| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemám vůbec žádné kamarády!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]
Vaal
7.12.2008 22:48:01
Chtěla jsem se takhle do "plenéru" zeptat, zda považujete "středoškolská" léta za ta nejhezčí v životě, jak se mnohdy tvrdí. Já tedy ne..¨
...pravá puberta se mi jaksi vyhla, byla jsem dost nevyspělá a introvertní, hodně jsem na sobě pracovala a studovala. Život jsem si začala tak někak užívat až po mých osmnáctinách, protože jsem na VŠ začala potkávat spousty zajímavých lidí, což mě jaksi "probudilo".
Do té doby jsem si prostě s vrstevníky, kteří by jakoby vypadli z filmu "sněženky a machři" jaksi neměla co říct. Připadali mi hrozně hloupí a nezajímaví. Samozřejmě jsem měla kamarádky, které byly stejně "rozumné" jako já, ale jsem v podstatě dost společenský člověk, tak mi tato "nesounáležitost" se skupinou na střední dost vadila.
Tak jak to bylo u vás?Já jsem v podstatě s životem čím dál spokojenější a "telecí léta" na střední mi tedy nijak extra úchvatná nepřišla.:-)
Taodvedle
7.12.2008 20:08:46
ja jsem v kolektivu nikdy problem nebyla, byla jsem vesmes oblibena, my jsme nikdy nemeli vudce ve tride a nikdy jsme nikoho ani netyrali jako outsidera,.
jsem spis extrovert, i kdyz posledni dobou mi nedela moc lidi pohromade dobre, a dam radsi opravdu na kvalitni pratele.
Ma starsi dcera je spis introvert, premiantka tridy, ale oblibena, nikdy nebude typ vudkyne, ale pro me je dulezite ze se neveze a nedela vsechny mozne kraviny jako ostatni jen aby zapadla, vi co che a co ne.
my mame skolu skoro pres ulici, pripada mi to dulezite( ale tady to jinak ani nefunguje, leda tak pak soukromou skolu).
v bydlisti mame taky par deti, kdyz jsme se tady prestehovali pred dvema lety hned si nasla nej. kamosku , ktrea bydli v dome naproti, my rodice se taky kamaradime. jenze se pristehovala pres rokem dalsi rodina s dvema holkama, jedna je o dva roky starsi nez moje Noemi a rok starsi nez nej. kamaradka od Noemi. takze prisla velka konkurence, a kdyz jsou ty tri pohromade, je to vzdy Noemi na ktere se zkousi ruzne vtipy, podrhy, a ruzne podrazy. kdyz jse sama se svou kamoskou tak jsou super, ale hold se musi naucit a ma lekci do zivota, ze ne vsichni jsou tak socialni jako ona, a komuz zalezi na pravdomluvnosti, pratelstvi, spolehlivosti atd. brala to hodne tezce, ale uz to nese statecne. Problem je ten ze ta starsi holka na Noemi zarli, a nejradsi by ji uplne vytlacila
7.12.2008 17:43:01
Dekuji vsem za reakce a odpovedi.
Pro ujasneni budeme se stehovat do Brna a to hned na zacatku letnich prazdnin. S nekolika malo skolama se snazim mailovat, ale moc na me nereaguji.
Maminky z Brna pokud vase ratolesti chodi na druhy stupeñ budu vdecna za tip na dobrou skolu a rozumny ucitelsky sbor. Jeste jednou diky.
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 16:22:03
No, možná by tedy bylo nejlepší, kdyby se smířila s tím, že prostě ve třídě nejlepší kamarádku nenajde. Ono to přeci tak nemusí být nutně. Hlavně, že není úplně osamělá a má kamarády i odjinud. Ve třídě se může chovat tak, aby to nějak doklepala bez smutku a konfliktů až do odchodu na gympl a pak bude dobře. Zároveň by spolužáky neměla zatracovat, za měsíc může být všechno jinak, třeba zničehonic s někým najde společnou řeč, někdy stačí málo, opravdu. Držím palce.~z~
Moncaka
7.12.2008 16:12:10
Konkrétně: chodí do hudebky, kamarády má z nauky, na bruslení - zde už je také docela dobrá parta, na volejbal - sem chodí půl roku parta snad také bude dobrá. Takže nějaké kamarády má, ale ze třídy ani jednoho. Těší se na gympl (pokud se dostane tak už jen 1.5 roku ve staré třídě), doufá v nové lepší kamarády, nebo že se stávající kamarádi z kroužků sejdou v jedné třídě.

