| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, proč nemáme peníze?

 Příspěvky 110 z 306 [Dalších 296 >>]
19.1.2009 6:18:23
Po přečtení všech příspěvku neodolám a přidám se také se svým pohledem na věc.
Byla jsem jako au-pair v Londýně (2holky+1kluk).Děti samozřejmě nosily uniformu, protože chodily do PRESTIŽNÍ školy, jak mi jejich matka otloukala o hlavu téměř každý den.Vždy nezapomněla zdůraznit jak DRAHÉ jejich studium je a jak oni jsou ti skvělí,kteří těm malým bastardům dopřejí právě tenhle luxus.Ale ona sama je naprosto jiný příběh ~;) Uniformy jsou praktické-přiznám se, že na mě barevně fádní,ale hodně příjemné a pohodlné na nošení-kvalitnější pevné měkké materiály. Líbilo se mi,že kluci nosili kravaty a byli vedeni k tomu,že je to slušnost vypadat upraveně, když se bavím s učitelem /autoritou atd.(když vidím dnes jak přijde drban v džínách na pracovní pohovor na vyšší pozici a nepřijde mu to divné- je mi úzko)Děti si ve škole byly rovni,nicméně to kastování přišlo tak jako tak.Před školou sledovaly kdo přijel jakým autem (protože uniforma neprozradila nic), pak také jak přišla oblečená ta která au-pair/rodič (au-pair=větší snob,protože rodiče se nemusí obtěžovat-pošlou za sebe poskoka).Když jsem zjistila jak důležité je mé oblečení jako doprovodu ke školní bráně,věřte že jsem si už netroufla jít neupravená :-) takže kdo chce srovnávat, tak uniforma neuniforma-parametr se vždy najde.I přes to jsem v anketě zda zavézt uniformu nebo ne na straně UNIFORMA ANO.
19.1.2009 6:03:03
z pohledu au-pair v Anglii - Nevím jak jinde, ale k uniformám jsem holčičkám dávala čistě bavlněné bílé podklolenky/bílé ponožky. Bohužel i v zimě, což mi přišlo nedostačující, ale jejich matka mě zchladila tím, že "takhle to nosí všichni a pořád". Holkám to vyhovovalo, líbilo se jim to, já to měla lehké co jim dát na sebe a bez odmlouvání, ale na podzim a v zimě měly permanentní rýmu,protože kalhoty jsem u holek neviděla-když nepočítám šortky.
25.10.2008 15:22:23
tak si to Honzo spočítej: 3xspoření =cca 6000Kč. + 4500 za poplatky bydlení v rodiném domě a jsme opět na stejné častce jako rodina z článku. těch 10 t. Na podkroví jsme si šetřili 5 let; za 250 000 tis jsme si ho více méně svépomocí zrobili. za zbytek 100 000 koupili ojeté auto pro život a ty levné výlety. Na bydlení se musí dávat ikdyž bydlíme ve svém... Kdo myslíš, že nám platí plynové topení, plot, děravou střechu.... Podotýkám, že domek jsme nezdědili ale pořídili z úspor... Pravda je, že jsme se nebrali ve 20ti. mě bylo 26 a manželovi 31 roků, takže jsme již něco měli naštřeno. jsme spolu 15 let.
22.10.2008 8:52:10
Ratata - ono je to hodně individuální, ale dost často tam, kde se vyskytuji, tedy na Andělu potkávám maminky modelky, jak vlečou za ruce otrhané děti, sprostě jim nadávají a jsou vůbec nějaké nervózní. Ono se dost rozmáhá takové to - že po rozvodu se z tatínků vytřískají peníze, ale bohužel ne vždycky jdou ty peníze pro děti. Znám několik případů, kdy maminka zaplatí dítěti oběd v jídelně a tím více méně končí.
Týna 26,děti 3 roky a další na cestě
  • 
21.10.2008 22:16:44
Já osobně jsem zase v takové finanční situaci,že bych do práce chodit nemusela, ale být doma by mi teda vůbec neuspokojovalo,takže přežiju ještě 3 roky na mateřské (času věnovaného dětem si samozřejmě taky považuju) a pak hurá mezi lidi:-))
21.10.2008 20:42:50
No, já bych vztah vzdělání a bohatství viděla v tom, že čím je člověk vzdělanější, tím by měl mít větší rozhled, měl by být schopný učit se nové věci a chápat souvislosti, tudíž by měl být schopný si vybrat takovou práci, která mu lépe vyhovuje, ať už tím, že ho víc uspokojuje nebo tím, že mu přináší víc peněz. Neboli třeba takový učitel může pružněji reagovat na poptávku volných/lépe placených míst na pracovním trhu, protože když na to přijde, není pro něj takový problém doplnit si znalosti potřebné třeba pro práci zedníka (pokud by měl pocit, že si ten zedník vydělává víc), mezitím co zedník si jen tak znalosti potřebné pro profesi učitele nedoplní.
Katka Tum, 2 děti
  • 
21.10.2008 20:30:41
Jsem učitelka, manžel státní úředník, oba vysokoškoláci, bohužel s nijak nadprůměrnými platy, takže vztah vzdělání a bohatství je podle mě trochu mimo. Zejména v naší republice).Jasně, že jsou peníze důležité, ale ráda bych dětem předala, že bohatý neznamená vždy šťastný.Ze článku mám pocit,že se dětem musíme omlouvat, že nejsme bohatí a nemáme na všechno. Copak je to cíl, mít na všechno???
Ratata
  • 
21.10.2008 15:22:26
naopak. Často vidím, že děti jsou načinčané a maminka s prominutím umouněná šmudla s mastnými vlasy.
21.10.2008 10:12:05
Debbie - já si hlavně myslím, že problém ČR je v tom, že tu lidé ještě nepochopili, že právě zážitky a prožitky jsou to, co jim nikdo nikdy nevezme a nedají se nahradit žádným kupením majetku.
A když svobodná matka obětuje peníze na umělé vnady a značkové ošacení, ok, ale všimla jsem si, že některé maminky, které vypadají jak ze škatulky, často vedou za ruku dítko, které vypadá, že ho maminka živí jedním rohlíkem denně a obléká v popelnici. Prostě že maminka tak nějak hrozně ráda investuje do sebe a dítě je jen takový přívažek navíc...
Ala
  • 
21.10.2008 9:01:05
Kohnová, pravdu díš. S tou nenažraností nelze než souhlasit, málokdo umí žít skromně a být spokojený, nejvíc asi vadí, že někdo jiný má víc. I tady v té diskusi se hodně píše o tom, že když děti nemají značkové oblečení, mobily a další blbosti, jsou považovány za méněcenné (možná i jejich vlastní rodina díky tomu sama sebe považuje za méněcennou). Zdá se, že většina skutečně tohle považuje za ty základní hodnoty, které je nutno pro zdárný vývoj potomstva zajistit. Přitom jak vypadá skutečná chudoba, o tom všichni víme velký prd, protože nikdo tady ji nezažil.
 Příspěvky 110 z 306 [Dalších 296 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.