| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Školka - neškolka

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 450 [Dalších 420 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
17.10.2008 4:18:27
Zrejme jsi nikdy nevidela skutecnou chudobu - ja ano. Jsem rada, ze to nejsou podminky, ve kterych bych musela zit. Lidi, kteri maji plnou pusu toho, jak jsou na tom spatne, a maji strechu nad hlavou, teplou vodu, vzdycky co jist a do ceho obleknout a obout sve deti, mi dost lezou na nervy.

Realny zivot neni o tom, ze ti stat plati za peci o vlastni deti. Realny zivot je umet se postarat. Ja rikam, ze stat by mel vytvorit lepsi podminky pro to, aby se matky mohly postarat o sve deti za sve penize. Poslanci to nevidi, protoze matky v CR jsou tak ohromne spokojene s triletym RP, ze uz nevidi nic jineho. Tak co by se poslanci starali? On jim nekdo rika, ze matky nejsou spokojene?
Kimmy, 2 deti
  • 
17.10.2008 4:06:05
Kolik deti v te skolce je, ze jim staci dve ucitelky??

Pokud je to tak jednoduche, tak proc to nenavrhnes jako celostatni plosne reseni?? Pak by se videlo...

Kimmy, 2 deti
  • 
17.10.2008 3:58:45
Kreditko - nevim, proc mas potrebu pouzivat vyraz jako "odkopne dite" - je to hrubost nejvyssiho radu a v tomto druhu diskuse ja pokracovat nehodlam.

Zeny, o kterych jsem psala, nejsou vetsinou mistni zeny, jsou to zeny cizincu, ktere nepracuji casto z toho duvodu, ze se tu obtizne shani pracovni povoleni a cizince tu neradi zamestnavaji na lepsich pozicich. Jsou to zeny z Australie nebo Anglie, vzdelane a velice schopne (aspon ty moje zname). Ale nebyly vychovavany v predstave, ze matka musi byt dome s ditetem tri roky, jinak se na ni budou na piskovisti ty ostatni matky mracit a pomlouvat ji. Ta "povinnost" byt doma s detmi tri roky a nedat dite do jesli driv, je cesky fenomen zavineny dlouhodobym RP - ty uz jsi tak zaslepena, ze cokoli jineho ti pripada nenormalni a mas potrebu na to utocit.

To, ze ty tomu nerozumis a nechapes to, neznamena, ti nedava zadny narok se tak hrube vyjadrovat.
kreditka
16.10.2008 19:58:38
Píšeš, že jsou češky rozmazlené - no nevím, ale jestli je u tebe v té zemi zaslíbené normální, že žena, ačkoliv je finančně zabezpečena a o domácnost se starat nemusí, odkopne dítě do školky či jeslí (nejspíš aby měla klídek) tak to teda potěš koště. Ještě, že žiji v ČR!!
kreditka
16.10.2008 19:35:39
Asi jak kde, ale sestřenice dělá ve školce ředitelku s ní tam dělají 3 učitelky, které jedou na směny (krátký a dlouhý týden) aby ale naplnily plnou pracovní dobu tak odpolední směna musí přijít zbytečně brzo do práce - sejdou se tam na několik hodin všechny 3 učitelky + ředitelka, kdyby byla provozní doba delší, odpolední směna by šla do práce o něco déle a a o něco déle by i končila. Je to vesnická školka, nevím jak to jede ve městě, ale tak strašné náklady by to určitě nezpůsobilo.
kreditka
16.10.2008 19:18:36
Kimmy sestup z oblak! Žvaníš tady jak se máme v ČR dobře a přitom tady reálně nežiješ, žiješ tu jen nějakýma tabulkama z internetu, žiješ tu asi jako naši páni poslanci, kteří také nevidí reálný život, se svými penězi to totiž vidět nepotřebují
Kimmy, 2 deti
  • 
16.10.2008 16:40:21
huraaaa!!!

Asi bych si mela nekam ulozit standartni vysvetleni a pak to jen kopirovat - protoze je fakt nad moje sily vsechno pokazde popisovat... a kdyz moje prispevky cte nekdo, kdo o mych nazorech predtim neslysel, tak to asi zni jinak (ale ja uz mam pocit, ze jsem svymi nazory dost proflaknuta...)

Tak jeste jednou preju hodne stesti u zkousky!

Kimmy

sextánka
16.10.2008 16:23:32
Ahoj, Kimmy!
Zase jsem neodolala a dočetla jsem moji "oblíbenou" diskusi.
Řekla bych, žes to vzala za správný konec. Ze začátku mi přišlo, že se "navážíš" do maminek za to, že využívají systém, který tu existuje. (A pak si některé stěžují, že je to pořád málo.) Teď mi příjde, že začínáš vysvětlovat, že při změně systému by na tom vydělali všichni - maminky i jejich děti. A máš při tom svatou trpělivost, až obdivuhodnou.
Takže nakonec fandím!
Líza
16.10.2008 15:39:05
To samozřejmě může nastat i v deseti letech. To se může stát i mně, když jsem doma sama...
Andrea
  • 
16.10.2008 15:34:59
Myslela jsem ty situace, kdy zavolat nemůže, může začít hořet a telefon je na potvoru jinde, může mu něco zaskočit, špatně uklouznout a další situace, kdy je někdo druhý potřeba.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 450 [Dalších 420 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.