ naprosto souhlasím, neuměla bychto líp napsat~;)
8.2.2009 10:01:42
~R^~R^ naprosto souhlasím, neuměla bychto líp napsat~;)
8.2.2009 9:42:35
ano,ano moje řeč ~o~
8.2.2009 9:40:08
Jenom málo k článku.Milá Aleno, vaše kamarádka je namyšlená k.... a rozhodně by jsem jí vyloučila se seznamu svých kamarádek ! Pokud vás při každé návštěvě uráží a ponižuje, nenavštěvovala by jsem ji. Pa Zuzka
Janča kluci 1a 3,5 roku
  • 
7.2.2009 21:48:58
Ahojky hlásím se do klubu. Mám taky zaostalé děti. Sedět začali oba až v 9 měsících, když chtěli sami, chodit dokonce až ve 14 měsících. Ale musím říct, že jsem dostatečně hrdá, že je nikdo nenutil sedět nebo chodit v chodítku. A s takovouhle kamarádkou bych se nestýkala. Zdravím a přeju zdravé a spokojené děti.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 306 [Dalších 276 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.