| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Životní úroveň rodin v ČR

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 538 [Dalších 518 >>]
6.10.2008 20:18:15
myslím,že je spousta lidí,kteří jsou na tom stejně nebo podobně.Ale jet na doraz je také nepříjemný pocit,který sama znám.Proto jsem se s tímto pocitem nikdy nechtěla smířit a hledala další možnosti.A světe div se našla a možná tam kde jiní lidé odmítají.Dostala jsem nabídku (byla sem oslovena a neodmítla sem si ji vyslechnout)a poznala zajímavého človíčka.Jde o to,že pokud se člověk izoluje od informací,které jsou mu nabídnuty tak je potom v takovéto situaci.Představte si,že byste určité náklady měli nižší (kvalita služeb stejná) a mohli si třeba každý měsíc nějakou tisícovku odložit.A to za stejného příjmu.Myslíte,že by to pro vás bylo zajímavé a nebo je vám jedno,že třeba vyhazujete zbytečně pár tisíc a vůbec o tom nevíte?Ono totiž většina lidí neví kde zrovna zbytečně utíkají rodinné peníze.A já si myslím,že je dobré poznat a opravit tyto díry a pak se každému bude žít o něco lépe.
Brebina, E+M
6.10.2008 19:44:10
Opravdu jste na tom ještě dobře. My s manželem a dvouletými dvojčaty máme momentální příjem 18500,- (8600,- mateřská s přídavky + 9900- manžel) z čehož platíme měsíční platby (pojistky, minimální přízpěvky na důchod, hypotéka + další dva úvěry na bydlení, elektřina, voda, televize, rozhlas, internet) 14000,- Kč a ze zbytku platíme jídlo, poplatky u lékařů a v lékárnách, dopravné jelikož nemáme auto, plínky a kaši pro děti a mimořádné ale pravidelné platby jako pojištění domu a domácnosti a popelnice.
Opravdu není nic, co bychom si mohli ukládat na účet a spořit či dokonce nakupovat ty jejich "super " výhodně produkty pro domácnost či zdraví
6.10.2008 18:23:49
Ten kdo chce mit klid a jistotu tak si zajistí pro tyto potřeby pasivní příjem nebo vedlejší výdělek.Pak se člověk nemusí strachovat z čeho to bude platit R^~;)
Lusika, Lucinka+23tt
  • 
6.10.2008 15:39:35
No nevím, je potřeba lhát? Já prostě s úsměvem prodejci poděkuji, že nic nepotřebuji a jdu pryč. Občas se stane, že někdo nadále pokračuje v rozhovoru, ale to se už jen usmívám a nic už neřeknu. Oni to jsou vlastně taky jen lidi, co se snaží si vydělat.

Jinak my máme velký příjem a velkou hypotéku. Půlka příjmu je hypotéka, tak 15000 měsíčně spálíme na běžný provoz. Velké pravidelné náklady jsou byt, provoz auta, telefony, internet.. Tak 10tis dáváme stranou, aby bylo na vybavení domku, až to bude hotovo. Nijak nerozhazujeme, ale nad jídlem nepřemýšlíme, např. koupi elektroniky či něčeho nadstandrat už zvažujeme. Asi normálka.

Znám lidi, co nevyjdou z 90tis čistého bez dětí či hypotéky, takže asi to není otázkou výši příjmu... Zaměstnání je samozřejmě přímo nenutí si kupovat dražší věci, ale jistě to má vliv na výši nákladů. Potřebují reprezentativní oblečení, chtějí se nějakým způsobem prezentovat před kolegy (uklízečka, zaoceánské dovolené, lepší byt), chodí častěji do společnosti. Jejich dítě jistě nebude mít kočár za 6000..

Lusika
Bára
  • 
6.10.2008 13:51:17
No tak s těma frontama na košíky to zas až takovej rozdíl není, u nás jsou pořád, tekutý brambory taky a sněhu je furt stejně - stejně málo.
Taky bych ale radši vychovávala děti za Husáka, měli jsme na všechno tak nějak víc času. Snad proto, že se nebylo kam a za čím hnát ...
Bára
  • 
6.10.2008 13:30:34
No já si taky myslím, že je na tom pisatelka finančně docela dobře :-) S takovým příjmem bych asi šla relaxovat jinam než do obchoďáku :-)))
Rozhodně bych výdaje pro čtyřčlenou rodinu v uvedené výši hodnotila jako nadprůměrné, zvlášť když vezmu v potaz, že jeden z rodičů je na MD ...

Co se reklamy a "vnucovačů" týká - je to samozřejmě obtěžující, ale jak už tu zaznělo, něčím se lidi živit musí a takový obchodní zástupce, nebo co je to za pozici, to rozhodně nemá lehké - celý den hučet do lidí ... Dejte pokoj :-)
Nicméně v nákupním centru se s takovým jevem počítá, spíš mi silně vadí, když mi někdo zazvoní u dveří a nutí nejvýhodnější volání, nejvýkonnější vysavač atd....:-(

Marta
  • 
6.10.2008 12:52:29
My jsme začínali u rodičů (už jsme měli 1 dítě) absolutně bez úspor. Pak jsme šli na hotel, protože už jsme nebyli ochotni se hádat. Pak na ubytovnu. V práci nám nabídli nájemní 1+1 (40 m2, nájem i se službami vzrostl z původních cca 4500 na cca 6 ooo)se smlouvou na max. 10 let. Tam jsme bydleli asi 7 let, pořídili jsme si druhé miminko. A pak jsme asi rok sháněli byt; koupili jsme 3+1 v původním stavu za 800 000, zhruba polovinu jsme měli ušetřenou a polovinu jsme si půjčili. Takže nyní bydlíme ve vlastním, splátka úvěru je na 10 let a cca 4500 měsíčně. Cena bytu za dva roky vzrostla ma 1600000. Oba pracujeme ve školství a příjmy máme podprůměrné. Manžel nás řadí do chudých, já nás řadím do střední třídy. Po čem toužíme, to si dopřejeme a co mít nepotřebujeme, to si odepřeme:)
Marta
  • 
6.10.2008 12:30:10
My dovči střídáme. Byli jsme v Berlíně, Paříži a Praze:) a dětem se ohromně líbilo. Syn je jediný ve třídě, kdo viděl Monu Lisu a sám jí dal přednost před Eurodisney.
Marta
  • 
6.10.2008 12:25:50
Víkendový program směřuji hlavně na akce zadara (resp. vstup do 10 Kč). Většinou se dá v pohodě vybrat a je zajímavé, že se na nich nikdo na Tebe nevrhá se skvělými nabídkami. Zato když jdeme někam, kde se platí vstupné, okolo stojí horda nadháněčů na všechny možné blbiny světa (kromě muzeí a galerií; do knihoven už ten mor také pronikl:)
6.10.2008 11:00:44
Dobry den-myslite,ze byste mi mohla poslat naky info o te praci?Diky
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 538 [Dalších 518 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.