Co se týče turistického kroužku, sem začal letos chodit syn (o 3 roky starší než dcera), také neměl moc kamarádů, ale u něj to bylo normální je šílený introvert narozdíl od dcery. Gympl, šachový kroužek a turisťák jeho problém s kamarády vyřešil.

Uvidíme. Asi toho člověk čeká moc, že na základce najde ty nej kamarády na celý život. Já ty nej potkala až také hodně pozdě. Teď už vím, že existují jen je musí někde potkat.

Díky moc za rady.
vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 16:07:36
ahá, to já si nevšimla, že wendulka se stěhuje právě do Brna, jsem to nějak přehlídla. No vidíte, můžete si pomoci navzájem!!! Ať žije rodina.cz!~b~~b~~b~
Lenka**
7.12.2008 16:06:38
Taky píšu mail s kontaktem na dobrou školu v Praze.
7.12.2008 16:02:24
ahoj Wedulko, už jednou jsem četla nějaký tvůj starší příspěvek a chtěla ti odpovědět, protože jsi psala, že se vracíš do Brna, kde nikoho neznáte a naši kluci jsou stejně staří (můj bude mít 12 v létě)a v Brně bydlíme. Jen jsem nepochopila, zda už v Brně jste, či se teprve budete stěhovat a kdy - napiš mi, chceš li na můj mail (Renataron@seznam.cz). Píšeš, že je tvůj syn chytrý, dokonce nadprůměrný, klidné povahy, pak by si mohli rozumět...Přečti si oněm v mém příspěvku . Tvůj by se od mého učil česky, můj od tvého zas anglicky... :-))

Co bych ti já poradila... Zapiš ho do základní školy s rozšířenou výukou jazyků, nebo rovnou na jazykové gymnázium, kde budou také děti nadané, tedy né tak zlé a podprůměrné, jako bývají na normální základce (snad), třeba gymn. Jarošova má z 5. třídy 2 třídy - směr jazykový a matematický. Rony, má "americké jméno - Ronald :-))" se tam letos hlásí, tedy dělá přijímací zkoušky. Myslím si, že znalost 2 jazyků by tu pro pro tvého syna mohla být velké plus a to, že neumí moc mluvit česky vadit nebude a uvidíš, že to v kolektivu hned dožene... pracuji ve školce, mám tam 5 letého chlapce vietnamce, rodiče česky nemluví, na něj už vůbec ne - za rok mi rozumí vše a docela dobře mluví...i já mu vše rozumím. Z toho mít opravdu obavy nemusíš.
Je li ale zakřiknutý - vybrala bych mu odpolední zájmové činnosti, kde se seznámí s vrstevníky podobných zájmů... můj syn chodí několik let do ZUŠ - hraje zde na flétnu, kytaru, klavír, v souboru dechových nástrojů, zpívá 3.rok v dětském sboru Kampanela - 3x v roce mají koncert, dělají hromadné zájezdy - byli 4 dny v Praze, jezdí do Rakouska do termálů, v létě na 2 týdny na soustředění atd... dále Ron už 2. rok chodí do programování- zde jsou o 2-3 starší kluci, ale výborně si s nimi rozumí, mají v létě také týdenní společné soustředení,dále chodí do Klubu vědy a techniky pro 10 -13 ti leté chlapce Einstein, druhým rokem dělá karate, předtím 3 roky plaval... několik let chodil do skautu, na to bohužel už od lonska nemá čas,už tam zajde jen občas - jako dnes na Mikulášskou, či o víkendu s nimi jede na výlet.... je spousta možností, napiš, co syna baví...

vendyna (Janinka + Alenka)
7.12.2008 15:22:41
Barry,~R^.~x~
Barry
  • 
7.12.2008 15:19:27
jo, tak to mam stejne. Manzel si zpocatku myslel, ze se strasne nudim, kdyz sedim s nimi u stolu a nic nerikam, ale me je bavi poslouchat a sem tam se zapojit..spis nemam rada, kdyz jdeme s manzelem na nejakou akci, kde on zna hodne lidi a ja moc ne, tak se uz dopredu desim, ze budu sama a ze si nebudu mit s kym pokecat, protoze nechci aby kvuli mne manzel sedel vedle me, tak me pak stve, ze ostatni jsou za chvilku se vsema kamosi a me to trva dyl..ale nastesti to vestinou dopadne dobre:o)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 86 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.