| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, proč nemáme peníze?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 306 [Dalších 286 >>]
Kohnova
  • 
20.10.2008 17:11:56
je prinejmensim trochu zvlastni odbornice, uz jsem se s nejruznejsimi krupejemi ze studanky jeji moudrosti setkala vicekrat. Napr. "Uc se, abys nemusel byt delnikem!" je vyrok, ktery me u psychologa dost zarazi, protoze z neho neprimo vyplyva, ze byt delnikem je zivotni prohra. Krome toho si i dnes stale jeste kvalifikovany delnik vydela vic nez ucitel, takze v cem je problem?
Hmotne pozadavky casti lidi jsou silne nadmerne a jakoby ta nenazranost byla cim dal vetsi. Je jasne, ze bida je obrovsky stresujici faktor, ale pokud clovek rozumi sve praci a neni liny, rozhodne v bide zit nebude.
Nejak se nam vyplatilo, ze naplneny zivot neni zivot naplneny penezi, ani kdyz ho prozijeme v luxusnim apartmanu v Recku. Je to otazka toho, o co vlastne usilujeme.
20.10.2008 16:58:26
Tata vydelava a vydelaval v radu par milionu rocne, jenze drzel kasu a obleceni mu neprislo dulezite. Meli jsem obrovsky dum, audi a mercedesa, ale nosila obleceni od vietnamcu a i tak jsem si mohla koupit nove az kdyz se stare zacalo trhat. Spoluzaci z podstatne skromejsich pomeru meli mnohem vic obleceni a mne se posmivali. Mobil jsem napriklad jako jedina ze tridy nemela a dostala ho az k 18 narozeninam. Nerikam, ze detem skodi, kdyz jsou vedeny ke skromnosti, ale mely by byt v ramci moznosti na stejne urovni jako spoluzaci, protoze jinak jsou z kolektivu vyclenovany. Ja mam na skolu velmi nepekne vzpominka, protoze jsem byla jak osklive kacatko a porad se mi obcas zda o tech poznamkach, co jsem slychala.
Teraza Horáková
20.10.2008 15:44:00
Monty - souhlas :-))))) jak s bohatými, znám jich fakt dost, pořád je jim všechno málo, někteří si asi kompenzují vnitřní nespokojenost předraženými nákupy. Ne, že by se mi nelíbily značkové hadry (některé), ale zvažuju, jestli tu věc budu za ty prachy moci nosit ještě další rok atd.....


A tohle přesně znám... Osiřelé dítě :-))))) o víkendu jsem zabavila synkovi dvoje kalhoty, jemu nevadí, že je má do půli lýtek..... mně docela ano.
Teraza Horáková
20.10.2008 15:40:48
Lízo, mně to připadá jako základní blbost, kupovat titul, to se přeci v tom pracovním prostředí pozná, jestli má někdo znalosti VŠ nebo ne.... ale studium na VŠ holt něco stojí, zvlášť, bydlí-li na koleji atd.....

(sama vím, co jsem platila za skripta i když z druhé ruky:-))))..... jo, je jasné, že dítě by si mělo brigádně přivydělat, a ne, že si bude válet šunčičky v létě doma.... Ale, aby se živilo samo, asi jak u které školy.

Jinak chudí x bohatí, někdy je to celé podstatně složitější, spousta věcí a poměrně slušných se dneska dá sehnat v pohodě přes bazar (a co se týče lyží apod vybavení - děti jsou z něj stejně za rok až dva "venku";). Takže taky jde o to, zda má někdo zájem a chuť podobné věci "obíhat". Např. telefony kupuju dětem výhradně bazarové, když už je potřebují atd. Vím, že pro mnoho je 500,-- Kč za mobil docela dost, na straně druhé, mnoho lidí si stěžuje a stejnou částku probendí tatík v hospodě, případně prokouří rodičové společně.

Uniformy by se mi líbily... měla bych vystaráno :-))) takhle pořád řešíme, co na sebe, aby to brácha - dvojče - neměl stejný :-)))
jo a ceny oblečení, nic předraženého nekupuju. Rostou jako z vody. Když už chci něco kvalitnějšího, máme kousek šikovnou Outletovou prodejnu.
Ala
  • 
20.10.2008 14:44:45
No tak buď zas tak strašně důležitá není, když za ní nikdo nechce víc zaplatit, nebo ji nabízí hodně lidí, tedy není až tak důležité, aby ji dělal zrovna váš tatínek. Ostatně skutečnost, že tatínek tu práci nedělá a svět se kvůli tomu nepřestal točit, svědčí o tom, že skutečně není nutné, aby zrovna tento konkrétní člověk dělal tuto konkrétní práci.
Gedzitka, Renda *20.3.2005
20.10.2008 13:15:51
tak to my jsme meli zase uzasnou ucitelku zemepisu. Vzdycky prisla s novinama, nekoho vyvolala na zkouseni a cetla z novin takove ty kratke zpravicky (na 10 - 15 slov) z rubriky Stalo se ve svete. A my jsme meli danou zemi najit na mape a neco o ni rict. Vedlejsim produktem tohoto zkouseni byl prehled o tom, co se ve svete deje.
Lída+2
20.10.2008 12:45:54
...ty punčochy by mě zajímali taky...jak si vezmu silonky 2 dny se odrbuju... a mám rudé fleky po nohách....

Ale psali, že můžou chodit v těch kalhotech,ale co když musí v tý sukni:-)
Lída+2
20.10.2008 12:42:52
Alo...moje segra...asi nedávala o fyzice pozor, když byli převody jednotek...a doteď není schopná kloudně uvařit...:-D když pro ní je 25g tuku to sané jako 25dkg:-D....no a pak se jí nedaří vařit...holt každý jsme jiný...

A další příklad...matika jí nikdy nešla...procenta v matice nikdy nepochopila... a ejhle potřebuje je v práci... a v 30letech volá nebo píše mojí mamce zda by jí nemohla zkontrolovat co spočítala...(no kdyby jí nenechali být ) tak to třeba i uměla....:-D

Lucka 345
20.10.2008 11:33:57
Tak nějak nevim...Tento problém jsem teda nikdy neměla.Ráno jsem se vždycky do školy oblékala sama. Myslím, že o nějaké děsivé kreace jsem nikdy nestála, aspoň s mámou jsem teda problém neměla.A na značky jsem taky nikdy nehrála a nehraju. Párkrát jsem sice neodolala, ale byl to šunt, pěkně jsem si pak nadávala kvůli vyhozeným penězům.Ale v uniformě, to bych si připadala jako na vojenské akademii.:(
20.10.2008 11:24:43
To ne, ale třeba při fyzice je možné vysvětlit, proč je lepší vařit vodu pod pokličkou.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 306 [Dalších 286 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.