| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod v terénu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 647 [Dalších 627 >>]
Milada.
27.10.2008 13:17:14
Markéto,

to RADIO s porody nesouvisí vůbec v ničem. Jen se taky dělá petice (podpisová akce), tak jedině tahle souvislost :-)
Milada.
27.10.2008 13:15:09
Astrit,

ach jo :-(

Když už z něčeho cituješ, dávej tam aspoň odkazy na zdroje.
Pokud tedy někdo neví, kde to Astrit bere, tak je to stále z tohoto článku: http://www.porodnice.cz/node/3783




Astrit
27.10.2008 13:08:55
Ale prosím tě, Markéto! Píšeš, že četnosti komplikací a jejich průběh je odlišný u přiroz. porodu a porodu v porodnici. Jak chceš ale zabránit této komplikaci, cituji:
"Naprostá většina akutních císařských řezů a klešťových porodů se provádí z dů­vo­du ohrožení dítěte nedostatkem kyslíku. Plod se může udusit pro náhle utažený pupečník nebo nedostatečnou činnost placenty během několika minut."
Chceš mi říct, že tohle se u přirozeného porodu nemůže stát, jako že se nemůže např. utáhnout pupečník?! Vytýkáš mi, že mám klapky na očích, tak mi je prosím tě sundej a vysvětli mi konkrétně toto - proč se tohle u porodu doma nemůže stát? A v takovém případě je ti přivolaná záchranka na nic, než přijede, dítě se udusí... Asi nadhodíš četnost jako že tohle se stává jedné z tisíce atd. ale tohle se může stát každé rodičce a děcko má větší šanci, že přežije v nemocnici než doma.
A co se týká těch procent porodů v NL, tak mě zaráží jedna věc: zatímco v NL se podle tebe počet porodů doma snižuje (z 65 na 30%...proč asi že?), u nás s prominutím bláznivé ženské z toho začínají dělat módní hit. Na porody doma mám zkrátka tak vyhraněný názor jako ty na porody v porodnici.
MarkétaP + 4 dcerky
27.10.2008 12:05:56
No tak kromě toho, že zcela evidentně netuší, že průběh přirozeného porodu a četnost komplikací je zcela odlišný od "klasického" (to mu ani nezazlívám, je mi jasnél že přirozený porod zřejmě nikdy neviděl) například to, že cituje poměrně zastaralá data - 60% to bylo v roce 1965, nyní je to okolo 30%. Jak mu mám věřit to další? O sněhu a zácpách se tu vyjádřili další, stejně jako Sylvie o tom, kde pan dr. čerpá svoje "odborné" informace.
Raďulka
27.10.2008 11:42:06
Nedočítám celou diskuzi, ale ten článek je tak profláklý že ho znám skoro nazpaměť ;)
Pokud chceš slyšet blud, tak mě nejvíc rozesmálo to, že dotyčný docent netuší jak jsou vybavené sanitky u nás, když považuje holandskou sanitku s výbavou pro resuscitaci za lepší než ty naše :-D:-D:-D
Astrit
27.10.2008 11:37:51
Můžeš být prosím tě konkrétní? Co z toho článku, co psal dr. Pořízek, je blud? Ale zkus být přesná, ráda se poučím;) Víš, rodila jsem jen dvakrát...
27.10.2008 11:02:13
Hele, Astrid, nechci ti brát tvoji víru v dr. Pařízka coby autora odborných textů pro rodiče... ale konkrétně tento dotyčný v době, kdy svou knihu pro maminky psal a postupně publikoval na netu, se čile inspiroval třeba na mých tehdejších stránkách pro těhule, odkud mi kradl texty Samozřejmě, ty názorově neutrální ;) Tak teď nevím - ty moje texty na mých stránkách vypovídací hodnotu neměly, ptž nejsem lékař... a tytéž texty na porodnici.cz už hodnotu měly, ptž byly podepsané dr. Pařízkem? Zajímavá logika

MMCH to Holandsko se na "pravou míru" neuvedlo. Erzety samozřejmě jezdí i u nás. A co mám informace přímo z Holandska, tak i tam jezdí zpravidla běžné erzety, tedy nijak extra vybavené, i když to samozřejmě záleží na konkrétní oblasti, někde jsou sanity i třeba s inkubátory, někde ne.
MarkétaP + 4 dcerky
27.10.2008 10:47:34
Milado, promiň, jsem teď trochu mimo, narážíš na na nejakou aféru s citací v rozhlase? A jinak jsi mi nasadila brouka do hlavy, pročetla jsem si homebirth v anglické wiki a porod v české a mám chuť tu českou rozšířit - aby bylo co citovat ~j~ To by bylo panečku PR!
Milada.
27.10.2008 10:44:35
Markéto,
jojo, co když to proboha někdo uslyší třeba v RADIU?
Ale uznej, že otrocký výklad Wiki není přece nic špatnýho! ;)Třeba se pak sejde Rada, na který se to pěkně probere a výsledek je jasný, tj. nejlepším řešením je ty živly umlčet a RADIO zakázat.
Pak jedině může mít takový otitulovaný expert klidné spaní

;)
MarkétaP + 4 dcerky
27.10.2008 10:35:28
Jejda, Milado, nestraš a nemluv o wiki moc nahlas, co když to nějaký otitulovaný expert uslyší :)))
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 647 [Dalších 627 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.