| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čteme, čteme pohádku...

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 59 [Dalších 39 >>]
4.10.2008 19:51:07
my čteme od narození,ted prohlížíme staré knížky ještě po mě,takové ty na pevném papíře v podstatě jednoduché říkanky.Do knihovny taky chodíme od útlého věku.
Starší je "knihomol" po mě, u mladšího se uvidí.
Ale klasické pohádky neměl starší nikdy rád,právě proto že jsou drsné.
Takže u nás vedly pohádky o mašinkách, kocour Mikeš,Ferda mravenec a podobně.Od tří let pak encyklopedie a knížka předškoláka.
3.10.2008 22:54:14
To vůbec nelámej přes koleno.
Já jsem pohádky NESNÁŠELA, právě kvůli tomu zbytečnému napětí, a to jak televizní tak i v knížkách.
Doteď odcházím od televize, pokud je scéna taková, že se mně emocionálně dotýká (čili na TV téměř nečučím).
Měla jsem ráda "skutečné" příběhy, kde o nic nešlo, jako třeba Děti z Bullerbinu nebo Honzíkova cesta a tak.. Prostě úplně normální věci, žádné nadpřirozené bytosti a podobné hovadiny (milovníci pohádek ať odpustí ten výraz).
Prostě to ber, že to tak tvůj synek tak má a nech ho s tím žít :), ono to normálně jde.
3.10.2008 20:28:39
Ona taky někdy kovářova kobyla chodí bosa. :-) Moje tchyňka byla celý život knihovnice, dokonce na dětském oddělení, takže velká milovnice knih a znalkyně dětské literatury. A manžel, její syn, čte jenom noviny a manuály. Já jsem knihomol a dceři čtu tuny knížek, tak jsem moc zvědavá zda se v budoucnu přikloní k mému, nebo manželovu modelu.~j~
3.10.2008 14:36:48
Dík za povzbuzení, taky mám pocit, že čtení je pro syna zatím spíš dřina než zábava, ne že by četl vysloveně špatně, ale není to ještě to pravé ořechové.
Doufám a snažím nesrovnávat ho se sebou v jeho věku (už jsem byla dávno knihomol).
Helena, tři dospělé děti
  • 
3.10.2008 14:29:51
Dášo, ten svůj příspěvek jsem psala z vlastní zkušenosti, ale určitě se najdou děti, které si ten vztah ke knihám hledají hůř. Já nejsem psycholog ani odborník, ale myslím si, že v desíti letech ještě není třeba si zoufat. Možná se synovi zatím jenom špatně čte, dá mu to velkou práci, tak se tím zatím nezabývá. Třeba až bude mít větší cvik, čtení mu půjde úplně hladce, tak ho to začne více bavit. Já sama učím na gymnáziu, i na nižším a vím, že mezi dětmi jsou velké rozdíly ve čtení. Třeba čtou dobře a správně, ale obsah jim ještě někdy trochu uniká. A to je možná právě ten problém. Chtěla bych Vás povzbudit v tom, že Váš dobrý příklad a i to, že berete syna do knihovny, v něm určitě nechá dobré stopy a věřím, že si časem tu svoji lásku ke knize najde. Helena.
3.10.2008 11:58:41
Odklikla jsem před "korekturou", omlouvám se za překlepy~;)
3.10.2008 11:57:06
Myslíte, že je ještě naděje? Synovi je 10 let a ještě ve 4. třídě dobrovolně nečte skoro nic. Podotýkám čtu mu od útlého věku každý večer a ještě jsem nepřestala, doufám, že nu tak pomůžu vytvořit sik čtení vztah. Do knihovny jsem s ním chodila, jsem ochotná mu koupit skoro jakoukoli knížku, jen aby si opravu vybral podle svého zájmu, oba s manželem čteme dost.
Výsledek mé snahy je, že knížku jako nezbytnou součást života syn bere, ale sám čte jen když musí. To jsem tak nemožná?..~Rv
Ještě doplním, že lehčí forma poruchy učení asi má (nalá soustředěnost apod. ale to sem neptří,), dislexie se neprokázala.
lklasinka
3.10.2008 8:13:16
u nás se čte neználek, pipi, bylo nás 5, pejsek a kočička....
ty nechutné morbidní pohádky určitě nee. taky jsem je neměla ráda
Lída+2
3.10.2008 5:00:45
Lucie nám naši taky četli a já četla vždycky hodně a segra nikdy nic nepřečetla do 20let. a pak začala chodit i do knihovny:-D a teď čte normálně..takže zachovej klid!
deli+delinka3
  • 
2.10.2008 23:25:42
já holčičce nečetla,když byla "menší", ale vymýšlela jsem pohádky a příběhy...o čem chtěla vyprávět,o tom jsem jí vyprávěla...když řekla o zácloně...)), navázala jsem na to a vymyslela pohádku o kouzelné zácloně a o oknu, kterým se dostaneme na pohádkový palouček a na tom jsou kytičky a motýlci a jedne s druhým kamarádí a celý den lítají a bla bla...pořád dál...taky mi klasické pohádky přijdou někdy jak horory, v skoro každé je nějaký mord..., ted čteme a už ani nemusím upravovat,což jsem taky dělala, prostě jsem vynechávala morbidní pasáže.... jí se začínají klasické,ale kratší líbit....
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 59 [Dalších 39 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.