| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Český druh "superžena": kdo se jí odvděčí?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 243 [Dalších 213 >>]
Lenka
  • 
22.9.2008 12:26:39
Klidně napiš, Ferry
ferry+ dva kluci-4roky
  • 
22.9.2008 11:26:56
Ahojte.Taky mám doma jednu super.Všechno chce stihnout, ničeho se nechce vzdát,neustále se cítí nedoceněná atd., atd. Ty Výčitky a neustálé vyčítání ale nestojí zato a v tom důsledku to dětem jen škodí.....Kdo nevěříte, můžu napsat více.
22.9.2008 11:21:12
No, ona ta okna zároveň tak trochu špiní i zevnitř, hlavně rámy. Považuju na vhodné to občas otřít, ale dělám to jen 1x ročně a úplně to stačí. Naštěstí máme okna do dvora. ~k~
gaba 3 deti
  • 
22.9.2008 4:38:29
Me by zajimalo, proc zeny (a dovolila bych si podotknout, ze jsou vsude - nejen v CR) chteji byt "superzeny", je to televizi? Nebo cekaji metal za dokonalost?
Jste nekdo superzena nebo "vylecena" superzena a vite?
22.9.2008 0:06:13
Tak to máš svatou pravdu. Zdědila jsem naši "výpomoc" po kamarádce, která se přestěhovala a dala mi nejlepší doporučení. Když někomu řeknu, že mi "paní na úklid" chodí vyžehlit "kdy chce" (prostě když může), známí se především diví, že vůbec má klíče. Ale kdybych měla výpomoc a stála jí za zadkem s nedůvěrou, jestli dobře uklízí a nebo snad dokonce nekrade, nebylo by to přece k ničemu!? Takže jsem šťastná, že mám po všech stránkách spoleh. Až si to nebudu moct dovolit, zvládnu to sama, ale tenhle "zbytečný" výdaj mi přijde smysluplnější než např. solárko a kosmetika (tam nechodím a díky tomu nemusím žehlit ;)).
Znám pár rodin, kde nenašli na výpomoc nikoho. Já jsem "naši Věrku" jedněm známým doporučila a jsou nadšení, jak je pracovitá... Určitě je dneska v tomhle oboru větší poptávka než je dobrých nabídek. A nedivím se, že lidi berou raději důchodkyně - bez ohledu na pojištění apod. - protože mnoho z těch dnes šedesátiletých žen jsou právě bývalé superženy, které ví nejen, jak vypadá vyžehlená košile a dobře umytý sporák, ale taky toho umí dosáhnout v rekordním čase. Já svojí mámě v domácích pracech (kromě mytí oken) stále nestačím... asi proto, že táta luxoval celý život jen lednici, ale vysavač je pro něj obávaný tvor stejně jako pračka, mokrý hadr apod.:-D
21.9.2008 23:16:11
Tohle slovo taky mýtím ze slovníku svého manžela :-) aby ho vůbec nepoužíval když třeba vynáší koš... nebo když koupe a ukládá syna... prostě nikdy. Omlouvá se vždycky tím, že to má zautomatizované. Naštěstí to je ale AUTOMAT stejně jako to samotné "pomáhání", takže on kromě praní a žehlení zvládá všecko.
Můj první manželský pokus mi nevyšel, snažila jsem se být superžena, muž to vyžadoval, byl v tom vychován. Jenže jeho matka vydělávala půlku toho co táta a denně byla ve 3 doma. Já jako podnikatelka přinášela domů většinu peněz a ještě jsem dělala veškerou domácí práci a zajišťovala jsem vše ohledně dcery (od plínek přes úkoly, překonávání dyslexie a další až po vožení na kroužky a rodičáky). Po 10 letech si manžel našel jinou, která se představám superženy podobala asi jako Temelín katedrále Sv. Víta. Pochopila jsem, že dělat všecko je úplně na nic.
Ve druhém manželství jsem se nikdy o dokonalost nesnažila a nejen že se méně nadřu, necítím se jako služka, ještě mě manžel pořád chválí, za všecko děkuje, některé činnosti máme úplně rozdělené, aby ten druhý měl spolehnutí... a to, že je atraktivnější a více vydělává než ten první, dodávám jen proto, aby to nevyznělo, že jsem si po rozvodu nabrkla prvního muže, který se namanul :-D Jen jsem měla oči otevřené a všímala jsem si právě podstatných věcí - třeba toho JAK SE CHOVÁ KE SVÉ MATCE. A takhle se můj syn dneska chová ke mně, to bych v prvním manželství se sobcem nikdy nezažila...:-)
Lenka
  • 
21.9.2008 21:42:43
No moje zkušenost je, že u známých "přes děti" se většinou nikdy dál než k těm dětem nedostaneme. Velká část ženských ani nebere tyhle "kočárkové a pískovištní" známé jako možné kamarádky, spíš jen tak povrchní známé, které jim mají pomoct přemoct mnohdy ubíjející stereotyp na MD.
Od toho se taky odvíjí, že ani nemají snahu řešit něco jiného, než děti, nebo si nějak hlouběji porozumět, i kdyby jim k tomu dozorování dětí dalo příležitost.
Stejně většina takových známostí končí současně s tím, když jedna z nich ukončí MD.
Kohnova
  • 
21.9.2008 19:15:42
Ivule: presne tak!! Toto i muj nazor a pridavam se i ke Kudle, mam taky takovou zkusenost.
Linda
  • 
21.9.2008 17:20:30
Na druhou stranu pokud na hřišti chcete oslovit jinou (neznámou) ženskou, tak je logické začít přes to, co máte společné, tedy děti. Myslím, že zdaleka ne všechny ženské na hřišti jsou slepice, které nezajímá nic než vlastní děti...jenom je neznáme, tak se těžko můžem bavit o práci, o literatuře, o sportu. Na druhou stranu nechodíme přeci jen na ty hřiště (nebo někdo snad jo?!), chodíme s dětmi i jinam a chodíme i bez dětí, tak snad to není tak zlý. Taky si myslím, že by maminky měly mít své zájmy - tedy něco jiného, než jen ty své děti - ale třeba jaký pediatr je dobrý/špatný, co ve které školce, tipy na výlety či akce s dětmi, tam považuji dětská hřiště za ideální zdroj. Fakt je, že kdy začla nějaká cizí Mařenka chodit na nočník, je mi taky celkem fuk...
achjo
21.9.2008 14:36:41
http://www.blisty.cz/files/isarc/0108/20010802k.html
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 243 [Dalších 213 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.